Ziare.com

Basescu la OSCE: Solutionarea conflictului din Transnistria, o prioritate pentru Romania

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 17:19

   

Basescu la OSCE: Solutionarea conflictului din Transnistria, o prioritate pentru Romania
Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o interventie la summit-ul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa ca solutionarea pasnica a problemei din Transnistria reprezinta unul dintre cele mai importante obiective externe ale Romaniei.

"Solutionarea conflictului din Transnistria reprezinta o prioritate politica pentru Romania. Sprijinim realizarea fara preconditii a discutiilor formale in cadrul de negociere consacrat, 5+2, in vederea identificarii unei solutii durabile, cu respectarea deplina a normelor internationale si a integritatii teritoriale, suveranitatii Republicii Moldova", a declarat Traian Basescu in cadrul interventiei sale de la summit-ul din capital kazaha Astana, informeaza Adevarul.

De asemenea, seful statului roman a vorbit si despre celelalte conflicte inghetate din regiune, cele din Nagorno-Karabah, Abhazia si Osetia de Sud, care ar trebui rezolvate si ele pe cale pasnica, pentru a indeparta unele din amenintarile la securitatea zonei extinse a Marii Negre.

Problema transnistreana, la care se refera Basescu, e conflictul dintre guvernul Moldovei si autoproclamata Republica Transnistreana, care si-a declarat independenta nerecunoscuta fata de Moldova la inceputul anilor '90 si care se afla si acum in afara controlului autoritatilor de la Chisinau.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2157 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fara sa vrea, dl Basescu face din nou jocul Rusiei,

invocand integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Repet: Transnistria NU ESTE SI NU A FOST PAMANT ROMANESC. Transnistria NU ESTE O PARTE A BASARABIEI. Transnistria este cuiul rusesc al lui Pepelea pentru motivarea prezentei muscalilor in zona. Noi, romanii, nu avem nevoie de pamantul altora, noi vrem inapoi numai ceea ce este al nostru!

 

 

INAINTE SAU DUPA

SOMNIC !??!?!??!

 

 

fara sa vrea?

I don't think so....

 

 

DRAGULUI DOCTOR,

Perfect de acord cu tine, dar ce te faci ca Stalin si urmasii sai, in mare desteptaciunea lor, au construit toate nodurile industriale ale Moldovei, tocmai pe teritoriul lui Smirnov? Moldova, daca se opresc butoanele din Transnistria, NU EXISTA!

 

 

in treacat

Co-presedinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) de la Transnistria, Oleg Beleakov: "De la 8 pina la 12 noiembrie delegatia CUC de la Transnistria a participat la consultări in Germania dedicate de intărirea increderii. In cadrul consultărilor a fost discutată tocmai o misiune de mentinerea păcii. I-am intrebat pe delegati din Republica Moldova despre modificarea formatului de mentinerea păcii, in special, asupra trupelor ruse in Transnistria, si am auzit răspuns opus cu totul. Concret, că delegatia CUC de la Moldova nu ia in considerare schimbarea formatului de mentinere a păcii si nu consideră problemele legate de retragerea trupelor ruse din Transnistria.

 

 

DACA FRANTA SI GERMANIA SE TREZESC LA REALITATE,

In Transnistria pot fi inlocuite actualele trupe cu cele europene! Dar cum iarna a venit si Nabucco ingeata in proiect, vom mai astepta! ESENTIAL este ca la Chisinau sa se aprinda LUMINA pro-europeana! Incepand din acel moment, toate vor curge de la sine! Inclusiv ingroparea asa-zisilor "comunisti" interni si transfrontalieri! Culmea, aceiasi ca si in cazul Romaniei! Hai, Ilici, da-i o mana de ajutor generalului frate, Voronin!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor