USR PLUS, asteptat sa anunte numele noului ministru al Sanatatii. Cine este principalul favorit pentru ocuparea functiei

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 08:08
4356 citiri
USR PLUS, asteptat sa anunte numele noului ministru al Sanatatii. Cine este principalul favorit pentru ocuparea functiei
Co-presedintele USR PLUS, Dan Barna FOTO Facebook/Dan Barna

Propunerea pentru functia de ministru al Sanatatii va fi facuta publica, miercuri dimineata, de USR PLUS, dupa ce marti seara liderii coalitiei de guvernamant au anuntat ca s-a ajuns la un consens in privinta continuarii guvernarii. Favorita pentru a deveni ministru al Sanatatii este Ioana Mihaila, medic endocrinolog, in prezent secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Liderii celor trei formatiuni aflate la guvernare - PNL, USR PLUS, UDMR - au inceput inca de luni discutiile privind deblocarea situatiei dupa demiterea lui Vlad Voiculescu de la portofoliul Ministerului Sanatatii. Marti seara, acestia au anuntat ca au convenit sa semneze o completare a acordului politic, care sa duca la cresterea increderii intre parteneri si imbunatatirea functionarii guvernarii.

"Am intrat in aceasta discutie in coalitie cu nevoia si increderea ca vom gasi solutiile necesare pentru a asigura buna functionare a coalitiei in continuare si le-am gasit. (...) Toate fortele politice prezente in aceasta coalitie s-au investit si ele cu aceste solutii. Ca urmare a intelegerii din aceasta seara, maine (miercuri - n.r.) vom face o propunere pentru un nou ministru al Sanatatii, propunere pe care o veti afla maine dimineata", a declarat presedintele executiv PLUS, Dragos Tudorache.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a vorbit despre faptul ca formatiunile politice din coalitia de guvernare "sunt constiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a Romaniei".

"Dupa doua zile de discutii serioase pe care le-am purtat, am convenit sa semnam o completare la acordul de coalitie, care sa aduca proceduri si puncte de vedere care sa duca la cresterea increderii intre parteneri, la imbunatatirea mecanismelor de functionare a coalitiei", a spus Orban.

La finalul discutiilor de marti, premierul Florin Citu a sustinut ca s-a facut un pas important pentru o guvernare mult mai eficienta.

"Asa dupa cum am spus, coalitia merge mai departe", a anuntat Citu.

Vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR PLUS, a subliniat ca s-a depasit "o situatie delicata" si a aratat ca functionarea si succesul coalitiei "tin de incredere, respect si reguli".

Despre actul aditional al acordului de coalitie, vicepremierul Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a sustinut ca acesta nu contine "lucruri extraordinare, extravagante", ci doar "lucruri care vor asigura o functionare coerenta, decizii coerente in coalitie, atat la nivel guvernamental, cat si in Parlament".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#usr plus, #Dan Barna, #ministrul sanatatii , #politica interna