USL a scazut la 52%, Teodor Melescanu e in topul increderii in politicieni

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 11:33
5254 citiri
USL a scazut la 52%, Teodor Melescanu e in topul increderii in politicieni

Uniunea Social Liberala a coborat in sondaje pana aproape de pragul psihologic de 50%, mai exact la 52%, arata cel mai recent sondaj IMAS. O surpriza este inregistrata si in topul increderii in politicieni unde senatorul PNL Teodor Melescanu a urcat pe locul trei, depasindu-i pe toti liderii Puterii.

Potrivit cercetarii efectuate de IMAS pentru ziarul Adevarul, alianta Opozitiei este cotata la 52% in octombrie in conditiile in care, inainte de formarea Uniunii Social Liberale, cele doua partide componente, PSD si PNL, aveau impreuna 58%.

PDL este cotat cu 17,6% din optiunile celor care s-ar prezenta la vot, iar pe locul trei se situeaza Partidul Poporului Dan Diaconescu, cotat cu 14,4%. Urmeaza UDMR - 7,4% si PRM, cu 5%.

Sondajul mai denota ca rata absenteismului ar fi de 37,5%. Astfel, 21,7% afirma ca nu stiu cum ar vota, in timp ce 15,8% sustin ca nu s-ar prezenta la urne.

Si topul increderii este dominat de lideri proveniti din Opozitie care ocupa primele cinci locuri. Liderul PNL, Crin Antonescu, este primul clasat cu 27,7%, in timp ce seful social-democratilor, Victor Ponta, are 25,7%. Pe locul trei se afla senatorul liberal Teodor Melescanu cu 15,8%, in timp ce presedintele Senatului, Mircea Geoana, are 14,5%. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, are 12,8% aprecieri pozitive.

Antonescu: Melescanu coabiteaza cu cine vrei si nu vrei

Cel mai apreciat dintre politicienii Puterii este europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, cotat cu 9,7% incredere. Traian Basescu are 9,3%, in timp ce premierul Emil Boc 8,7%, iar liderul UDMR, Marko Bela, 5,8%.

Clasamentul increderii in institutii este dominat, in continuare, de Biserica - 80% si Armata - 67,7%, singurele care au peste 50% la capitolul optiuni favorabile.

Urmeaza mass-media cu 44,4%, Primaria cu 44,3%, Politia cu o cota de 38,2%, SRI cu 36,9% iar Justitia 24,2%. Sindicatele sunt apreciate de 19,3% din respondenti, Presedintia de 14,3%, Guvernul de 10,4%, iar Parlamentul de 8,3% .

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 7-17 octombrie, pe un esantion de 1.021 de persoane si are o marja de eroare de +/-3%.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...