Vezi poreclele politicienilor in tinerete

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 11:02
6550 citiri
Vezi poreclele politicienilor in tinerete

La fel ca toata lumea, si politicienii au fost alintati in fel si chip in copilarie si adolescenta. "Leul", "Danezu'", "Vulturu'" sau "Sica" sunt cateva dintre poreclele avute de demnitarii romani.

Deputatului William Branza i se spunea in copilarie, conform Evenimentul Zilei, "Leul", pentru ca era "un pic mai vanos si mai bataus" decat ceilalti, dupa cum isi aminteste acesta.

"Am facut box in tinerete, am fost legitimat la un club din Prahova, coleg cu Doroftei. De acolo mi se tragea porecla", povesteste deputatul.

Senatorul Dan Coman Sova (PSD) a avut doua porecle in copilarie: "Pianistul" si "Danezu' ". Prima porecla i se trage de la faptul ca studiase multi ani la Liceul de Muzica Dinu Lipatti, fiind astfel botezat odata cu mutarea la un alt liceu, de catre noii lui colegi. Cat despre "Danezu'", porecla are legatura cu prenumele sau, Dan, dar si cu faptul ca era foarte blond.

Din clasa a X-a, Nicolae Banicioiu, liderul organizatiei de tineret a PSD, a devenit "Doctorul" pentru toti colegii. "Le-am zis ca vreau sa dau la Medicina si de atunci au inceput sa-mi zica asa", explica Banicioiu.

In copilarie, Ludovic Orban a fost "Sica". "Asa mi-au spus cei din familie pana in prima parte a facultatii", povesteste deputatul PNL. Alintul nu are o explicatie foarte clara, "pur si simplu vine de la Laios, Laiosica".

Marius Spanu, presedinte al PD-L Iasi, stie foarte bine de unde i se tragea porecla de "Ursu'". "Eram destul de dolofan si un mare admirator al personajului Ursu' din Ciresarii. Era si un fel de idol pentru mine si incercam tot timpul sa-l copiez. Ajutam pe toata lumea, pe vecinii din scara si asa mi-a ramas porecla pentru o buna parte din copilarie", isi aminteste deputatul.

Nume de cod Vulturu'

Deputatul Tudor Ciuhodaru, medic de profesie, poarta porecla sa, "Vulturu'", inclusiv pe usa biroului sau de la camera de garda a Unitatii de Primire Urgente Iasi.

"Toata lumea ma stie de 'Ciuho', o prescurtare a numelui meu. Cealalta, 'Vulturul', are o istorie ceva mai interesanta. Am instalat un sistem pentru statii emisie-receptie ca sa comunicam mai repede si mai usor intre medici, asistenti si brancardieri. Problema era ca frecventele noastre interferau cu cele ale taximetrelor. Asa au hotarat colegii mei sa-mi dea si un nume de cod si a ramas 'Vulturul' ", explica deputatul Ciuhodaru.

In liceu, Lia Olguta Vasilescu era strigata "Oana". "Colegilor mei li se parea ca seman foarte bine cu Oana Sarbu. Si acum mai sunt dintre prieteni care ma stiu tot de 'Oana' ", isi aminteste parlamentarul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#porecle politicieni, #porecla Ludovic Orban, #Olguta vasilescu porecla, #Vulturu Tudor Ciuhodaru, #William Branza porecla , #politica interna
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Stiti un politician care avea porecla Porumbacu?