Sondaj de opinie: 60% dintre romani ar vota un partid nationalist care promoveaza valori religioase si familia traditionala

Luni, 28 Iunie 2021, ora 12:52
6337 citiri
Sondaj de opinie: 60% dintre romani ar vota un partid nationalist care promoveaza valori religioase si familia traditionala
Cetatean participant la un mars pentru sustinerea familiei traditionale FOTO Hepta

O cercetare sociologica realizata in perioada 1 - 15 iunie 2021 a vizat sa masoara ascensiunea curentului nationalist in Romania.

Studiul de piata este intitulat "Neincrederea publica: Vest vs. Est, ascensiunea curentului nationalist in era dezinformarii si fenomenului stirilor false" si a fost realizat de INSCOP Research in parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group.

Rezultatele au relevat ca 59,5% din populatie ar vota un partid nationalist care promoveaza valorile religioase si sustine familia traditionala.

Dintre cei care ar vota cu un partid nationalist, doar 21% (ceea ce reprezinta 12% din totalul populatiei) ar mai vota cu un asemenea partid daca ar propune o apropiere de Rusia.

Sondajul a mai relevat ca 35% (ceea ce reprezinta 21% din totalul populatiei) ar mai vota cu un asemenea partid daca ar propune iesirea Romaniei din UE.

Cercetarea a mai concluzionat ca 25% (ceea ce reprezinta 15% din totalul populatiei) ar mai vota cu un asemenea partid daca ar propune restrangerea drepturilor minoritatilor nationale.

Sondaj Opinie Partide Nationaliste Romania Iunie 2021

"Ar fi inclinati sa voteze pentru un partid nationalist, care promoveaza valorile religioase si sustine familia traditionala in special gulere albastre, locuitorii din regiunile Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Sud Est si persoanele care declara ca venitul lunar nu le ajunge nici pentru strictul necesar. Cei care declara ca nu ar vota cu un astfel de partid sunt cu precadere: persoane cu educatie superioara si gulere albe", se mai arata in concluziile studiului.

#familia traditionala, #nationalism Romania, #sondaj opinie iunie 2021 , #partid