Numai roman sa nu fii in decembrie! (Opinii)

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 18:34
3123 citiri
Numai roman sa nu fii in decembrie! (Opinii)

Se vede treaba ca ne-a deocheat careva: nici sa petrecem nu mai stim. Dupa un an cu roade (ale campului) bogate, de obicei Nasterea Domnului si Sf. Vasile aduc bucurii, joc si voie buna. Desi agricultorul-sef, domnul Tabara, lauda peste tot productiile record la hectar, totusi "magia si spiritul Craciunului" nu ne-au alungat mohoreala.

Nu cumva ni se trage de la decembrie, o luna a jelaniei romanesti si a intorsaturilor fatidice? Ori platim pentru cele doua daruri divine, cei aproape 22 ani ai idealului de unitate nationala si Revolutia, da, revolutia din '89?

Alte evenimente decembriste insa cat pe ce sa ne scoata din istorie: moartea lui Alexandru cel Bun, alungarea regelui, nasterea lui Stalin si a lui Brejnev, intalnirea de la Malta intre Bush si Gorbaciov ce i-a pecetluit soarta lui Ceausescu, executat si el in zi sfanta de Craciun...

S-a schimbat ceva?

Nu stiu ce "razboi rece" se va fi incheiat pe 2-4 decembrie 1989, nici unde se va fi instaurat "noua ordine mondiala" de moment ce acelasi triumvirat americano-germano-englez ii face cu ochiul tarului rus, iar Romania e in continuare pusa la colt ca un scolar codas.

In plus, schimbarile de regim pica si ele in decembrie, impregnandu-se cu tot soiul de nemultumiri populare sau de bucurii egoist-zgomotoase ale invingatorilor. Pana acum, ale invingatorilor propriului popor. Pentru ca flacara violet a lovit tot in decembrie, tare mi-e sa nu fie vorba de niscaiva energii negative! Si-asa cu rationalitatea stam prost la sfarsit de an.

Dar ca anul acesta niciodata parca nu ne-a imboldit mai abras spiritul negationist, asta insemnand ca partile beligerante vor sa inlocuiasca o realitate inconvenabila cu visurile lor de emancipare: vreo 60% neaga maretele realizari ale actualei Puteri fiindca ne-au adus saracie si subdezvoltare, iar altele vreo 20% considera ca suntem primii din Europa cu asemenea conducatori intelepti.

Revolutia n-a fost

Pana si Revolutia a ajuns "un dar otavit", negandu-se eroismul tinerilor si rolul maselor in decembrie '89 fara de care postacii constiinciosi i-ar compune azi ode dinastiei lui Nicu Ceausescu si ar aplauda pana la delir filosofia de viata a lui Postelnicu "Am Fost un Dobitoc" si a lui Ion Dinca "Te-Leaga".

Veti spune ca istoricii de gen "puiul cu trei capete" si "Ceausescu n-a murit", avocati post factum ai marilor patrioti Iulian Vlad, George Homostean - plura eiusdem farine - si-au pierdut uzul ratiunii. Ei bine, nu. "Ratiunea" lor se confunda cu scopul jupanilor: castigarea cu orice pret a viitoarelor alegeri.

La vremuri noi, tot noi

In asta rezida terfelirea otova a eroilor din '89 si a lui Ion Iliescu, pe cale de consecinta, lovirea in USL, careia Presedintia, Guvernul si cvasitotalitatea arcului cotrocean impreuna cu oficinele de presa i-au pus gand rau pe fata. In aceeasi idee se ascute securea razboiului cu revolutionarii, cu Opozitia, Justitia... Se scot de la naftalina si odiosii Nicolaescu, Voiculescu, Nastase, Vantu si ce-a mai fi.

Ca marsavia sa fie totala, apeleaza la maestrii securisti ai diversiunii: confuzionarea electoratului prin comasarea alegerilor, aparitia peste noapte a tot soiul de uniuni, care sa difere doar cu o litera de USL, vezi cazul recentelor USP (uniune social progresista), USD (uniune social democrata) UCD (uniune crestin democrata) etc.

Crede cineva ca infiintarea acestora se face de dragul ideologiei si al reprezentarii corecte in viitorul Parlament a tuturor cetatenilor? Nu, doar de frica de raspundere dupa o guvernare catastrofala.

Interesul si iar interesul

Ca grija primului om in stat a fost numai interesul personal a iesit deunazi la iveala: toata tevatura cu DNA era simplu exercitiu de imagine, in care n-a crezut o iota. Plange doamna Macovei ca moare tara? Ei da!

Ce putea sa insemne crearea unei suprastructuri peste structurile Ministerului Public deja existente decat ca procurorii ori nu sunt lasati, ori nu pot stopa furtul din banii contribuabililor? E clar ca s-a vrut aruncarea raspunderii pe umerii lor in caz ca actualul Executiv isi da duhul. Nu stiu cat a ajuns sa coste coruptia in Romania, dar se pare ca anticoruptia costa si mai mult.

Cu atatia pusi pe capatuiala si inselatorie, cui ii mai arde de Leru-i Ler si Plugusor? Si de Bacovia: "Te uita cum ninge decembre/... Potop e-napoi si nainte "?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#decembrie Craciun Revolutie Ceasuescu, #comasare alegeri USL, #Basescu Boc alegeri 2012 , #politica interna