S-a reinfiintat Partidul Comunist Roman

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 14:24
8393 citiri
S-a reinfiintat Partidul Comunist Roman

Partidul Alianta Socialista si-a schimbat denumirea in Partidul Comunist Roman, sambata, in cadrul unui Congres organizat la Palatul Copiilor care a reunit cateva sute de membri.

"Din 1990 pana azi, PCR in Romania nu a fost scos in afara legii, dar a devenit caduc pentru ca nu a mai existat nimeni care sa il readuca la realitatile legislatiei actuale", a declarat sambata, in fata a cateva sute de membri si simpatizanti, liderul Partidului Alianta Socialista, Constantin Rotaru.

El le-a propus socialistilor romani sa accepte schimbarea denumirii formatiunii in Partidul Comunist Roman, idee primita cu entuziasm si aplauze. De altfel, in afara de doi membri care au ales sa se abtina la vot, restul delegatilor s-au pronuntat pentru ca PAS sa fie redenumit PCR.

"Nu e numai schimbarea numelui, trebuie sa fie o schimbare de atitudine", a insistat Rotaru, dand citire principiilor care ar trebui sa stea la baza noului stat comunist roman: statul trebuie sa detina o serie de mijloace de productie, sa-si intareasca autoritatea administrativa, omul este scop si nu numai mijloc al dezvoltarii sociale, toate resursele solului si subsolului trebuie sa fie in proprietate statului, toate faptele legate de proprietate nu se prescriu, actiunile definite drept crime economice nu se prescriu etc.

"Fie ca PCR sa redea demnitarea Romaniei si a poporului roman", a conchis liderul noului PCR, starnind o reactie zgomotoasa in sala. Tentativele publicului de a scanda vreun slogan comunist au fost inabusite rapid de Rotaru, care le-a spus, pe ton autoritar, participantilor: "Lozincile apartin altor partide. Inainte de 1989 erau si lozinici, si urale, dar credem ca cei cu uralele de atunci sunt la alte partide, azi galagia trebuie sa o inlocuim cu multa munca si multa responsabilitate".

Quarterly Report - Editia 4

Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Dintre cei 207.389 de candidați înscriși la alegerile locale și europarlamentare, cel mai tânăr are puțin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani, a precizat marți, 28 mai,...
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Autoritatea Electorală Permanentă este pregătită pentru a face față atacurilor cibernetice din 9 iunie, când românii votează pentru aleșii locali, dar și pentru europarlamentarii care...
#PCR Partidul Alianta Sociala, #Partid Comunist Romania , #partid