Valeriu Stoica: Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani

Sambata, 15 Mai 2010, ora 17:40
2295 citiri

Valeriu Stoica, vicepresedintele PD-L, a afirmat, sambata, la Sibiu, in cadrul unei dezbateri publice organizate de Institutul pentru Studii Populare, ca politicienii romani, fie ca sunt de dreapta sau de stanga, au mintit in campaniile electorale din ultimii 20 de ani, lansand promisiuni pe care stiau ca economic nu le pot onora.

"Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani: si stanga si dreapta au spus minciuni in campanii care stiam ca nu pot fi onorate. Stiam ca economia nu o sa sustina aceste promisiuni", a spus Valeriu Stoica.

Acesta afirma ca singura solutie de relansare a societatii si economiei romanesti este munca si adevarul.

"Pentru a putea sa cream prosperitate in Romania, trebuie sa producem. (...) Am construit anormal. Din pacate guvernele au tot promis mereu si salarii si pensii mai mari. Sa incercam sa ne intoarcem cu picioarele pe pamant. Avem exemplul negativ in fata ochilor: Grecia", a aratat Valeriu Stoica.

Vicepresedintele PD-L spune ca romanilor le este greu sa accepte acum solutiile anticriza propuse de presedinte si de guvern, pentru ca s-au obisnuit cu minciuna.

"Dupa ce traiesti mult timp in minciuna, iti place minciuna. Cel mai mare sacrificiu pentru aceasta natiune ar putea fi minciuna. Stanga ne propune in continuare sa mintim cetatenii Romaniei, sa aiba salarii mari, fara sa producem", a aratat Valeriu Stoica.

Liderul PD-L ii acuza pe liberali si pe social-democrati de "demagogie", spunand ca nu ar trebui sa critice reducerile de personal si salariale propuse de presedinte, pentru ca, chiar PNL si PSD au recurs la disponibilizari de angajati la sediile centrale ale propriilor partide, din cauza datoriilor acumulate.

"Sa vorbim de datoriile PNL si PSD. Au majorat cotizatiile, au redus la partide personalul. Cum au lipsa de bun simt sa faca la nivelul tarii ce nu au reusit in propria ograda? Este pura demagogie politica", acuza Valeriu Stoica.

Alaturi de Valeriu Stoica, la dezbaterea de la Sibiu privind doctrina populara, mai participa Raluca Turcan, Sever Voinescu, Catalin Avramescu, Cristina Traila si Cristian Patrascoiu.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...