Increderea romanilor in liderii lumii: Obama versus Putin - sondaj CSCI

Luni, 24 August 2015, ora 09:56
3767 citiri
Increderea romanilor in liderii lumii: Obama versus Putin - sondaj CSCI
Foto: Facebook/Barack Obama

Dintre liderii mondiali, romanii au cea mai mare incredere in presedintele american Barack Obama, cu 59% incredere si un procent de 96% notorietate, potrivit celui mai recent sondaj CSCI.

A doua pozitie in topul increderii romanilor in liderii lumii este ocupata de cancelarul german Angela Merkel, cu 55% incredere, in timp ce presedintele rus Vladimir Putin se afla la coada clasamentului, cu doar 16% incredere, se arata in cercetarea transmisa luni Ziare.com.

Cata incredere au basarabenii in Putin, Obama si Basescu - sondaj in R. Moldova

In ceea ce priveste personalitatile din Romania, presedintele Klaus Iohannis continua sa fie politicianul in care romanii au cea mai mare incredere (59%, comparativ cu 78% in decembrie 2014), seful statul fiind urmat de Sorin Oprescu (40% atat in august 2015, cat si in decembrie 2014), Victor Ponta (35%, comparativ cu 36% in decembrie 2014) si Calin Popescu Tariceanu (33%, comparativ cu 36% in decembrie 2014).

De asemenea, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 41% dintre romani ar vota noul PNL, in vreme ce 37% ar vota PSD.

Obama vs. Putin: Cum sunt vazuti cei doi lideri de o lume intreaga

UDMR si M10 ar fi votate de 5% dintre romani, iar ALDE, PMP si PRU ar castiga, fiecare, cate 3% dintre sufragii. UNPR ar fi votat de 2% dintre romani.

Legat de evolutia economica a tarii, 47% dintre romani considera ca in guvernarea Ponta economia Romaniei s-a imbunatatit, iar 31% cred ca economia Romaniei a ramas la acelasi nivel ca inaintea guvernarii Ponta. Totodata, 20% dintre romani cred ca economia Romaniei s-a inrautatit in timpul actualei guvernari.

Merkel se bucura de increderea a 57% dintre germani

Sondajul a fost realizat in perioada 10-17 august si chestionat 1.021 persoane.

D.T.

#Barack Obama incredere romani, #incredere romani Putin, #incredere romani Merkel , #politica externa