Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cacealmaua lui Liviu Dragnea

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 18:19
9921 citiri
Cacealmaua lui Liviu Dragnea

Presedintele PSD a anuntat organizarea referendumului in ce priveste modificarea Constitutiei. A tinut sa precizeze ca e o decizie politica.

Scotand din discutie tema familiei traditionale, una problematica in sine, exploziva si cu efecte greu de prevazut in ce priveste dezbaterea publica, doar organizarea tehnica a referendumului pentru modificarea legii fundamentale in stat este o incercare dificila pentru orice formatiune politica.

In opinia mea, Liviu Dragnea joaca la cacealma. PSD nu e in stare sa organizeze si sa administreze un referendum pentru modificarea Constitutiei. Presedintele partidului nu mai are nici puterea si nici influenta pentru a declansa si a duce la bun sfarsit o astfel de intreprindere.

In primul rand, social-democratii ar trebui sa faca fata unei presiuni internationale greu de imaginat. Imediat dupa ce va fi pus pe agenda, valuri de proteste, de luari de pozitii ale institutiilor europene se vor prabusi in capul fiecarui parlamentar PSD. Si asa partidul e izolat, dar parca nu arata inca a formatiune de sinucigasi.

Multi dintre parlamentarii PSD stiu si inteleg ca in momentul in care vor vota pentru declansarea referendumului, asupra lor va incepe o prigoana internationala, li se va taia accesul la toate resursele si, in plus, vor arunca Romania intr-o zona gri, iar primii care vor suferi vor fi chiar ei pentru ca "nu vor mai avea de unde si de la cine fura".

In al doilea rand, pentru ca acest referendum sa aiba sanse sa treaca, Liviu Dragnea trebuie sa implice in joc Biserica Ortodoxa Romana. Dar riscurile pentru Patriarhul Daniel sunt atat de mari, incat, in opinia mea, va prefera sa stea la o distanta cat mai mare de aceasta confruntare. Biserica are de aparat un flux financiar enorm care nu este taxat de catre stat, mai are de aparat statutul preotilor si rolul lor in societate, statut zgaltait in ultimele luni de scandalurile sexuale in care au fost implicati inalti ierarhi si fete bisericesti populare.

Liviu Dragnea intra in ultimul sezon din serialul Narcos de Romania, pariind pe cartea familiei traditionale, foto Hepta.ro

Desi biserica a jucat un rol important in strangerea celor trei milioane de semnaturi necesare Coalitiei pentru Familie in ce priveste propunerea de referendum, pasul urmator va fi mult mai greu de sustinut.

Romania, intoarcerea in Evul Mediu

Mai multi comentatori s-au pronuntat asupra faptului ca Liviu Dragnea foloseste referendumul ca pe o ultima arma de diversiune pentru a trece legile justitiei propuse de Toader care au drept scop aservirea politica a procurorilor si judecatorilor.

E ultima sansa a liderului PSD de a scapa de o noua condamnare, dar, in opinia mea, a pierdut partida. Tot ce face acum e sa destabilizeze cat mai mult Romania pentru a reusi sa-si negocieze pozitia, dar si pentru asta e un pic prea tarziu.

Greseala fundamentala a lui Liviu Dragnea a fost ca nu s-a retras de la conducerea PSD in momentul in care a inteles ca nu poate ajunge prim-ministru. Incercarile lui repetate de a subjuga sistemul de Justitie au dus PSD intr-o fundatura din care ii va fi greu sa revina.

Daca va reusi sa impuna organizarea referendumului, intrebarea reala pe care o va pune Liviu Dragnea societatii romanesti e aceea daca aceasta e de acord sa se intoarca in feudalism sau nu. Pentru intoarcerea in Evul Mediu, Dragnea trebuie sa scoata la urne cel putin sase milioane de alegatori din care trebuie sa voteze pentru 4,5 milioane.

In conditiile date, in opinia mea, sunt cifre greu de atins. La alegerile parlamentare din 2016, la urne au fost prezenti 7 milioane de alegatori, iar PSD a obtinut in jur de 3,2 milioane de voturi. Nu cred ca Liviu Dragnea poate trece un astfel de referendum, mai ales ca atat el cat si partidul se afla in defensiva, incepand cu ianuarie 2016, cand au incercat sa modifice Codul Penal "noaptea ca hotii", prin ordonanta de urgenta.

Serialul Narcos de Romania nu a ajuns chiar la ultimul episod in care Pablo Escobar, parasit, disperat, fara bani, iese violent din scena, dar pare ca ne aflam in ultimul sezon in care fostul baron de Teleorman incepe sa puna bombe in societatea romaneasca, alegand sa joace aceeasi carte a disperarii atat de asemanatoare cu cea jucata de Escobar in Columbia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dragnea referendum Constitutie, #Dragnea Coalitia pentru Familie, #Dragnea PSD criza , #politica interna