Ziare.com

Schimbarea la fata... a Romaniei

Sambata, 06 August 2016, ora 15:25

   

Schimbarea la fata... a Romaniei
Octavian Serban
Pentru Romania de azi, propaganda desueta potrivit careia singura solutie viabila pentru democratie sunt partidele politice actuale reprezinta o capcana ideologica intinsa de caracterele marunte propulsate conjunctural in varful piramidelor gelatinoase ale unor structuri partinice.

Daca dihotomia electorala se margineste la alternativa Blaga & Co - Dragnea si poporul, plus aschiile sarite in urma luptelor interne pentru putere discretionara, atunci nu-mi ramane decat sa ma declar... roman, iubitor de tara si sensibil la suferinta oamenilor.

Daca adevarul absolut iese numai dintre falci puhave si ochi bulbucati sau de sub mustati ranjite si priviri viclene, atunci nu-mi ramane decat sa ma consider... crestin, cu smerenie si cu frica de Dumnezeu.

Daca pentru scara principala placata cu marmura, cea a valorilor, pe care se urca greu, dar apasat, incet, dar sigur, s-a gasit o scurtatura rudimentara de incendiu, escaladata in fuga de oportunisti manati de instinct de conservare, ei bine, nu-mi ramane decat sa ma numesc... muncitor sau taran, truditor pentru simbrie si fauritor de belsug.

As defini aceste partide politice romanesti ca structuri oculte care protejeaza interese private, indreptate impotriva poporului roman, a invataturilor crestinesti si a ideii de progres prin munca.

Politicianismul de gasca este un mecanism perfid care exploateaza platitorul onest de taxe, care spoliaza intreaga societate obligata sa hraneasca acesti asa-zisi reprezentanti ai democratiei si care amputeaza rolul profesionistilor care prin truda lor duc, totusi, tara mai departe.

Cati dintre actualii politicieni sunt legati de structurile care ii hranesc prin ideologii, doctrine, dogme, cati dintre ei cunosc istoria curentelor politice din care provin partidele lor, cati ii cunosc pe marii inaintasi care s-au sacrificat pentru tara?

Care sef de partid politic de astazi cunoaste si face diferenta profunda intre liberalism, neoliberalism si socialism, social-democratie; care stie ce inseamna dezvoltare durabila si politica economica anticiclica; care are habar de politici sociale active, strategii antreprenoriale si programe de stimulare a inovarii si creativitatii?

Personal, nu am raspuns la aceste intrebari, dar stiu foarte bine, cu nume si prenume, care lideri de partid au capusat asfaltarile din Teleorman sau care din Bihor si Satu Mare, care politician a vandut flota sau care a amanetat resursele de petrol, iar lista poate continua la nesfarsit.

Intr-o tara ca Romania, in care avem munti atat de semeti si paduri racoroase, emanatii partidelor politice ne-au adus drujba; intr-o tara plina de zacaminte de aur si alte comori, politicienii au adus investitori din cutia postala; intr-o tara cu un patrimoniu cultural si istoric deosebit, homo politicus a adus maneaua si cocalarismul.

E momentul schimbarii la fata, al schimbarii profunde: politice, economice si sociale.

In mod natural - resurse, pozitie, acumulari - Romania are capacitatea sa fie o tara dezvoltata, cu o economie prospera si cu bunastare individuala.

Prin zabovirea dilematica in fata unei harti politice retrograde, prin incremenirea intr-un proiect democratic acaparat de populism si demagogie, prin tolerarea la nesfarsit a unor asa-zisi lideri alesi prin siluirea mecanismelor electorale, nu facem decat sa ne opunem dezvoltarii, prosperitatii, belsugului.

In noiembrie 2015, strada a dat o palma puternica politicii romanesti si am avut sansa inceperii unui drum lung si anevoios, dar increzator si datator de speranta, drumul schimbarii.

Pana acum a fost etapa de oprire si diminuare a efectelor unui politicianism fetid, cu implicatii tentaculare si actiuni anti romanesti. Efortul trebuie sa continue cu etapa constructiei; in noiembrie o sa se ajunga la cota zero, poate nu e mult sau poate nu e vizibil cat de important este, dar s-a realizat o fundatie solida pe care se poate construi corect, frumos, cu spor.

Nu ne putem intoarce, iar pe aceasta temelie sa inaltam iar bojdeuci de paianta, racordate la lumina data din prea-plinul unor imbuibati.

Schimbarea a inceput cu spalarea mizeriilor din trecut si trebuie sa continue cu o schimbare profunda care sa atinga spiritul, virtutile, morala, acele valente ale unui popor care ii asigura statornicia, devenirea si independenta.

Schimbarea la fata... e azi!

Despre ce vrei sa scriem?
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre partide romania reforma politica Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4005 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pentru a schimba ceva ...

ne luam drujba si le taiem craca!!!!!!

 

Este doar un vis, sau stiti ceva?

Ati spus un mare adevar: partidele sunt structuri care "protejeaza interese private, indreptate impotriva poporului roman". Pe langa ele, cred ca mai sunt si alte structuri oculte care au interesele lor, potrivnice celor ale romanilor. Combinatia aceasta a reusit sa ne distruga.
Succesul lor se explica prin faptul ca au reusit sa-i imbrobodeasca pe romani, carora le-au lipsit alte voci puternice care sa le spuna adevarul si sa le deschida mintile.
Spuneti ca astazi este schimbarea la fata a Romaniei, dar nu precizati la ce va referiti, ce anume s-a intamplat. Este doar o dorinta puternica, un vis, sau stiti ceva?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor