#dilibau scrie pe toata lumea

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 24 Iulie 2017, ora 09:43
8235 citiri

Uneori, iti vine sa te iei cu mainile de cap.

Asa am vrut sa fac atunci cand am vazut ca premierul roman l-a primit la Palatul Victoria pe unul dintre propagandistii regimului de la Beijing, cunoscut pentru persecutarea minoritatilor religioase.

Se intampla chiar in ziua in care intreaga lume plangea moartea disidentului chinez Liu Xiaobo. Nici Tudose, nici MAE n-au exprimat vreun regret.

Dar nesimtirea nu e cazata doar in Guvern.

Uitati-va o clipa la Dan Voiculescu! Tocmai a iesit din puscarie, unde a stat trei ani, cu toate ca avea de executat zece. A beneficiat de clementa, intre altele, intrucat ar fi autorul a 11 carti stiintifice. I s-au trecut cu vederea pana si fraudele comise dupa gratii: intr-adevar, conform documentelor din penitenciar, un volum de 200 de pagini ar fi fost scris in 2 ore!

Carti semneaza si o deputata europeana.

Maria Grapini, faimoasa pentru neglijenta cu care se exprima public, a anuntat ca va scoate un al doilea roman. In primul, asa cum au aratat jurnalistii de la recorder.ro, europarlamentara a plagiat diverse site-uri, pentru a construi o intriga in care un procuror american isi capata energiile facand Aikido si citind Arsenie Boca...

Nu e singura admiratoare a vestitului parinte. Altul e George Becali, ajuns si el, in urma cu cativa ani, in PE. Deunazi, ipochimenul solicita SRI-ului sa infiltreze Biserica pentru a o scapa de homosexuali.

Prin 2015, tot el cerea BOR sa ingaduie preotilor intrarea in politica, fiindca i-ar fi vrut intr-un nou partid, pe care sa-l numeasca Familia Ortodoxa.

Nu e singurul care a descoperit secretele derivelor morale si intelectuale.

Pentru un deputat PSD, cine detine un cont de Facebook "nu mai are soare, nu mai are intuneric, nu mai are nimica, sta cu ochii numai in televizorul ala... [Facebook] te capteaza, prin tot felul de glumite simpatice, iti mai baga cate un mesaj din asta cu #rezist, cu nu stiu ce. Si atunci #dilibau scrie pe toata lumea care foloseste in exces aceasta [retea]".

Asa cum ziceam, uneori iti vine sa te iei cu mainile de cap.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#politica PSD , #politica interna