Jurnal 2017: Chilotii lui Orlando si Sorin al lui Liviu

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Marti, 04 Aprilie 2017, ora 14:43
6502 citiri

Orlando se pregatea sa plece in delegatie. In Republica Moldova. Simte un fior. Se uita, unde altundeva, in, ma scuzati, chiloti. Acolo, surprizaaaaaaa.

Acesta, desi pare, nu este un scenariu de film porno. Ci politist, cu spionaj. Orlando este politician, fost ministru pe partea economica in Guvernul Ponta. Iar in chiloti a gasit un microfon. Pe care l-a pastrat, spune el. La televizor. Acum, cat spatiu liber era in chiloti de a incaput microfonul? Avea acesta fir? Era plasat in spate sau in fata? Doar istoria ne va spune.

Iata ca, dupa rochita Monicai de peste ocean, avem si noi un serial de alcov de succes: Chilotii lui Orlando. Numai la Antena3. Este revoltator, traim intr-un stat chilotienesc! Rusine, George Soros, rusine DNA!

***

A fost candva un moment frumos in politica: victoria lui Base' impotriva lui Bombo, primul baron al tarii, produs de mare succes al casei de filme rosii Ion Iliescu. De necrezut, in conditiile in care primul avea cam toate parghiile puterii in mana. Dar aroganta l-a facut sa ignore pericolul strazii, al Romaniei educate, care s-a agatat de marinar.

Care nici el nu venea din spuma marii, ci tot din FSN. Dar atunci a fost de partea luminii. A avut apoi pe mana un partid, PD, care il asculta orbeste si care era gata sa modernizeze Romania. Si-a batut joc de el, incercand primul USL, ruperea unei bucati din PNL ca sa iasa un fel de partid unic, PDL, conservator si liberal in acelasi timp.

Suna cunoscut, este exact ALDE de astazi. Manevra nu a reusit prea bine. Noul partid a fost dat pe mana unei gasti de persoane slab instruite, dar cu ambitii teribile: Udrea, EBA, Ritzi, Roberta, care au adus oameni ca ele, Honorius Prigoana cu tot neamul, de ex. Povestea e mai lunga, dar pe scurt, Base de azi care ataca DNA si Ambasada Americii este exact exact Iliescu din 2004, iar Elena este exact Bombo de atunci.

Si aceeasi aroganta i-a dus in acelasi loc. Urmatoarea cocota in schema asta repetitiva cred ca este Sorin al lui Liviu. Dansul fiind deja scriitor, nu vad nicio problema.

***

Am fost odata la un notar, in Romania. Dupa ce mi-a "eliberat" actul, m-a trimis pentru stampila si plata "la fete, in spate". Era dimineata, trimiterea avea, totusi, un aer de budoar. Ies pe culoar vag dezorientat, aud un cor gures: Aici, domnu', aici.

Erau "fetele", un grup trecut, mai greu, mai usor, de primele tinereti. Intr-un birou cat o batista, patru secretare si contabile. Plus un ghiseu. Denumirea generica de "fete" parea ca le bucura sincer. La o gazeta respectabila am citit, saptamana trecuta, un articol scris de un "mare specialist" roman din zona de Resurse umane, barbat bine, care scria, senin, despre "fetele de la HR".

Pentru mine, aceasta categorisire, dincolo de aerul sexist, are o conotatie zoologica. Atunci cand pe la blocuri se adopta un caine maidanez, exact asa isi primeste numele "Baiatu'", respectiv, "Fetita". Si, la fel ca fetele de mai sus, se bucura atunci cand isi vad sefu' si nu musca decat omul rau.

***

Telegrame. Actor roman minor din Paris ajuns onor ministru pentru Diaspora. Actionat ca o mangafa, jignit obiectul muncii. Public furios cerut satisfactie. Dat demisie. Stop. Ajuns director Circ de stat la Bucuresti. Uraaaaa!

***

Guvern condus de Presedinte Onor Camera Deputatilor. Prim ministru aghiotant. Numar constant de plagiatori. Plecat unul, Iordache mate-fripte, plagiat drept din Chisinau. Stop. Venit altul, Mihai Tudose, burta-verde, plagiat siguranta nationala, coordonator distins gen Izmana. Vivat Academia!

Jurnal 2017 (I): Intamplari din acest an. Momente si schite. Momente in care ei vor sa ne faca sa plangem, schite despre cum sa rezistam razand de ei. Caci o lume fara printipiuri si valori, se cheama ca nu le are. Sa cante muzica! (Va urma)

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Orlando microfon chiloti, #Basescu atacuri DNA, #Dragnea premier , #politica interna