Delirul politic face parte din balamucul parlamentar (Opinii)

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 14:55
2438 citiri
Delirul politic face parte din balamucul parlamentar (Opinii)
Foto: Arhiva

Era normal ca badarania manifestata prin boicotul alesilor din USL la sedintele Legislativului sa creasca in intensitate, pe masura ce se apropie alegerile si speranta de rafuiala din partea celor care abia acum asteapta lacomi sa-si infiga coltii in jambon, contra celora care au ros ciolanul pana la os.

Paroxismul este aproape de maxim si n-avem ce-i face. Asistam neputinciosi la delirul politic concertat, cand primarul unei urbe de la marginea Moldovei, deputatul PSD Adrian Solomon, propune asasinarea premierului dupa modelul Aldo Moro, iar aspirantul la postul de premier din Bucuresti nu mai are incredere, decat in tortura, intrucat "daca ii impusti, nu este suficient".

De altfel, cred ca nici unuia, nici celuilalt, nu-i este clar despre ce a vorbit. La 9 mai 1978, cand a fost asasinat omul politic italian Aldo Moro, primarul PSD al Barladului, nascut in zodia Fecioarei, la 20 septembrie 1977, avea varsta de 8 luni neimplinite si se afla inca in scutece.

In scutece fiind, este putin probabil ca-si aduce aminte, chiar si in termeni vagi, cum s-au petrecut lucrurile cu Aldo Moro, care a fost torturat bestial de gruparea "Brigate Rosse" (Brigazile Rosii), cadavrul fiind inghesuit in portbagajul unei masini si abandonat intr-o parcare.

Domnul Victor Ponta insa, ca fost procuror, nu se poate sa nu stie ca principalele institutii consemnate de istorie ca nemultumite numai cu efectul glontului erau: fosta Inchizitie, fostul Gestapo si fostul NKVD, devenit GPU, devenit KGB.

Ca sa fie clar despre ce este vorba, ultimele trei erau copiii legitimi ai PCUS, stramosul PCR, respectiv strabunicul PSD al domnului Ponta, care l-a mostenit de la bunicul Iliescu, via Geoana.

Astfel, se inchide cercul si incepe sa aiba explicatie metafora extravaganta a liderului PSD, pentru care glontul nu este suficient, atata timp cat a existat Gherla, a existat Canal, Sighet, si mai mare peste toate, a existat Siberia, un spatiu anume destinat pentru cei carora glontul nu le era suficient.

Poate ca Ponta a scapat o vorba din greseala, mi s-ar parea omeneste sa gresesti. Poate ca si Solomon a scapat o gogomanie, iarasi as zice ca oricine poate gogomani in voie, nefiind interzis de Constitutie.

Dar daca gogomanesc amandoi in acelasi timp si anume intr-o perioada cand in Parlament USL a instalat balamucul celor care vin numai cand vor si absenteaza atunci cand au chef, incep sa ma intreb ce s-ar intampla daca tara ar incapea pe asemenea maini.

Asta ne-ar mai trebui, sa dam exemplu Europei cum gogomanim tara, in loc s-o guvernam. Nu ca i-ar fi cuiva teama sa se vada inghesuit in portbagaj si uitat intr-o parcare, dar nici nu-i convine sa fie chemat la munca voluntara, pentru constructia canalului Marea Neagra - Lacul Snagov, ca sa avem legatura directa de la Vila Lac la Istanbul sau la marea de Azov, in functie de interesul partidului.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#amenintare moarte Ungureanu, #Victor Ponta impuscati, #Aldo Moro asasinat , #politica interna