Cine se incumeta sa-l pedepseasca pe pugilistul Mirel Palada?

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 18:45
7040 citiri
Cine se incumeta sa-l pedepseasca pe pugilistul Mirel Palada?

Penibila intamplare din culisele unui studio de televiziune, unde un oarecare Mirel Palada, fost purtator de cuvant al fostului premier Victor Ponta, l-a agresat fizic pe senatorul USR Mihai Gotiu, n-ar prea merita comentarii, daca nu interveneau reactii neasteptate in opinia publica.

Este adevarat ca redactiile televiziunilor si ale presei scrise au luat fara echivoc pozitie de condamnare a agresorului cu maniere de troglodit, dar in lumea internauta am avut surpriza sa observ ca are suporteri.

Iar postacii spatiului virtual, orice ai zice si oricum s-ar exprima ei, sunt de asemenea un segment al opiniie publice. Deci nu i-as neglija, chiar daca - nu multi - il apara pe cel care a incercat sa-si faca singur dreptatea cu pumnul.

Ce i-a indemnat pe acestia sa devina dintr-o data avocatii diavolului? Citesc in postarea unuia dintre ei observatia ca Mihai Gotiu este o figura jalnica a Opozitiei, cea care taia candva salariile bugetarilor, iar Palada e omul celor care tocmai ne-au marit veniturile. Avantaj PSD!

Multi se rezumna la cateva cuvinte spuse direct de la inima. Citez la intamplare: "Faptul ca si-a luat-o Gotiu nu poate decat sa fie consemnat la categoria: asa da!", sau: "Bine, Mirele! Beton!" si inca: "Merita useristul s-o pateasca. A scapat ieftin" si iarasi: "nenorocitul, nici nu trebuia sa scape necaftit!".

Inteleg pozitia corecta a presei, ii accept si pe internautii dornici sa-si exprime opiniile, dar ce ma uimeste este reactia slaba a oficialilor.

Doar Opozitia s-a pronuntat transant prin liderul PNL, Ludovic Orban: "Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infractiunea pe care a savarsit-o".

Regret, dar nu spune nici cui i se adreseaza solicitarea, nici cine si cum ar trebui sa-l pedepseasca energic pe respectivul golan politic. Este ca si cum as solicita ca, de maine, sa curga lapte si miere pe Dambovita, dar nu stiu cum si de unde.

Cu violenta verbala care il caracterizeaza, dl Basescu n-a scapat ocazia sa-l puna la zid pe agresor: "Un individ cu comportament de derbedeu ordinar, pe numele lui Mirel Palada, a gasit de cuviinta sa-si acopere handicapul intelectual in dezbaterea cu senatorul Mihai Gotiu, lovindu-l cu pumnii si picioarele".

Ca observatie, este corect, dar daca fostul presedinte nu propune ceva concret, inseamna ca iarasi o lasa in coada de peste.

Chiar si fostul premier Ponta, mentorul si sustinatorul de altadata al lui Palada, a simtit ca nu poate sta indiferent fata penibilul moment: "Oricat de provocator sau de enervant este un adversar politic nu exista nicio scuza pentru a-ti rezolva o problema cu pumnii".

Dar Orban, Basescu, Ponta sunt voci din Opozitie, iar cel incriminat este un fidel al PSD. Pentru partidul de guvernamant, intamplarea este o rusine la nivel national, ceva care cere multa inteligenta si pricepere, ca sa explici ca nu-i decat un caz izolat, ca n-are legatura cu politica partidului si ca acesta se delimiteaza categoric de individ.

Poate ca dl Dragnea n-a sesizat rusinea in cauza, poate ca - imi scuzati gandul - nu l-a ajutat inteligenta si priceperea sau poate ca - cel mai grav - cazul nu este tocmai izolat in PSD. Iata insa ca liderul partidului, cel caruia gura nu-i tace in momente sensibile, se face ca ploua.

Il inteleg. Daca l-ar apara pe Palade, ar pune partidul intr-o situatie penibila in fata lumii. Daca l-ar acuza, inseamna sa-l apere pe useristul Gotiu, ceva ce nu cadreaza cu un pesedist pur sange. Bine a zis cine a zis: din aceasta dilema, nu putem iesi.

Dar, daca Dragnea nu poate iesi din dilema, Tariceanu e si mai greu de inteles. Mihai Gotiu nu-i un senator oarecare. Este vicepresedintele Senatului, este mana dreapta a presedintelui institutiei, este - teoretic cel putin - omul lui de incredere.

De incredere si recent molestat ca la drumul mare.

Iar Tariceanu tace. Ciudat! Ba chiar cu atat mai ciudat, cu cat ori de cate ori a auzit ca se pune in discutie imunitatea unui senator, el sarea ca ars. Vosganian a scapat de DNA, Sova era sa scape si el, iar Gotiu primeste pumnul in gura, fara ca presedintele Senatului nici macar sa se sinchiseasca.

Opinia mea este ca dl Tariceanu n-are incotro. Daca seful PSD se ascunde dupa deget, el de ce sa se bage in fata? Ca sa-l apere pe Gotiu, din Opozitie? Sa fim seriosi!

Asa ca dl Gotiu ramane sa se descurce singur cu Justitia. In opinia mea, asta inseamna un proces de cativa ani, iar cand sa zici ca-i gata, poate apare un viciu de forma si se ia totul de la capat, dupa care mai pot aparea si alte vicii si iarasi de la capat, ca avem precedente, nu?

Dar nu trebuie sa-l plangem pe senatorul Gotiu. Opinia mea este ca a scapat ieftin. Sa zica merci ca Palada n-a avut la indemna decat pumnul. Ce se intampla, daca ar fi avut la el, de exemplu, un cutit? Dar daca avea un revolver? Sau o mitraliera, un cocktail Molotov, un tun, o bomba?

Doamne fereste!

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Mirel Palada bataus, #Mihai Gotiu senator batut Palada , #politica interna