Sondaj Ziare.com: Daca duminica ar avea loc alegeri, cu ce partid ai vota?

Luni, 21 Iunie 2010, ora 12:15
8513 citiri
Sondaj Ziare.com: Daca duminica ar avea loc alegeri, cu ce partid ai vota?

PD-L nu mai este ce a fost odata: partidul cel mai iubit de romani si care la orice sondaj iesea pe primul loc.

Cele mai recente cercetari sociologice, efectuate la comanda PSD, PNL si chiar PD-L, arata ca increderea romanilor in democrat-liberali a scazut puternic.

Asadar, potrivit unui sondaj GSS 2000 realizat la comanda PNL, in cazul unor posibile alegeri parlamentare, votul romanilor s-ar orienta in special catre PSD, 36% dintre cei chestionati spunand ca ar vota cu acest partid.

Increderea in Basescu a scazut la 20% - sondaj PD-L

Pe locul doi s-a clasat Partidul National Liberal, care ar obtine 28,2% din voturi, iar pe trei PD-L, cu 19,1% din voturi.

Se pare ca nici sondajele realizate in propria ograda nu le sunt favorabile democrat liberalilor. Un sondaj comandat de PD-L si efectuat de CSOP in perioada 21 mai -1 iunie, intrat in posesia jurnalistilor de la Gandul, arata ca PD-L a scazut in luna mai fata de aprilie cu 10 procente.

Crin Antonescu i-ar bate pe Ponta si Basescu la prezidentiale - sondaj

Traian Basescu, un lider corupt si arogant - sondaj

Potrivit cercetarii, PSD+PC conduce in topul partidelor, cu 33%, urmat de PD-L, cu 25%, si de PNL, cu 24%. In comparatie cu studiile sociologice comandate tot de democrat-liberali in luna aprilie, s-a constatat ca PSD a ramas stabil in preferintele electoratului, iar PD-L a scazut cu nu mai putin de 10%.

In schimb, PNL are o ascensiune spectaculoasa de 4 procente intr-o singura luna. Aceeasi crestere de 4% o inregistreaza in sondajul intern al PD-L si PRM, care are 8%. UDMR se afla la 6%, in timp ce PNG si UNPR au cate 1 procent, iar alte partide 2%.

Boc, Basescu si Videanu, cei mai nepopulari politicieni - sondaj

Ziare.com va invita la vot. Cu ce partid ati vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare?

Citeste si:
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîţu a declarat miercuri, 29 iunie, după ce a demisionat de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general al PNL i-au cerut să facă un pas un spate,...
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri, 29 iunie, în ședința senatorilor PNL că își depune mandatul de șef al Senatului, conform unor surse politice. UPDATE 11.00 La...