Valeriu Stoica: Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani

Sambata, 15 Mai 2010, ora 17:40
2157 citiri

Valeriu Stoica, vicepresedintele PD-L, a afirmat, sambata, la Sibiu, in cadrul unei dezbateri publice organizate de Institutul pentru Studii Populare, ca politicienii romani, fie ca sunt de dreapta sau de stanga, au mintit in campaniile electorale din ultimii 20 de ani, lansand promisiuni pe care stiau ca economic nu le pot onora.

"Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani: si stanga si dreapta au spus minciuni in campanii care stiam ca nu pot fi onorate. Stiam ca economia nu o sa sustina aceste promisiuni", a spus Valeriu Stoica.

Acesta afirma ca singura solutie de relansare a societatii si economiei romanesti este munca si adevarul.

"Pentru a putea sa cream prosperitate in Romania, trebuie sa producem. (...) Am construit anormal. Din pacate guvernele au tot promis mereu si salarii si pensii mai mari. Sa incercam sa ne intoarcem cu picioarele pe pamant. Avem exemplul negativ in fata ochilor: Grecia", a aratat Valeriu Stoica.

Vicepresedintele PD-L spune ca romanilor le este greu sa accepte acum solutiile anticriza propuse de presedinte si de guvern, pentru ca s-au obisnuit cu minciuna.

"Dupa ce traiesti mult timp in minciuna, iti place minciuna. Cel mai mare sacrificiu pentru aceasta natiune ar putea fi minciuna. Stanga ne propune in continuare sa mintim cetatenii Romaniei, sa aiba salarii mari, fara sa producem", a aratat Valeriu Stoica.

Liderul PD-L ii acuza pe liberali si pe social-democrati de "demagogie", spunand ca nu ar trebui sa critice reducerile de personal si salariale propuse de presedinte, pentru ca, chiar PNL si PSD au recurs la disponibilizari de angajati la sediile centrale ale propriilor partide, din cauza datoriilor acumulate.

"Sa vorbim de datoriile PNL si PSD. Au majorat cotizatiile, au redus la partide personalul. Cum au lipsa de bun simt sa faca la nivelul tarii ce nu au reusit in propria ograda? Este pura demagogie politica", acuza Valeriu Stoica.

Alaturi de Valeriu Stoica, la dezbaterea de la Sibiu privind doctrina populara, mai participa Raluca Turcan, Sever Voinescu, Catalin Avramescu, Cristina Traila si Cristian Patrascoiu.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...