Editorial: ... Dar prostituatele din politica?

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 07:48
3578 citiri
Editorial: ... Dar prostituatele din politica?

N-as fi dat atata importanta unei stiri despre deputati care platesc favoruri sexuale unor minore. Celalalt scandal de gen, in care a fost implicat Petru Calian, de la Cluj, macar a fost hazliu, deoarece parlamentarul clujean a pretins ca face un studiu de impact si a conferit o oarecare imagine a dimensiunii imbecilitatii. Nu ca ar fi avut cineva dubii.

In fond, nu sunt romani care cred ca libidoul de deputat are tresariri de constiinta din pricina unui statut, sau - o prelungire a categoriei - ca nu exista in politica femei care si-au stimulat apetitul tocmai pentru a deveni posesoare a legitimatiei de demnitar. Curvasaria la propriu nu mai e o stire.

As fi facut spectacole de vorbit despre sentinta prin care niste judecatori au anulat masura reducerii cu 25 la suta a salariilor angajatilor din Primaria Ramnicu Valcea pe motiv ca s-a incalcat dreptul de proprietate si legi europene. De-abia asta arata ca sleahta de incurca-lume alesi s-o descurce este pe cat de tampita, pe atat de periculoasa. Imi este groaza ca va da idei si celorlalti bugetari, care au tot dreptul sa-si apere viata, familiile.

Adevaratul trafic cu apetit sexual se desfasoara zi de zi, in Parlament. Doar ca riscul - si trebuie sa-i dau dreptate lui Traian Basescu - este de aceasta data sa ne infundam si mai tare in mahalaua in care ne complacem ca si cand am fi niste godaci intr-un bazin cu noroi. Pentru prima oara sunt de acord cu liderul sindical Marica: "am impresia ca suntem condusi de niste nebuni".

Starea sanatatii politicienilor nu este deteriorata, insa, numai la putere. Am impresia ca alesii natiunii cred despre ei ca sunt in parculet si se joaca cu trenulete, asa cum se juca Adolf Hitler cu balonul reprezentand globul pamantesc in teribilul film al lui Charlie Chaplin.

Faptul ca Puterea si Opozitia nu gasesc limbaj comun pentru a adopta Legea pensiilor, cea a salarizarii si bugetul, cramponandu-se de Roberta Anastase, sperand ca nervii celorlalti vor ceda primii, mi se pare criminal. Am intrat in hora cu FMI si nu ne mai putem intoarce din drum, chiar daca paradoxul de-a ne sprijini pe niste bani care imping tara intr-o scorbura ar fi real.

Intr-un scenariu in care angajatii din toata tara vor urma exemplul colegilor din Valcea, finanta mondiala va constata ca nu ne-am respectat angajamentele si va amana banii, semnalul va fi auzit de UE, care va ingheta sumele pe care le folosim si la pensii si salarii, iar bugetarii vor intrerupe activitatea, leul se va prabusi, productia va creste pe stoc, iar patrunjelul va putrezi in galantare nemaiavand clienti, totul se va rezuma, din punctul de vedere al politicienilor, la a arunca vina in carca celorlalti.

O spirala in care PD-L va acuza Opozitia ca se afla la originea dezastrului prin blocarea activitatii legislative, PSD si PNL vor reactiona spunand ca originea raului se afla in neinlaturarea Robertei Anastase, pedelistii vor replica aratand spre cel care a numarat voturile, Mihai Voicu. Care este coleg cu Tariceanu, care a dezechilibrat bugetul sustinut de PSD, care l-a santajat sa majoreze pensiile. Greaua mostenire, singura constanta, strikes again and again.

Intre timp? Intre timp noapte buna Romania, oriunde te-ai afla!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prostituate Negoita Banicioiu, #salarii primarie instanta , #politica interna