Cand realitatea prosteste (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 21:52
9289 citiri
Cand realitatea prosteste (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

De la scandalul cu palma lui Traian Basescu, ce ar fi fost aplicata unui copil in campania electorala din 2004, finalizat in pixelul albastru, in "Rusine Dinu Patriciu!" si un juramant ca nu a lovit copilul cu pumnul nici in fata, nici in plex, negarea evidentelor si a realitatii a devenit o adevarata tehnica de succes a actualilor guvernanti.

Dupa ce au vazut ca, daca aplica metodic si sistematic aceasta strategie, rezultatele nu vor intarzia sa apara, negarea realitatii a ajuns program politic.

Asa am vazut-o, de exemplu, pe Elena Udrea spunand ca nu mai stie daca ea a sunat sau nu la un post de radio, sub anonimat, dupa ce o tara intreaga auzise vocea ministrului cum lauda activitatea presedintelui.

Folosind aceeasi tehnica, tot Elena Udrea le explica pensionarilor, imediat dupa introducerea impozitului pe pensii, ca de fapt ei au castigat, nu au pierdut nimic.

Emil Boc este cel mai consecvent politician in eludarea realitatii. Dupa taieri de salarii, dupa cresterea taxelor si impozitelor, domnia sa refuza sa admita ca romanii traiesc tot mai prost.

In ciuda datelor si a evidentelor, oricat de multi ar fi cei nemultumiti si impotriva tuturor sondajelor de opinie, singura lozinca a reprezentantilor Puterii, trambitata cu fiecare ocazie, ramane teza ca televiziunile mint. Si nu doar ele. Oricine critica Puterea bate campii, manipuleaza si dezinformeaza.

Mi-l aduc aminte pe un fruntas pedelist care se jura ca isi vazuse o colega de partid in Parlament, desi ea insasi tocmai declarase pe acelasi post ca se afla in alta localitate. Chiar si dupa aceasta interventie, omul refuza sa admita adevarul.

Cel mai nou exemplu - ministrul Educatiei. Apare informatia ca sase membri ai Congresului SUA cer Parlamentului roman sa modifice Legea Educatiei Nationale, pentru ca "este in detrimentul autonomiei universitare, a democratiei si libertatii academice a universitatilor private si independente".

Care credeti ca a fost comentariul lui Daniel Funeriu? Usor de prevazut. Cei sase congresmani "au fost victimele unei dezinformari" si promite sa trimita "prietenilor" de peste Ocean varianta in limba engleza a Legii. Ca si cum ne-am fi putut imagina ca americanii au citit Legea Educatiei Nationale direct in limba romana.

Nu are rost sa mai insistam cu enumerarea exemplelor. Luati mai degraba fiecare ministru in parte si veti descoperi ca nu exista nicio exceptie. Igas mai avea putin si cerea arestarea liderilor de sindicat, pentru ca ar fi indraznit sa afirme ca politistilor li se vor taia din venituri si vor urma disponibilizari, dupa ce insusi ministrul de Interne in persoana anuntase aceste masuri.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza mecanismul de negare a realitatii pus in practica de catre guvernanti, trebuie sa ne aducem aminte ce s-a intamplat in ultimii doi ani. Fiecare esec si masura de austeritate, toate cresterile de taxe si impozite, rezultatele sondajelor de opinie sau datele institutiilor de specialitate, care reflecta situatia tot mai proasta in care au ajuns majoritatea romanilor, toate au fost insotite, invariabil, de acelasi tip de discurs, format din doar trei cuvinte - "NU ESTE ADEVARAT".

Interesant e ca aceasta propozitie a fost insotita, mereu, de inventarea si prezentarea unor vinovati, identificati fara exceptie doar in randul Opozitiei. Paradoxal, in timp ce detin puterea si stapanesc banii tarii si cele mai importante institutii, guvernantii acuza ca sunt victime ale manipularii exact in timp ce ei insisi folosesc cele mai persuasive si mai perverse metode de a manipula.

Un artificiu care ar trebui sa nu ne mire absolut deloc daca va avea succes. Cu atat mai mult la un popor tanar, naiv si credul.

Intr-adevar, realitatea prosteste, pentru ca pana la urma ea este goala de orice continut. Noi suntem cei care ii dam un sens si o semnificatie, fiecare in parte, dupa capacitati, nevoi si interese. Suma acestora reprezinta trendul pe care evoluam in viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#minciuni politicieni, #realitatea negata Putere, #PDL minciuni, #Funeriu ministrul Educatiei SUA , #politica interna
Comentarii
Poza Basescchio
Basescchio
rank 5
Nu-mi dau seama, a spus copilul ceva...a vorbit urat?...
Poza Radu Nicolae
Radu Nicolae
rank 1
LECA ,TOT CE SCRII AICI SUNT MINCIUNI FRUSTRATE!