Cuvinte de care ne puteam lipsi

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 25 Iulie 2016, ora 08:48
8448 citiri

"A fost un context special atunci cand am crezut intr-o idee, iar odata cu disparitia domnului Gabriel Oprea a disparut si ideea de a mai ramane in UNPR", zice actorul Arsinel, nemultumit dupa anuntul fuziunii PMP-UNPR.

"Ce blestem pe Romania sa cada sub puterea unei Secte mai obtuze decat talibanii si mai lipsita de scrupule decat ISIS!", a exclamat fostul premier Ponta vazand ca Recep Erdogan e criticat la Bucuresti.

"Am participat la o lovitura de stat live, stau in aeroport si parca lucrurile s-au mai normalizat", a explicat deputatul Cezar Preda, la cateva ore dupa esecul puciului militar din Turcia.

"In aceasta zi, voi lasa deoparte lumea moderna cu toate bucuriile si angoasele ei si voi saluta cu respect cultura franceza si contributia ei majora la dezvoltarea umanitatii", a scris pe Facebook, pe 14 iulie, de ziua Frantei, Catalin Predoiu.

"Probabil ca alimentatia e de vina la turci. Ei mananca foarte picant si mult ardei iute, noi mai multa mamaliga. Turcii au viteza de reactie pentru ca ardeiul iute pune sangele in miscare, la noi mamaliga umfla stomacul si te adoarme", a declarat fostul primar C.P. Piedone, nemultumit ca, spre deosebire de simpatizantii presedintelui turc, romanii n-au sarit sa-i ajute pe el si pe Ponta cand au fost contestati.

"Vreau sa le multumesc celor care mi-au fost si mi-au ramas prieteni, dar le multumesc si celor care nu mi-au ramas", a spus Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, dupa ce a depus juramantul ca edil si inainte de a se reintoarce la penitenciar, unde e tinut in arest preventiv, intrucat e suspect de luare de mita.

"Cred ca Iohannis are consilieri si in propria curte, dar si in curtile alaturate", a explicat Adrian Nastase.

"Biserica tolereaza prea multe, procurorii ar trebui excomunicati", sustine Eugen Nicolicea, nemultumit ca un inalt ierarh ortodox a fost invitat la DNA, pentru a explica de ce l-a ajutat pe Becali sa iasa din puscarie inainte de expirarea pedepsei.

"Nu cred ca un prim-ministru in persoana mea ar fi cel mai potrivit", a marturisit Alina Gorghiu cand a fost intrebata daca PNL ar sustine candidatura ei la Palatul Victoria.

"Ma voi lupta ca sa nu revenim la teroarea anilor cincizeci care, iata!, se repeta in zilele noastre", a anuntat Calin Popescu-Tariceanu, imediat dupa ce a fost instiintat ca DNA il urmareste penal pentru declaratii mincinoase.

"Eu si Steriu ne-am cautat reciproc. Nu l-am sunat eu, l-a sunat secretarul general sa avem o discutie", a precizat Traian Basescu, intrebat cum i-a inghitit pe uneperisti.

"O tara care pierde controlul poate sa devina un robinet de probleme pe care nu o sa le putem opri" - asa arata Turcia, in descrierea facuta de fostul ministru de Externe Mircea Geoana.

"Mai are sens sa intreb cum de au aflat cu cateva minute inainte de decolare ca s-a stricat avionul?", a exclamat pe Facebook deputatul Ana Birchall, atunci cand a aflat ca plecarea sa catre Paris cu un zbor Tarom e intarziata, pana cand o alta aeronava e pregatita tehnic sa-si ia zborul.

"Cea mai buna solutie va fi cea pe care o vom gasi", a spus Vasile Blaga, intrebat cine ar putea conduce PNL.

Nu cred ca vreuna dintre declaratiile citate mai sus are nevoie de comentarii. Voi preciza doar ca ele au fost facute in ultima saptamana si ca nu sunt singurele mostre de dispret fata de limba romana ori fata de logica, cu care au fost bombardati cetatenii, de catre bravii lor alesi, in aceasta scurta perioada.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta Turcia Erdogan, #fuziune PMP UNPR, #lovitura stat esuata Turcia, #Alina Gorghiu premier , #politica interna