Codoase, nemernici si paiate (Opinii)

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 08:44
8091 citiri
Codoase, nemernici si paiate (Opinii)

Doar capitolul Watergate, episodul austriac Jorg Haider, realegerea lui Putin in fruntea sovietelor democrate si vodevilul prelungit al mandatelor iliesciene mai pot concura cu ce se intampla acum in Romania.

O lunga vara fierbinte ale carei tarasenii s-au comprimat in nu mai mult de o luna. Datele stau chircite intr-o singura esenta - raspunsul poporului la intrebarea shakespeariana: a fi sau a nu (mai) fi Traian Basescu la Cotroceni.

Pana atunci, la usa bate o saptamana absolut infernala. Exaltarea acut generalizata a compus un enorm abces. Umori nezagazuite se vor revarsa troppo allegro peste traditionala noastra doina. Crescendo, ceas de ceas, intr-o nebuna numaratoare finala. Cu apogeu dincolo de paroxism in noaptea cea mai lunga, din 29 spre 30 iulie.

Este aproape imposibil sa atribui unui regn al vietuitoarelor gama si tonurile in care se exprima actualmente lumea romaneasca. Miza Traian Basescu, ca o chintesenta a Fanarului revazut si adaugit, s-a apropiat extrem de masa critica.

Tabloul seamana izbitor cu cadre ale cinematografiei italiene proprie anilor '60. Lenjerie intima intinsa la uscat intre doua cvartale peste capetele trecatorilor. Propunerea unei vestimentatii comportamentale pe fond de alb imaculat s-a prapadit inainte de a se naste.

Se poarta in draci trivialitatile, promiscuitatea. Traversam o distopie din care Wells si Orwell s-ar fi inspirat cu garantat succes in studiile lor pentru noi oferte literare. Daca vulgul are dreptul circumstant la exprimarea prin neaos folclor, uneori pitoresc, altfel ar trebui sa stea lucrurile in cazul dregatorilor, de oriunde or fi ei.

Este prea mult deja sa le mai ceri lefegiilor consacrati politic sa-si masoare cuvintele. S-a ajuns departe, foarte departe cu patima. Ura pulseaza venin in exprimari. Acea trimitere a lui Iliescu catre lumea necuvantatoarelor cu care a gratulat un gazetar a devenit caduca.

Ziceri proaspete siluiesc timpanul fara preaviz. Culegand la intamplare mascari enuntate, as incepe cu Crin Antonescu. Nu cu prea mult timp in urma, e drept pe atunci inca neinterimar, domnul cu pricina lansa o comparatie stupefianta la adresa lui Traian Basescu.

Cel aruncat deocamdata peste corzile ringului era cadorisit cu urmatoarea concluzie: "Basescu este o codoasa batrana. Basescu este la intrarea in bordelul politicii romanesti." Dixit. L-a urmat co-partenerul sau homo politicus top class, cu al sau franc epitet destinat aceluiasi personaj: "nemernic."

In replica, vioara intai a iadului dezlantuit l-a imbracat in haine de paiata pe liderul liberal. Fireste, asemenea vorbe sulfuroase au devenit garnituri pestilentiale la meniul poalelor in cap oferit strainatatii de catre insisi romani ce trebaluiesc politic prin Europa.

De parca ar mai fi fost nevoie. Desigur, au amurgit de hat vreme spumoasele exprimari ale lui Pastorel sau Cincinat Pavelescu. Pe atunci, scrima slovelor mestesugite constituia o nota a elegantei genuine. Actualmente este anacronica si azvarlita undeva in exil.

Asa cum desuete sunt politetea, educatia, bunele maniere. Matroanele de lupanar national nemernicesc pospaiul decentei, facand din suprafata politica o parloaga peste care se taraste scartaind jalnic din osii caruta cu paiate.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Basescu Ponta Antonescu insulte, #insulte politica Romania , #politica interna