Cum comenteaza politicienii scandalul mitei de la MAI

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 21:11
1695 citiri
Cum comenteaza politicienii scandalul mitei de la MAI
Foto: Antena 3

Politicienii cred ca scandalul mitei de la ministerul de Interne, in care este implicat secretarul de stat Dan Fatuloiu si afaceristul Cristian Chelu, dovedeste ca este vorba de o "spalare a rufelor din interiorul PD-L", lupta acerba pentru preluarea controlului asupra acestui minister.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, sustine ca prin acest scandal se decredibilizeaza imaginea Politiei Romane. Liberalul Ludovic Orban este si el de aceeasi parere, dar subliniaza si ideea ca este vorba de o "spalare a hainelor PD-L in public".

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda condamna modul in care a actionat chestorul Fatuloiu in aceasta problema, iar senatorul PD-L, Costica Canacheu, sustine ca aceasta incercare i se pare un lucru bun.

Liderul social democrat, Liviu Dragnea, sustine ca nu politistii care au protestat la Cotroceni sunt problema, asa cum lasa de inteles Traian Basescu.

"Nu cei care au protestat reprezinta problema, ci ce se intampla la varful ministerului de Interne. Am vazut in ultima perioada niste declaratii care nu au ce sa caute la un post de televiziune. Asistam la o spalare a rufelor din interiorul PD-L la televizor. Cred ca Fatuloiu a gresit, deoarece nu este admisibil sa faci asemenea declaratii fara sa probezi. Trebuia sa vorbeasca cu ministrul de Interne si daca acesta nu facea nimic atunci isi dadea demisia", a declarat acesta, luni seara, la Antena 3.

Liviu Dragnea a mai precizat ca acest scandal va provoca o criza de securitate publica.

"Scandalul dauneaza imaginii publice a politiei si asta duce la nesiguranta. Agentii de rand vor crede ca e vorba de o reglare de conturi intre sefi. In plus, afecteaza si credibilitatea Romaniei la aderarea la spatiul Schengen. Acum se incearca sa se schimbe garnituri intregi si sa se preia controlul asupra acestui minister. Acolo este o lupta surda, care nu e de acum, pentru a fi preluat controlul. Aproape toti sefii de politie judeteana au fost numiti politici si executa ordinele pe care le primesc politic", a mai precizat Dragnea.

Orban: In curand se vor lupta pentru DGIPI

Liberalul Ludovic Orban, crede si el ca este vorba de un razboi in interiorul PD-L.

"Nu se poate sa nu vezi aici aspectele razboiului intern din PD-L. Este un razboi de ocupare a pozitiilor in interiorul MAI si cred ca si DGIPI va ajunge la stadiul in care se vor lupta pentru el", a mentionat Orban.

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, il invinuieste pe secretarul de stat, Dan Valentin Fatuloiu, ca nu a comunicat aceste probleme ministrului de Interne.

"Cred ca un chestor de nivelul domnului Fatuloiu a gresit ca nu a sesizat organele abilitate atunci cand cineva incerca sa il mituiasca. Scopul nu e sa faci public asta ci sa il prinzi pe mituitor. De aceea cred ca Fatuloiu trebuia sa ii spuna ministrului si sa ceara o ancheta. Ministrul Igas a facut bine cand a cerut sa nu se faca declaratii publice pana cand nu se face un raport", a spus Frunda.

Parlamentarul PD-L, Costica Canacheu, spune ca acest scandal nu este o problema iesita din comun.

"Situatia pe 2009 si 2010 in privinta infractionalitatii nu este nici mai rea nici mai buna in comparatie cu alte tari. Aceasta incercare de mituire a unui demnitar roman mi se pare ca este un lucru bun", a spus Canacheu.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a intervenit telefonic, in emisiune, si a precizat ca el a spus pana acum de faptele chestorului Fatuloiu, dar nimeni nu l-a crezut.

"Ma doare mana dreapta de cat am scris despre chestorul Fatuloiu. Saptamana trecuta Fatuloiu a cerut harta relationala a clanurilor mafiote din tara. Din reteaua lui Chelu facea parte si fiul lui, Alexandru Fatuloiu.

Mita se pare ca era reala, dar a fost ceruta de Fatuloiu caruia i-a promis ca il va ajuta sa preia Hidroconstructia. Impreuna cu un partener de afaceri de al lui, Gheorghe Vasai, vroia sa puna mana pe Alprom Pitesti, care sta pe 80 de hectare. Eu i-as da afara pe toti si pe Fatuloiu l-as aresta maine", a conchis Vadim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scandal mita MAI Fatuloiu, #scandal intern PDL , #politica interna