Ziare.com

Romanii nu vor ca tara sa participe la razboiul din Libia - Sondaj

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 17:30

   

Romanii nu vor ca tara sa participe la razboiul din Libia - Sondaj
Majoritatea cititorilor Ziare.com care au participat la sondajul referitor la implicarea Romaniei in conflictul din Libia, prin trimiterea unei fregate care sa participe la impunerea unui embargo asupra armelor, sunt de parere ca n-ar trebui sa avem o prezenta romaneasca acolo.

Aproape doua treimi din totalul votantilor, adica 70.06%, sunt de parere ca Romania nu trebuie sa participe, 26.15% ca Romania trebuie sa fie prezenta acolo, iar 3.76% au ales optiunea "Nu ma intereseaza".

Sondajul s-a desfasurat in perioada 25-31 martie si la el au participat 3.487 dintre cititorii Ziare.com.

Sunteti de acord cu implicarea Romaniei in razboiul din Libia - Sondaj Ziare.com.

Romania a decis sa se implice in razboiul din Libia si a stabilit si modul in care o va face: va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni.

Decizia luata in Consiliul Superior de Aparare a Tarii este considerata normala de majoritatea oamenilor politici romani pentru ca, spun ei, tara noastra este membru NATO.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, marti 22 martie, la finalul sedintei CSAT, ca, la solicitarea NATO, Romania va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni.

Costurile se vor ridica la 4,5 milioane de euro, iar suma va fi pusa la dispozitie de guvern, care va identifica resursele la urmatoarea sedinta.

Presedintele Traian Basescu a respins speculatiile potrivit carora fortele coalitiei care participa militar in Libia ar urmari sa preia sub control resursele petroliere ale acestei tari, explicand ca este un nonsens, pentru ca acestea sunt si in prezent principalele beneficiare ale acestor resurse.

La final, presedintele l-a ironizat pe liderul PNL Crin Antonescu, cel care in 2007 cerea incalcarea angajamentelor fata de partenerii externi si retragerea trupelor romane din Irak, iar acum sugereaza ca Romania ar trebui sa se implice militar in Libia.

"Sa plece la razboi, dar singur", a spus Traian Basescu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1397 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corect

Băsescu a apreciat și de data asta exact ce se cuvine si ce nu se cuvine, relativ la interventia din Libia. In plus cunoaste bine si spiritul romanesc. Sondajul acesta este dovada. Prin asta se deosebește, in primul rand, de alți politicieni romani care actionează doar din impuls, fara sa judece nici un moment (ca de exemplu Ponta sau Antonescu). Adică spre deosebire de Antonescu si Ponta, are si fler.

 

?

A apreciat ce se cuvine si spiritul romanesc dar trimite fregata. Explica-mi si mie ce vrei sa comunici.

Se pare ca nu intelegi nimic

1.De unde ai dedus tu că a trimis fregată pentru interventie in Libia? Ai auzit to că fregata s-a apucat să atace pozitiile armatei libiene? S-a tras de pe fregată asupra obiectivelor militare libiene?
2.Este prea greu pentru tine să intelegi că intr-o coalitie iti spui puntul de vedere inainte de a se lua o decizie. După luarea deciziei NATO (din care facem parte, dacă nu stiai)nu prea mai ai marjă de manevră. In această idee a trimis fregata.
3.Dar iti cer prea mult,ca să pricepi cate ceva ar trebui să incerci să si gandești singur si nu să iei de bun ce-ti spuns stăpanii tăi.

2442 de cititori ziare com sunt un esantion reprezentativ pentru a justifica un titlu mincinos ?

.

 

cine dorește sa-și facă auzită părerea

participă la sondaj. daca nu participi, nu poti să te plagi. este ca și la vot, daca nu participi, hotărăsc altii si pentru tine.

De titlu era vorba, nu de voturile mele sau ale dtale.

"Romanii nu vor ca tara sa participe la razboiul din Libia - Sondaj". Forumistii de pe z com sunt "romanii" ?

Bravo Naef

2442 participanti la sondaj sunt romani, chiar daca tu crezi ca nu sunt romanii. In general la un sondaj de opinie cam pe aici este numarul de participanți. Și se consideră că este reprezentativ. Chiar dacă tie nu-ți convine. Așa cum ti-am mai explicat: dacă vrei să-ți spui parerea participi la sondaj, dacă nu, nu. Dar dacă nu vrei sa-ti exprimi parerea, nu inteleg de ce ii contești pe cei ce-si spun parerea. In rest, fii fericit.

 

Florinft, e chiar asa de complicat ?

Nu comentam rezultatele sondajului. Pina aici e clar ? Nici "calitatea" de romani a participantilor.
Comentam titlul, care ar fi trebuit sa sune : "Cititorii ziare.com.., etc". O mostra de jurnalism de doua parale, tipica Romaniei.
Ziarele, canalele de televiziune, siturile internet, (vorbesc de cele profesioniste) nu generalizeaza cind dau rezultatele unui sondaj initiat de ELE.

Naef, nimic nu este complicat pentru tine,

Dar cei ce au participat la sondaj sunt romani inainte de a fi cititirii ziare.com. Indiferent cu o iei sunt ROMÂNI, și dacă ei au considerat ca nu este bine ca Romaia să participe la acest război, asta este. Nu au decat cei ce nu se cred reprezentati de acesti romani, sa-si facă propriul sondaj (dacă la acest sondaj nu au indrăznit să participe).


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor