Romanii nu vor ca tara sa participe la razboiul din Libia - Sondaj

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 17:30
1588 citiri
Romanii nu vor ca tara sa participe la razboiul din Libia - Sondaj
Foto:karadeniz-press.ro

Majoritatea cititorilor Ziare.com care au participat la sondajul referitor la implicarea Romaniei in conflictul din Libia, prin trimiterea unei fregate care sa participe la impunerea unui embargo asupra armelor, sunt de parere ca n-ar trebui sa avem o prezenta romaneasca acolo.

Aproape doua treimi din totalul votantilor, adica 70.06%, sunt de parere ca Romania nu trebuie sa participe, 26.15% ca Romania trebuie sa fie prezenta acolo, iar 3.76% au ales optiunea "Nu ma intereseaza".

Sondajul s-a desfasurat in perioada 25-31 martie si la el au participat 3.487 dintre cititorii Ziare.com.

Sunteti de acord cu implicarea Romaniei in razboiul din Libia - Sondaj Ziare.com.

Romania a decis sa se implice in razboiul din Libia si a stabilit si modul in care o va face: va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni.

Decizia luata in Consiliul Superior de Aparare a Tarii este considerata normala de majoritatea oamenilor politici romani pentru ca, spun ei, tara noastra este membru NATO.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, marti 22 martie, la finalul sedintei CSAT, ca, la solicitarea NATO, Romania va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni.

Costurile se vor ridica la 4,5 milioane de euro, iar suma va fi pusa la dispozitie de guvern, care va identifica resursele la urmatoarea sedinta.

Presedintele Traian Basescu a respins speculatiile potrivit carora fortele coalitiei care participa militar in Libia ar urmari sa preia sub control resursele petroliere ale acestei tari, explicand ca este un nonsens, pentru ca acestea sunt si in prezent principalele beneficiare ale acestor resurse.

La final, presedintele l-a ironizat pe liderul PNL Crin Antonescu, cel care in 2007 cerea incalcarea angajamentelor fata de partenerii externi si retragerea trupelor romane din Irak, iar acum sugereaza ca Romania ar trebui sa se implice militar in Libia.

"Sa plece la razboi, dar singur", a spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#participare Romania razboi Libia, #Romania conflict Libia , #politica externa
Comentarii
Poza Naef
Naef
rank 5
2442 de cititori ziare com sunt un esantion reprezentativ pentru a justifica un titlu mincinos ?