2016, un an al dezvoltarii

Autor: Dan Hodos - consultant
Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 09:31
3225 citiri

Este un an care incepe "sanatos": la inceputul lunii, cu un plan stabilit si continuitate. As completa ca incepe si cu vremea potrivita, pentru ca vremea trebuie sa fie un lucru care trebuie sa ne preocupe din ce in ce mai mult.

Gerul Bobotezei poate reprezenta, deja, un reper de stabilitate. In jurul meu am simtit ca acest 4 ianuarie e un inceput clar. Toate semnalele sunt pozitive, desi exista avertizari, dar si acestea sunt clare. Nu mai exista dezorientarea din alti ani, in care inceputurile erau greoaie si confuze. Poate e si o urmare a unei vacante potrivit de lunga cu Sarbatorile suprapuse pe sfarsituri de saptamana.

Dincolo de perceptii, trecand la lucruri practice, este anul care vine cu o agenda definita pe toate planurile importante.

Este anul in care se anunta crestere economica. De fapt, se anunta continuarea cresterii. Avem un nou Cod Fiscal in vigoare si masuri care au rolul sa revitalizeze economia reala, desi avem si masuri nepopulare, care vor impovara anumite categorii sociale. Avem un master-plan economic care tinteste rezolvarea problemelor importante de tara, cum sunt cele ale infrastructurii si investitiilor publice.

Pe plan politic, este anul in care vom avea alegeri. Faptul ca vom avea alegeri nu reprezinta o noutate si poate reprezenta un factor destabilizator. Partea interesanta este ca se anunta o noua clasa politica, tanara si profesionista. Asa cum asteptam de 25 de ani.

E factorul inovativ care aduce valoarea anului 2016 din punct de vedere politic.

Social, vom fi mai atenti la ce se intampla in jurul nostru, mai implicati si mai "comunitari".

Anul care tocmai a debutat incepe sa contureze planurile la care lucram fiecare, personal sau colectiv, si accelereaza dezvoltrea de care avem nevoie atat de mult. Mai mult, cred ca 2016 va fi anul in care incepem sa construim solid, invatand din greselile trecutului si incepem sa materializam unele obiective.

Rezultatele, fie ele si cateva, la inceput, sunt importante pentru tonusul si forta necesara continuarii cresterii. Drumul e lung si abia la inceput, dar cred ca incepem sa crestem organic si sa fim siguri pe ceea ce facem.

In final, as incheia cu un citat din cronicile istoriei, dar valabil si azi. Imi doresc sa fie doar un semnal de alarma, pentru a nu mai repeta greselile trecutului.

"Oamenii sunt de felul lor sireti, cu trupul inalt si vartos si sunt cruzi in razboi [...] Se incaiera la lupta cu atata indrazneala, cu atata dispret de dusman si incredere in sine incat cu putine forte au batut adeseori chiar ostiri puternice de ale vecinilor lor. Au fost supusi de turci mai mult din faptul ca erau slabiti de dezbinarile dintre ei decat infranti in lupta", arata italianul Antonio Maria Graziani in 1564, despre moldoveni (romani).

Dan Hodos e consultant in business development si vanzari internationale, iar din aprilie 2015 e membru al Fundatiei CAESAR.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#evenimente politice 2016, #alegeri locale 2016, #alegeri parlamentare 2016 , #politica interna