Chiliman: Reprezentantii PDL nu si-au depasit conditia de sluga a Elenei Udrea

Luni, 23 Mai 2011, ora 22:00
1686 citiri
Chiliman: Reprezentantii PDL nu si-au depasit conditia de sluga a Elenei Udrea
Foto: napocanews.ro

Seful PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, comenteaza intrebarile stabilite de CGMB pentru referendumul din Capitala, spunand ca pedelistii si aliatii lor nu si-au depasit conditia de "slugi" ale Elenei Udrea, insa considera ca bucurestenii mai au sansa sa le dea o lectie acestora, prin vot.

"Cele doua intrebari propuse de PD pentru referendumul local pe marginea asa-zisei Legi a Capitalei sunt o tentativa de manipulare grosolana a bucurestenilor. Reprezentantii PD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu si-au depasit conditia de slugi ale Elenei Udrea si au inlocuit referendumul local cerut de cetateni pe marginea asa-zisei Legi a Capitalei cu o a doua masacarada Udrea. Cei 32 de insi fara coloana vertebrala de la PD, PNG si PRM au pastrat doua din cele sapte intrebari initiale, intrebari care nu au nicio legatura cu esenta si efectele asa-numitei Legi a Capitalei, adica desfiintarea functiei de primar de sector, precum si desfiintarea consiliilor locale ale sectoarelor", transmite primarul sectorului 1, printr-un comunicat de presa.

Potrivit lui Chiliman, prima intrebare, "Va doriti o Capitala cu 7 administratii controlate de 217 consilieri alesi pe listele de partid?", nu se refera la modificarile aduse la Legea Capitalei, "ci la o situatie care nu exista, in fapt". "Slugile Elenei Udrea din Consiliul General al Municipiului Bucuresti introduc un subterfugiu si la a doua intrebare - 'Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal asemenea primarilor de sector?' Referirea la primarii de sectoare este o manipulare grosolana, intrucat esenta Legii Udrea este tocmai desfiintarea acestei functii", argumenteaza liberalul.

Bucurestenii pot da o lectie Elenei Udrea

El crede insa ca posibilitatea de a merge la urne, "chiar si in varianta mascaradei Udrea, editia a doua, este un castig al cetatenilor impotriva PD". "Cata vreme au stampila de vot in mana, bucurestenii pot da o lectie Elenei Udrea si slugilor sale din PD, PNG si PRM, in ciuda tentativei de manipulare pe care acestia le-o pregatesc", conchide Andrei Chiliman.

Referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei va desfasura la 26 iunie si va avea doua intrebari, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, luni, noua data si propunerile de intrebari ale majoritatii din CGMB.

Intrebarile la care vor avea de raspuns bucurestenii sunt: "Va doriti o Capitala cu sapte administratii controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?". Acestea au fost aprobate cu 26 de voturi pentru (consilierii PDL si PNG), 21 contra (consilierii USL) si trei abtineri (consilierii PRM).

Grupul de consilieri ai USL propusesera ca intrebarile sa fie "Sunteti de acord ca primarii de sector sa fie alesi de CGMB?" si "Sunteti de acord cu desfiintarea consiliilor locale de sector?".

Milioane de lei alocati

Tot in sedinta CGMB de luni, s-a aprobat ca, pentru organizarea si desfasurarea referendumului, sa fie alocati 10 milioane de lei din fondul de rezerva al bugetulului propriu al Capitalei pe 2011. Suma a fost aprobata datorita voturilor favorabile a 28 de consilieri, in conditiile in care grupul USL a parasit sala de sedinte dupa votarea intrebarilor.

CGMB aprobase anterior ca referendumul sa aiba loc la 19 iunie si sa contina sapte intrebari. Acestea erau: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Subiectul organizarii administrative al Capitalei a reintrat in actualitate in martie, dupa ce presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a scris pe blogul sau ca impunerea unei Legi a Capitalei este absolut necesara si a propus convocarea unui referendum pe aceasta tema, considerand ca cei care se opun proiectului sunt "baronii de Bucuresti", precum Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca nu este nevoie de niciun referendum pentru Capitala, deoarece cetatenii nu stiu ce este in spatele "dorintelor" lor de pastrare a sectoarelor, si ca Parlamentul trebuie sa hotarasca in aceasta situatie.

Ulterior declaratiei sefului statului, reprezentantii PDL in CGMB au spus, si ei, ca nu se impune organizarea referendumului, pentru ca procentul bucurestenilor care ar urma sa vina la scrutin era foarte mic, potrivit unor cercetari, s-ar face cheltuieli inutile si, oricum, rezultatele nu ar avea consecinte juridice privind Legea Capitalei, pentru ca doar le-ar indica parlamentarilor care este opinia bucurestenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Andrei Chiliman PNL, #Elena Udrea , #politica interna