De la cititori: Intre demnitate publica si mita

Vineri, 06 August 2010, ora 20:41
1699 citiri
De la cititori: Intre demnitate publica si mita

Demnitatea publica pentru politicienii nostri a devenit o Fata Morgana. Este un fel de opus ideilor pe care dumnealor le promoveaza, un fel de fatada de genul "in afara e vopsit gardul si inauntru-i leopardul" si cu care "boborul" s-a obisnuit de cativa ani incoace.

Mereu si mereu se spune aceeasi vorba: "Avem nevoie de claritate si transparenta in acest demers". Care demers? Raspunsul vine tot de la politicieni: "In cel care va impinge lucrurile spre reforma statului". Dar statul e populat de o elita politica nascuta de pe urma acestui mecanism de spoliere a resurselor publice cu ajutorul sprijinului de partid. Si nu trebuie s-o spunem noi, se vede de la o posta ca, in aceasta elita, si-au facut cuib si sug din sudoarea celor care trudesc tot felul de indivizi certati cu legea, pusi pe capatuiala si imbuibare.

Prins cu mana pe bani

Potrivit DGA, Beniamin Ursu a fost arestat pentru trafic de influenta. A pretins de la un cetatean suma de 7.000 de eura, promitand ca-i va inlezni calea sa obtina autorizatie de constructie. Cazul lui Beniamin Ursu a fost discutat in Organizatia PDL Timis si politicianul a fost demis, urmand a fi demis si din functia de consilier local.

Cazul omului de afaceri cu palarie de politician, Beniamin Ursu, din Organizatia PD-L Timis, nu este singular. El se multiplica si se regaseste in zeci, daca nu sute, de exemplare, cu date si infractiuni diferite, in mai toate partidele politice cu care a fost, dupa 1989, procopsita tarisoara noastra.

Vinovatia pedelistului Beniamin Ursu, care la prima vedere ar parea un fleac (ca ce, si altii de teapa sa au facut infractiuni si mai mari, poate spune cineva), consta in faptul ca, in anul 2007, la data respectiva fiind consilier in cadrul Consiliului Local Timisoara, in prezent consilier local in comuna Ghiroda, ar fi promis unui cetatean ca il poate ajuta sa intre in legalitate dupa ce a construit un corp de casa fara autorizatie.

Politicianul i-ar fi pretins (si ar fi primit) celui in cauza suma de 7.000 de euro. Dupa ce s-a vazut cu banii la chimir, Beniamin Ursu, ales si votat de cetatenii care si-au pus incredere si sperante in el ca-i va reprezenta cu cinste in Consiliul Local, militand pentru rezolvarea problemelor lor, ar fi uitat de promisiunea facuta.

Din toata aceasta chestiune se ridica, totusi, o intrebare: De ce cetateanul care a dat banii lui Beniamin Ursu, abia acum l-a reclamat, daca, dupa cum a declarat in fata organelor de cercetare, rezolvarea problemei o considera strigenta si nerezolvabila altfel?

Motive de neinteles

Ceva scartie si in activitatea desfasurata de DGA pentru a lamuri acest caz. Din motive de neinteles, cand legea e lege pentru toti, cetateanul care a dat banii lui Beniamin Ursu e liber, necercetat, desi darea de mita, la fel ca si cumpararea de influenta, nu se pedepseste doar in cazul unor exceptii. Atunci, te mai intrebi incotro merge tara?

Zilele acestea, PDL Timis a decis sa-l excluda din partid pe Beniamin Ursu. Urmare acestei hotarari, conform declaratiei presedintelui PDL Timis, Constantin Ostafeciuc, Ursu va pierde si calitatea de consilier din Consiliul Local Ghiroda. Dar cu o floare nu se face primavara. Au mai cazut si alte flori si peste ceva vreme, au inflorit in alte partide, luand-o de la capat cu maltrapalzacurile...

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Beniamin Ursu arestat, #mita PDL Timis , #politica interna
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
demnitate publica ? dragalasilor , superbilor ; Vanghelie , Antonescu si Berceanu sa explice capitolul - demnitate publica -
Poza alllinna
alllinna
rank 3
demnitate in Romania ?