Mesajele politicienilor de Ziua Nationala: Keep calm and love Romania

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 11:55
5136 citiri
Mesajele politicienilor de Ziua Nationala: Keep calm and love Romania

Politicienii s-au intrecut si de aceasta data in mesaje de Ziua Nationala adresate romanilor prin intermediul retelelor de socializare.

Premierul Dacian Ciolos a transmis inca de luni un mesaj de Ziua Nationala, in care a vorbit despre semnificatia zilei de 1 decembrie, "ziua in care ne simtim cu totii ca suntem romani si ca a fi impreuna, indiferent unde suntem, poate fi acel sentiment care sa ne faca sa vrem mai mult de la locul pe care il numim acasa".

Totodata, premierul a afirmat ca va incerca sa stabileasca ca directie, "odata pentru totdeauna".

Dacian Ciolos, mesaj de Ziua Nationala: Ce le transmite romanilor

In mesajul de Ziua Nationala, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si-a exprimat convingerea ca "acest 1 Decembrie este inca un pas spre acel viitor pe care ni-l dorim cu totii si despre care voi vorbi mereu pana cand va deveni realitate - acela al unei Romanii cu adevarat puternice!".

Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Nationala: Romanii si-au regasit mereu curajul si vocea

"Peste trei ani vom sarbatori Centenarul Marii Unirii si vom avea prilejul unui bilant al celor o suta de ani de modernitate. Dar, in acelasi timp, va fi momentul pentru a proiecta urmatoarea suta de ani, pentru a afirma cu tarie ce fel de Romanie vrem sa lasam generatiilor care vin dupa noi.

Cred ca din aceasta viziune pentru urmatorul secol nu vor putea lipsi educatia si cunoasterea, respectul pentru valorile materiale si spirituale, pentru mostenirea culturala si patrimoniu, pentru toate acele lucruri care definesc ingeniozitatea, creativitatea si ambitia acestui popor", a spus Iohannis.

Presedintele a postat pe Facebook si o poza a Palatului Cotroceni in culorile drapelului national.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu aminteste ca "cele mai importante momente ale formarii statului roman s-au realizat in timpul unor guverne liberale, conduse de doi reprezentanti de seama ai liberalismului romanesc si ai PNL - Ion C. Bratianu si Ion I.C. Bratianu".

"Sa ne amintim ca Datoria noastra, acum, este sa ne ridicam la nivelul extraordinarei istorii pe care o mostenim. Sa avem incredere ca prin munca sustinuta si respect pentru legi, vom reusi sa construim Romania pe care ne-o dorim", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

La randul sau, vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a transmis un scurt mesaj pe 1 decembrie: "La multi ani fericiti, Romania! La multi ani fericiti, dragi compatrioti!"

Si Victor Ponta a postat un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Fostul premier le-a urat romanilor "La multi ani!" si a postat o imagine cu tricolorul, pe care este inscriptionat mesajul: "Keep calm and love Romania".

Cum marcheaza Google Ziua Nationala a Romaniei (Foto)

"La multi ani, Romania mea", este mesajul postat de fostul presedinte Traian Basescu pe 1 decembrie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, vorbeste despre curajul demonstrat de romani la 1 decembrie 1918, afirmand ca "azi, cind sarbatorim 97 de ani de la infiintarea Romaniei moderne, nu avem dreptul sa-i uitam nici pe martiri si nici pe ctitori".

De asemenea, Dragnea ii indeamna pe romani sa mearga inainte si sa priveasca cu optimism viitorul.

"In anul 2015, noi suntem datori sa mergem inainte, indiferent de obstacole, trebuie sa privim cu optimism viitorul si sa ne cinstim trecutul. Ziua Nationala inseamna, inainte de toate, UNIRE, iar clasa politica si cetatenii trebuie sa inteleaga ca unitatea este motorul progresului, este conditia necesara pentru ca Romania sa reuseasca.

La multi ani, Romania! La multi ani romanilor de pretutindeni!", a scris Dragnea pe Facebook.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, precizeaza ca "ziua de 1 Decembrie din acest an are o semnificatie aparte pentru natiunea romana, se implinesc 25 de ani de cand Ziua Marii Uniri a devenit Ziua Nationala a Romaniei".

Tariceanu aminteste si de tragedia din Colectiv, "care a produs o suferinta puternica familiilor si apropiatilor victimelor, a demonstrat inca o data unitatea si solidaritatea romanilor in fata unor asemenea clipe dificile".

"De Ziua Nationala a Romaniei le doresc tuturor romanilor sa fie sanatosi si optimisti sa priveasca plini de incredere catre viitor. Cu aceasta ocazie tin sa le adresez tuturor romanilor, oriunde s-ar afla, traditionala urare 'La multi ani!'", a postat presedintele Senatului pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#mesaje politicieni 1 Decembrie, #urari Ziua Nationala , #politica interna
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Mesajul lui dr Viorel trebuie sa fie tradus din albaneza :)))
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5