Ludovic Orban, despre egalitatea de gen: "Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati"

Sambata, 08 Mai 2021, ora 10:05
1918 citiri
Ludovic Orban, despre egalitatea de gen: "Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati"
Presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban FOTO Facebook/Ludovic Orban

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, sustine ca generatiile actuale si cele viitoare trebuie educate in spiritul respectarii egalitatii de sanse si de gen, aratand ca, fara aceasta educatie, nu pot fi puse bazele unui stat democratic si european.

"Incepand cu anul 2015, 8 mai a devenit Ziua Nationala a Egalitatii de Sanse intre femei si barbati. Activitatea mea parlamentara anterioara, de fost membru al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor, in legislatura 2012-2016, mi-a consolidat opinia referitoare la faptul ca generatiile actuale si cele viitoare trebuie educate in spiritul respectarii egalitatii de sanse si de gen.

Fara aceasta educatie nu putem pune bazele unui stat democratic si european. Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati si m-as bucura ca, de la an la an, numarul femeilor care aleg sa intre in politica pe criterii de competenta, profesionalism, activism corect si determinare sa creasca", a scris Orban, sambata, pe pagina sa de Facebook.

El precizeaza ca Romania, ca si alte state europene, este semnatara unor conventii si tratate internationale care pun accent pe educatie ca mijloc de combatere a discriminarilor, dar si de prevenire a violentei asupra femeilor, punctand ca eliminarea discriminarilor este un deziderat care "poate aduce beneficii indiscutabile".

"Eliminarea discriminarilor este un deziderat care poate aduce beneficii indiscutabile. Astfel, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, imbunatatirea egalitatii de gen in Uniunea Europeana ar genera pana la 10,5 milioane de locuri de munca suplimentare pana in 2050", precizeaza Ludovic Orban.

Presedintele Camerei Deputatilor le indeamna pe colegele sale, in acest context, sa intre in competitie "de pe picior de egalitate" cu colegii lor de partid.

"La Camera Deputatilor avem, in prezent, 63 de doamne care isi desfasoara activitatea parlamentara in structurile in care au fost alese. In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, dar si de presedinte al Partidului National Liberal, sustin, in continuare, eliminarea oricarei discriminari explicite sau implicite si le indemn pe toate colegele mele, indiferent de formatiunea politica la care au aderat sau de doctrina politica pe care au imbratisat-o, sa depaseasca orice fel de bariera scrisa sau nescrisa si sa intre in competitie de pe picior de egalitate cu colegii lor de partid", mai arata Orban in mesajul sau.

Parlamentul din Portugalia, în blocaj din prima ședință. Nu există o majoritate stabilă, care să conducă țara
Parlamentul din Portugalia, în blocaj din prima ședință. Nu există o majoritate stabilă, care să conducă țara
Reunit pentru prima dată de la alegerea sa pe 10 martie, Parlamentul portughez a suferit deja de pe urma fragmentării sale între dreapta moderată, socialişti şi extrema dreaptă, nereuşind...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Ludovic Orban, #Parlament, #egalitate de gen , #politica interna