Ziare.com

Despre atacarea Siriei si rolul Romaniei. Ce cred politicienii romani

de Lucian Lumezeanu
Marti, 27 August 2013, ora 19:58

   

Despre atacarea Siriei si rolul Romaniei. Ce cred politicienii romani
Posibilitatea unei interventii militare in Siria, care ar putea avea loc in scurt timp din partea puterilor occidentale, dupa ce regimul lui Bashar al-Assad a folosit arme chimice impotriva propriei populatii, se bucura de sprijinul multor politicieni romani.

Varianta ca Romania sa sprijine o asemenea interventie este si ea agreata, insa doar daca se produce intr-un cadru international larg, eventual sub egida ONU sau NATO.

Ce spune presedintele

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Romania va fi solidara cu aliatii NATO, indiferent de decizia care se va lua la nivelul organizatiei nord-atlantice cu privire la o interventie militara in Siria.

Basescu: Daca in NATO se va lua o decizie cu privire la Siria, vom fi solidari cu aliatii nostri

"Pentru Romania, esenta este, in opinia mea, consecventa si prudenta. Prudenta nu poate merge pana a nu fi solidari cu aliatii nostri, daca la nivelul NATO sau al statelor occidentale se va lua o decizie sau alta. Vom fi solidari cu aliatii nostri, dar nu cred ca trebuie sa ne situam pe pozitia de campioni, pentru ca nu avem informatie.

Imediat ce vom avea o pozitie a expertilor ONU cu privire la gazele toxice din Siria, Romania se va pronunta, dar pana atunci avem doar informatii neconfirmate", a declarat seful statului.

Macelul trebuie oprit! Probabil nu va fi nevoie de Romania

Consilierul premierului pe probleme juridice, internationale si de minoritati, Gyorgy Frunda, spune pentru Ziare.com ca Romania ar trebui sa raspunda unei solicitari, daca interventia va fi in cadrul ONU sau NATO, dar ca, cel mai probabil, nu va fi nevoie de implicarea noastra.

"Daca interventia are loc sub umbrela NATO sau a deciziei Consiliului de Securitate si suntem solicitati, trebuie sa raspundem la aceasta solicitare. Nu cred ca se va ajunge acolo, avand in vedere trecutul apropiat al conflictelor. Probabil va avea loc o interventie a marilor forte armate. Vad pe sursele de stiri ca se discuta de o interventie de 2-3 zile pentru a ataca punctele forte ale regimului lui Bashar al-Assad", ne-a declarat fostul senator UDMR.

Frunda crede ca e momentul sa se puna capat macelului din Siria, unde au murit deja peste 100.000 de oameni.

"Deciziile astea le iau marile puteri, dar e bine ca intotdeauna sa respecti dreptul international. Eu cred ca ar trebui sa existe o rezolutia a Natiunilor Unite, a Consiliului de Securitate. Stiu ca au loc negocieri si cu Rusia (care poate bloca o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU - n.red), sper ca aceasta sa fie suficient de elastica. Avem precedentul fostei Iugoslavii, unde tot nu a existat o rezolutie a Consiliului de Securitate, avem si precedentul Irakului.

Uman, omeneste, simplu, fara sa ne ascundem dupa paragrafe sau conventii internationale, nu e de admis ca intreaga comunitate internationala sa stea cu bratele in san, sa vada cum peste 100 de mii de oameni au fost omorati in Siria. E inacceptabil, trebuie intervenit si acel macel trebuie oprit!", s-a mai aratat de parere consilierul.

El nu vede alta solutie in afara unei interventii militare.

"Din pacate, nu mai exista alta solutie! Nu uitati ca s-au purtat toate tratativele posibile la inceputul demersului, cand inca Siria asculta de Turcia si erau conditii bune de dialog politic, de sprijin politic, s-a incercat blocarea razboiului, nu s-a reusit, razboiul a escaladat", si-a expus Frunda ideile.

Romania poate juca un rol activ

Frunda vede in faptul ca am pastrat deschisa ambasada din Siria, in conditiile in care acolo mai sunt inca peste 10.000 de romani, o chestiune care permite Romaniei sa joace un rol activ in rezolvarea acestui conflict.

"Cu exceptia Rusiei si al Iranului, nimeni nu are relatii normale cu Siria. O exceptie suntem noi, suntem singura tara membra a Uniunii Europene care mai avem deschisa ambasada de la Damasc. Acesta e un lucru util, un lucru pozitiv, putem juca un rol activ", a mai declarat Frunda.

Iliescu nu vede un rol al Romaniei

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, e prudent si crede ca situatia din Siria e prea complicata pentru Romania.

"Nu e vorba de Romania acolo, situatia depaseste posibilitatile noastre", a spus presedintele de onoare al PSD pentru Ziare.com.

El nu e sigur nici ca va fi o interventie militara rapida impotriva regimului lui Bashar al-Assad.

"Nu cred ca se va pune problema in acest fel, deocamdata e vorba de o presiune politica, pentru ca s-a depasit o limita. Sa folosesti gaze impotriva oamenilor din propria tara, indiferent ca sunt opozanti, este fara precedent. Comunitatea internationala trebuie sa se implice", a mai adaugat Iliescu.

Roman: Sa sprijinim o actiune impotriva armelor chimice

Fostul premier Petre Roman, actual senator PNL, crede si el ca Romania ar trebui sa fie de partea unei actiuni de eliminare a armelor chimice.

"Cred ca Romania trebuie sa afirme categoric ca utilizarea armelor chimice de catre un regim politic impotriva opozantilor sai este definitiv condamnabila si Romania se alatura in orice situatie unei actiuni care sa puna capat si sa sanctioneze utilizarea armelor chimice", a spus Petre Roman, la RFI Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5232 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
46 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In ultimul secol, toate crimele si razboaiele au fost comise de

socialisti:

Mussolini
Tojo (japonezul)
NSDAP (germania) a lui Adolf
Spania
Stalin
Mao
Kim-ir-Sen
Castro
Guevara
Ho si Min
Allende
Saddam Husein (partidul BAAS socialist)
bombardarea Beirutului de catre sirienii lui Assad (BAAS)
Yasser Arafat, parintele terorismului musulman
Milosevici, yugoslavul din Belgrad
Pol Pot
Nasser...

 

@ admin !

Am comentat la articolu " SUA au informat rebelii...",am rezervat a doua poziție ,a apărut pentru citeva minute după care a dispărut,sa revenit la aplicația cu rezervarea poziției. Nu apare nici la rubrica de comentarii eliminate ! Pot să aflu motivu ? Nu am comentat decit la obiect,fără jigniri,referiri la alți comentatori sau vulgar. Consider că se fac presiuni asupra comentatorilor incomozi politic ,că aveți deja un sistem de cenzură și nu lăsați libertatea de opinie să se exprime.
Acum voi comenta articolul :
Siria incepe să semene cu Bosnia anilor 90. Aceiași actori din NATO plus cei acceptați mai recent in organizație. Același focar de deviații religioase sau sectare,aceeași mercenari arabi care s-au infiltrat intr-o țară suverană. "Prietenii Siriei" autonumiți astfel, vor trece țara prin foc și sabie ,iar ruinile rezultate vor fi impărțite precum Yugoslavia,in entițăți statale fără pondere economică ,militară sau demografică. Practic niște state Pigmeu. Niște simple regiuni incapabile să se apere de o muscă.
Ideea siriano-yugoslavo-koșovară face bulgăre de zăpadă și Romania este amenințată direct de această doctrină NATO. Și Frunda ne trimite la război ca să le fie mai ușor Separatiștilor să inceapă acțiunea de sfirtecare a Rominiei. Știți proverbu : unde dai și unde crapă ?
Ei bine.....cind toată floarea "Cruciaților" vor deferla peste Cornu Abundenței ( Siria și valea celor două fluvii....Tigru și Eufratu ),țările din est vor simți contralovitura . Azi se va trece peste o rezoluție ONU. Și am să mă explic. Ca să ataci o țară trebuie ca să nu fie nici un VETO in Consiliu de Securitate ONU. Acum USA nu mai respectă acest regulament . Este un PRECEDENT ! Și Russia il va exploata in interes personal. Va recupera prin forță teritoriile cu majoritate rusofonă din Ucraina ( Crimeea și Dombasu ) și va reintegra prin forță Moldova,invocind date istorice false ( la fel ca și chestia ambiguă cu gazarea a mii de sirieni ). Tot Russia sa exprimat clar că e de partea Ungariei pentru a creea Protectoratu Transilvaniei. Interesu poartă fesu. Eurolacii vor face puțin scandal de caterincă,și apoi vor inchide ochii. Prețu ar fi abandonu Siriei de către ruși. Avantaju amerlocilor ar fi petrolu și gazele din cimpurile petrolifere de pe uscat și din platoul Mediteranian continental sirian. Evreii vor avea propia lor resursă de gaze și țiței. Atenție......acestea sunt doar speculații,dar speculații care au un...mare simbure de adevăr. In cei mulți ani de viață militară am invățat un lucru esențial. Una se spune și alata se face,marionetele dansează ca să distreze publicu,marionetiștii ca să facă bani. Azi...ca niciodată !

 

de la iliescu citire...

"Sa folosesti gaze impotriva oamenilor din propria tara, indiferent ca sunt opozanti, este fara precedent"
inteleg, sa trimiti minerii, sa omori cativa in bataie,sa faci o diversiune sa moara acolo cateva mii...da nu arme chimice...asta nici chiar iliescu nu admite...

 

norok cu minerii

Daca nu tinea cu minerii cred ca dadea si el cu gaze sau ne dadeau rusii.

personal cred ca ai dreptate...

daca nu tinea cu mineri si cu "revolutia" era in stare sa vina cu rusii sau cu chimicale, sa fim multumiti ca am scapat numai cu "atat"...
Dz-u sa-i odihneasca pe cei care au murit din cauza lor, si blestem pe capul celor care au provocat asta...

Lumezene sa te duci tu cu Basescu sa luptati.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, e prudent si crede ca situatia din Siria e prea complicata pentru Romania. P.S. Sa-ti trimiti fetele suspendatului.

ioane, stai bland

ca nu basescu decide, parlamentul are ultimul cuvant.

Bine zis domnule frunda

Iata o fraza din articol exprimata de domnul frunda=====Uman, omeneste, simplu, fara sa ne ascundem dupa paragrafe sau conventii internationale, nu e de admis ca intreaga comunitate internationala sa stea cu bratele in san, sa vada cum peste 100 de mii de oameni au fost omorati in Siria. E inacceptabil, trebuie intervenit si acel macel trebuie oprit!", s-a mai aratat de parere consilierul.===========Desigur domnule frunda, daca comunitatea internationala intervenea atunci cand huni macelareau romanii,slovacii,ukrainienii si yugoslavii,atrocele imperiu austro-ungar nu ar fi ajuns asa departe cu faptele sale crude.Acum cand inca mai visati la teritoriile pierdute,ar fi cazul ca intreaga comunitate internationala sa va puna frau atunci cand pretindeti revizuiri de tratate.Armele chimice vin in general de la rusi iar ungaria a fost un aliat de baza al urss,inca de a deveni stat comunist.

Istoria se repeta

Se vorbeste de NATO dar eu nu vad ca Syria a atacat un stat membru nato.
Cat priveste arma chimica sa fim seriosi nici cel mai abject conducator nu poate face asa ceva,mai ales ca in situatia de fata Bashar nu era cu spatele la zid,si daca ar fi facut acest gest ar fi bombardat pozitiile rebeliler.Expertii ONU vor tine cont de afinitatile si dorintele sua si vor semna un document abigu ce poate fi interpretat la bunul plac.In Irak a fost un scenariu asemanator ca dupa sa se recunosca gresala,dar prea traziu.

gaze..

Si la noi tov.Chitac a aruncat cu gaze impotriva demonstrantilor anticeausisti de la Timisoara. Drept pedeapsa a fost numit ministru de interne de catre ultimul de pe lista cu voia Dv....Iliescu !

Daca vreti sa aratati copiilor vostri...

ca-n 2013 ati contribuit la prevenirea izbucnirii celui de-al treilea razboi mondial, semnati petitia despre care scrie Ben, la:

http://www.veteranstoday.com/2013/08/17/alam-fox/comment-page-1/

Ben zice:

We petition the Obama administration to:

Ask the American people to reenact 9/11.

According to Wikipedia ( https://en.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center ):

“When the World Trade Center twin towers were completed, the total costs to the Port Authority had reached $900 million", MUCH less than the price paid by the American people for last decade’s wars.

Please remind the citizens of the U.S. that they are free to peacefully assemble, to organize themselves, to use available blueprints, dummies, full scale replicas of planes and WTC buildings, in order to reenact, in a remote location, some of the events of September the eleventh, 2001.

Reenacting some of the events of 9/11/2011 will indeed bring change and hope, will boost confidence, credibility and stability, will promote prosperity both in the U.S. and all over the world.

Kind regards,

Ben Franklin

This petition can be signed at:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/ask-american-people-reenact-911/mGQD59YH

http://wh.gov/lg9Ka

Pacat ca nu mai avem mig-uri

Daca le trimiteam pana acolo... hmhm, le bagam la pierderi si ceream celor din NATO compensatii.

- poate trimitem un vas plin cu uslamagii, ii desertam pe plaja si-l lasam pe Assad sa-i pacifice...

Se repeta Irak

Toate revoltele din tarile arabe au fost provocate, dirijate. S-a urmarit destabilizarea tarilor arabe si s-a reusit. "S-a instalat" democratia. SUA si Israel (din umbra) se joaca cu focul.

Razaboaele s-ar radicalizat. Nu merge nici-o armata a NATO acolo.

Sunt sirienii destui care sa-si faca dreptate ca si Libienii.

Socialistwars

F frumos un raspuns pentru tine de la -grob-care insiruie tarile atacate de sua in ultimii 30 ani.Dupa capul tau si sua intra in -tarile cu sistem socialist-
Statele Unite au atacat urmatoarele natiuni: El Salvador (1980), Libya (1981), Sinai (1982), Lebanon (1982 1983), Egypt (1983), Grenada (1983), Honduras (1983), Chad (1983), Persian Gulf (1984), Libya (1986) , Bolivia (1986), Iran (1987), Persian Gulf (1987), Kuwait (1987), Iran (1988), Honduras (1988), Panama (1988), Libya (1989), Panama (1989), Colombia, Bolivia, and Peru (1989), Philippines (1989), Panama (1989-1990), Liberia (1990), Saudi Arabia (1990), Iraq (1991), Zaire (1991), Sierra Leone (1992), Somalia (1992), Bosnia-Herzegovina (1993 to present), Macedonia (1993), Haiti (1994), Macedonia (1994), Bosnia (1995), Liberia (1996), Central African Republic (1996), Albania (1997), Congo/Gabon (1997), Sierra Leon (1997), Cambodia (1997), Iraq (1998), Guinea/Bissau (1998), Kenya/Tanzania (1998 to 1999), Afghanistan/Sudan (1998), Liberia (1998), East Timor (1999), Serbia (1999), Sierra Leon (2000), Yemen (2000), East Timor (2000), Afghanistan (2001 to present), Yemen (2002), Philippines (2002) , Cote d'Ivoire (2002), Iraq (2003 to present), Liberia (2003), Georgia/Djibouti (2003), Haiti (2004), Georgia/Djibouti/Kenya/Ethiopia/Yemen/Eritrea War on Terror (2004), Pakistan drone attacks (2004 to present), Somalia (2007), South Ossetia/Georgia (2008), Syria (2008), Yemen (2009), Haiti (2010), etc.

Atacul este programat ptr joi noaptea

Am zis.

 

@koko51955

stimabile, esti mai mult decit ridicol...sau te referi la atacul pe mincare la voi acolo...la Frecatei.

Vezi ca au deschis arbetii lui Assad o lista...

.. de voluntari. Mergi si baga-te in fata, ca sa fii martir!

Ingrijoratoare absenta

Pot sa va intreb de unde stiti sau e doar o presupunere? Deocamdata la CNN se spune ca inca nu s'a luat nici o decizie. Unde or fi Grob si Moldoveanu sa ne lamureasca. Cit priveste interventia NATO cred ca ar fi binevenita. Buna mi se pare si atitudinea Presedintelui Romaniei.

Bucuria sangelui varsat ....

vad ca e in delir in mintea unora....acum sant 100.000.... sa zici cati vor fi peste 2,3 ani......In Irak ati socotit cati au murit sub Sadam(in afara razboiului cu Iran) si cati dupa? Sau... DUPA nu mai are importanta ca au fost "morti democratici" Nu trebuie sa fie Grob si Moldoveanul ,aici ca..... si un "copil"cu ceva scoala "poate vedea realitatea".

Floriko, Floriko

Floriko, asa e de binevenita ca in Serbia unde au omorat civili nevinovati si au distrus intreaga industrie, dar si infrastructura(toate podurile de peste Dunare, mai putin unul)? Sau in Irak unde au destabilizat si omorat zeci de mii de oameni si le fura petrolul? Sau in Afganistan unde ucid zilnic sute de oameni pentru zacaminte, dar si pentru traficul de narcotice?

Foarte usor dai cu piatra Floriko, fara sa gandesti!

Pacat! Assad a glumit doar, cand a omorat atatia!

Bine ca nu ne aducem aminte de "glumele" lui Gaddafi sau Saddam, cele cu arme chimice. Sau alea ale lui Milosevici, Karadzici si Mladici, cu violuri seriale si crime in masa.

- Bietii dictatori!

Ihi....

asistam la o piesa de teatru ieftin, rasuflat si...patetic. Producatorul este Israelul iar regizorul Statele Unite ale Americii...oferim distributia, pentru cei care n-au inteles inca.......

ia zi-ne tu frumosule

cine au fost autorii 9/11. ca sa stim cu cine stam de vorba.

Americanii n-au fost niciodata pe Luna...

... la 11 septembrie CIA a atacat turnurile cu rachete, Saddam a fost cel mai bland om din lume, Ossama n-a fost prins inca, Stalin era cel mai mare democrat si mai iubitor de drepturile omului, Hitler era bun, americanii este rai, rusii este buni, arabii iubeste si ei ieste cei mai buni dintre toti, uslamagii e mishto!

Avem cu Siria relatii vechi si bune, in genul celor pe care le ...

... aveam cu Serbia, atunci cand aceasta a fost atacata de NATO, din cauza lui Milosovici!
Ca si atunci, vom fi si acum de partea atacatorilor, acolo este locul nostru firesc, dar nu vom privi Siria ca pe un dusman! Razboiul trece, iar noi am avut si vom mai avea multe lucruri in comun!

 

@D ILIU

- si care sunt relatiile alea , romancele casatorite cu sirieni , pe care nu le lasa sotii sa plece ?

nu domle

le ducem benzina si motorina cu, canistrele ca la sarbi...

Sarbii au tanjit mereu sa ne ia Banatul

Inca dinainte de primul razboi mondial. Voivodina o au deja. Mishto relatii! Pai, asa, am avut relatii exceptionale si cu rusii...

diliu vorbeste de relatiile lu ceasca

a ramas in urma cu politica, nici iliescu nu mai e presedinte

$$

Oare Syria citi bani datoreaza Romaniei? Daca se schimba regimu' adio bani.

Avem foooarte bune relatii cu Siria. De la 12-B-.....

Cica fo cateva mii de romance si-au gasit fericirea p-acolo. Eu nu le-as fi repatriat, ca sa nu-si piarda "religia iubirii", ca doar s-au dus pe blugi, ruj, ciunga si ciorapi.

nu prea mai merge asta cu arme chimice...

s-a fumat deja in Iraq, unde au atacat fara ca sa existe dovada unor arme chimice detinute de Saddam...asa ca trebuie sa isi foloseasca neuronul sa scorneasca altceva...

 

nu au de ce

La prosti tine aceeasi placa. Uita-te la comentarii si e suficient.

Ha-ha-ha-ha-ha-ha!

Bine zis....și absolut corect...

Salam a fost acuzat ca dezvolta arme nucleare in secret

Pe alea chimice le distrusese de prin 1996-1997. Nu mai avea nici urma. Nici fabrici.

- Assad a recunoscut ca are arme chimice si ca "sunt in maini sigure, sub protectia armatei, iar teroristii nu vor pune mana pe ele". In plus, zona aia a fost masiv bombardata de armata siriana, zile in sir, dupa atac, special ca sa distruga orice urma.

Gogoasa infuriata!

Fac astia ce fac si scot cate o gogoasa, ba cu arme chimice, ba cu nucleare, ba cu tot felul de masacre imaginare. Nu contest moartea unor civili, doar este razboi si in razboi se moare, dar de aici si pana la minciunile propagandei NOM e o cale lunga.

PS. Botanistii, ca de obicei, se inghesuie la gogoase!

 

@GhitzaTheOutLavv

Stai ca acum m-am prins de poanta de final. Adica mama prostilor e tot timpul gravida, iar tu nu ai nici o vina..... corect.

 

stii mai baiete

ca te apreciam ca faceai pe poetul pe la "comunitate", dar vad ca nu esti altceva decat un obraznic nerusinat. Nu m-am legat de cea care ti-a dat viata, ci de modul tau simplist de gandire. daca asa stii tu sa iti argumentezi judecatile nu pot spune decat ca e trist.

Moooama, GhiztaTheOutlaw a lasat-o bortzoasa pe amma lu'...

... hadea69 cel mic si .rost. Nasol!

- Ehe, tot e bine sa i cui zice "tata", nu?

Alta cred ca e intrebarea...

De ce s-a asteaptat atit de mult? Ce interese sint in joc si pina cind marile puteri vor decide soarta multor popoare? Ca este de neconceput folosirea armelo chimiece, este foarte logic dar se pune intrebarea: au fost folosite cu adevarat arme chimice sau acum s-au decis "mai marii lumii" ce directie sa ia Siria si trebuie sa actioneze? Cind vom sti adevarul-adevarat?

 

E putina complicatie cu Siria ! Occdidentul nu vrea plecarea

.....lui Asaad, caci ar castia islamisti din Fratia musulmana, ca in Egipt si alte tari.
Greseala armatei Siriene este ca au folosit arme chimice si de aceia lumea civilizata a reactionat prompt.

Adevărul ?

Never ! Istoria a fost trișată incă din Antichitate . Și chiar dacă s-ar spune adevăru ....ce concluzie ai trage ?
Gazele puteau fi folosite de armată,rebeli,teroriștii din Al Qaida infiltrați in Siria,de către un Comando izraelian sau american,de turci sau iranieni,hezbolaci....și lista poate fi mai lungă !
Dar cei ce au atacat civilii aveau un scop. Acela de a revolta opinia publică mondială in scopu trecerii peste ...VETOUL din Consiliul de Securitate ONU ,unde rușii și chinezii s-au opus intervenției.
In criminalistică se spune : Dacă vrei să găsești criminalu......caută pe cel ce are de profitat de pe urma crimei. Ce avea Assad de ciștigat ? Nimic ,decit oprobiul public și o intervenție străină.Ce aveau așazișii "Prieteni ai Siriei " de ciștigat ? Dreptu la intervenție militară cu care să sfirtece Siria demolind-o ca putere in zonă și punerea sub stăpinire a cimpurilor gazeifiere și petrolifere din Mediterana și din interioru Siriei. Dar cred că americanii oricum atacau Siria....cu motiv sau fără ! Ei nu mai au nici o jenă. Cind spun o minciună...sfirșesc să o creadă și ei .

@Moldoveanu

- in toata lista aia i-ai omis pe rushi !

Situatie confuza precum la noi?...

Iata, nici pina azi nu s-a lamurit exact ce s-a intimplat in dec.'89 la noi! Cind vom sti adevarul?Noua ni se livreaza frinturi de adevar...ca sa avem ocupatie!...

 

@Socialistwars,ai uitat imperialistii americani,britanici,francezi

De ce nu esti rational si corect in gandire si exprimare ? Cine au fost singurii care au folosit armele nucleare impotriva civililor,socialistii sau imperialistii sionisti din SUA ?
Ce au facut acestia in Coreea,Vietnam,Iran(Instalarea sahului in 1953 de CIA),Cuba,Panama,Chile,Nicaragua,Afganistan,Irak,Iugoslavia,Libia,Siria ?
Dar britanicii in Insulele Falkland plus toate interventiile americano-sioniste in care i-au secondat pe acesti criminali ?
Dar francezii in Indochina,Cambodgia,Algeria,Tunisia,I-le Capului Verde si alte tari africane pe care le-au jefuit de resurse minerale ?
Nu ti-e rusine s-o tii moaka cu socialistii ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor