Ministrul german de Externe vine luni la Bucuresti

Luni, 27 August 2018, ora 08:13
10867 citiri
Ministrul german de Externe vine luni la Bucuresti
Foto: Hepta.ro

Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR) incepe luni, la eveniment urmand a fi prezenti ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas, seful diplomatiei, Teodor Melescanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, sefii misiunilor diplomatice si consulare ale Romaniei.

"In anul celebrarii Centenarului Marii Uniri, RADR are o insemnatate cu atat mai mare cu cat infaptuirea Romaniei moderne a fost cladita prin demersurile vizionare ale diplomatilor romani de exceptie care, cu profesionalism si dedicare, au facut posibila aceasta emblematica realizare a diplomatiei nationale. Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane intruneste, ca de fiecare data, reprezentantii diplomatiei romane si constituie o platforma de dezbatere a prioritatilor Romaniei in contextul evolutiilor in plan international, prin evaluarea activitatii diplomatice desfasurate in ultimul an, trasarea de linii strategice si identificarea de noi oportunitati de actiune", se arata intr-un comunicat transmis de MAE duminica.

Potrivit aceleiasi surse, prezenta inaltului oficial german Heiko Maas, invitatul special al editiei din acest an, confirma "stadiul foarte bun al relatiei bilaterale, precum si nivelul deosebit al dialogului privilegiat" dintre Romania si Germania.

Totodata, vizita are loc in perspectiva preluarii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Printre principalele teme dezbatute in cadrul sesiunilor se numara preluarea la 1 ianuarie 2019 a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, relatiile bilaterale si cele strategice, cooperarea regionala, vecinatatea estica, ONU, diplomatia economica, diplomatia culturala si stiintifica.

La sesiunile plenare ale evenimentului, care se va desfasura pana in 29 august, vor fi prezenti reprezentanti ai corpului diplomatic strain acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, membri ai Guvernului si ai Parlamentului, dar si inalti responsabili din Ministerul Afacerilor Externe.

"Un demers important din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane 2018 il reprezinta o serie de vizite la obiective de interes economic din teritoriu si intalniri cu autoritati locale, initiativa implementata in premiera la editia de anul trecut, care s-a bucurat de succes ca parte integranta a evenimentului", se mai mentioneaza in comunicat.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#Reuniunea Diplomatiei Romane 2018, #Heiko Maas Romania , #politica externa