Greul abia incepe... Cine va spulbera dinozaurii politici actuali?

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 08:55
4911 citiri
Greul abia incepe... Cine va spulbera dinozaurii politici actuali?

Oricine poate sa strige de pe margine. E cool, e legitim, e corect, e momentul oportun pentru o schimbare. Dar cine poate si stie cum se pot schimba lucrurile in administratia publica, in politica, in institutiile care nu functioneaza? Si, mai presus de toate acestea, cine va avea cu adevarat curajul sa se implice?

Klaus Iohannis viseaza frumos... Cheama la consultari reprezentantii partidelor care au condus indirect la tragedia de la Colectiv. Dragnea, Oprea, Blaga etc. Democratia de Dambovita functioneaza perfect. Ce presedinte naiv avem! La masa negocierilor de la Cotroceni sistemul discuta despre... propria lui inlocuire. Super!

Fara sa pretind ca am o solutie concreta, ca multi alti manifestanti indreptatiti ai strazii, pot sa exprim public care sunt, in opinia mea, barierele in fata schimbarilor dorite de marea masa a oamenilor nemultumiti si dornici sa traiasca intr-o alta Romanie.

Dupa cum ati vazut, niciun lider politic, din niciun partid, nu a dat un milimetru in spate. Din contra! Aceiasi monstri politici au venit la Cotroceni. Unul condamnat deja, altul anchetat, altul proaspat iesit de la audierile DNA. Fabulos!

Desi ei reprezinta sistemul in ultimii 25 de ani, tot ei vin sa reprezinte partidele, atat de hulite in Piata Universitatii. Cine isi inchipuie ca acesti dinozauri politici vor renunta la pozitia lor?

Vedeti vreun membru marcant, care a stat in umbra liderilor, facand o revolutie in PNL si cerand ca Vasile Blaga sa dispara din prima linie? Vedeti vreun tanar in PSD care sa-i bata obrazul lui Liviu Dragnea ca a participat la intalnirea de la Cotroceni? Vedeti vreun trepadus politic in UNPR care sa rosteasca in fata generalului Oprea alta expresie decat: "sa traiti, am inteles"?

Ca sa nu mai pierdem timpul cu zona politica, dupa parerea mea, niciun partid politic actual nu va putea fi reformat din interior. Interesele sunt atat de mari, reteaua politrucilor este atat de bine consolidata, functiile publice sunt atat de bine marcate incat exista un zid intre orice nou venit si structura mafiota la nivelul fiecarui partid.

OK! Dorim oameni noi, neimplicati politic, curati moral si profesional, cu experienta de viata si realizari personale, cu o situatie materiala relaxanta. Fara indoiala, exista! Dar, oare, cati sunt dispusi sa-si sacrifice confortul personal pentru binele comunitatii? Pe cine se bazeaza ei in viitor daca vor decide sa se implice si vor fi alesi?

Aceleasi legi, aceiasi politruci, aceiasi reprezentanti ai partidelor din institutii le vor face viata un cosmar si le vor torpila orice actiune care nu convine sistemului.

Manifestantii vor pleca acasa si ei se pot trezi singuri, inconjurati de acelasi sistem care ii va anihila rapid. Credeti ca, dupa ce situatia se va calma, mai iese cineva in strada sa-i ajute sa reuseasca?

Multi oameni de valoare, de buna credinta, care indeplinesc majoritatea criteriilor cerute de "strada", poate, ar fi dispusi sa se implice, dar nu vor sa se inregimenteze in niciun partid actual. Cum sa-i ceri unui om nepatat, decent si demn, care nu a furat si nu a jucat in hora politica pana acum, sa aiba sefi precum Blaga, Dragnea sau Oprea?

Tot ce a cladit el prin propriile forte proprii, prin munca lui, ar fi spulberat instantaneu, fie ca este antreprenor, profesor, cercetator, medic etc.

In opinia mea, daca partidele actuale nu vor intelege acest fenomen, nu au nicio sansa sa mai fie credibile in viitor. Vor putea ele sa accepte si sa sustina lideri independenti, neimpunandu-le conditii viitoare pentru interesele partidului sau ale unor grupuri de interese, care fac parte din clientela politica?

In acest moment, eu cred ca politrucii se regrupreaza mai repede decat se organizeaza "strada". Manifestantii nu se cunosc, nu au lideri recunoscuti, exista neincredere si oportunisti. De partea cealalta, retelele mafiei politice au nevoie doar de o sedinta pentru a decide pe cine pun la inaintare.

Dupa parerea mea, sansa Romaniei de a evolua sta in capacitatea politicienilor curajosi si de buna-credinta, atat cati mai exista!, sa-si convinga colegii din partid ca pot colabora cu oamenii din strada si ca trebuie sa isi schimbe atitudinea fata de popor. Altfel, actualii "lideri" politici vor fi spulberati din viata publica.

Alta varianta pe termen lung, chiar daca presiunea strazii e maxima, este infiintarea unui nou partid, reprezentat de exponentii strazii, care sa militeze agresiv exact pe revendicarile justificate ale manifestantilor care, dupa parerea mea, reprezinta vointa a milioane de romani.

Pentru ca aceste visuri sa se poata infaptui, sa avem deci rabdare pana anul viitor si sa demolam atunci cu stampila imperiul politruc actual.

Democratia inseamna partide politice, dar numai democratie nu este aceea care nu tine cont de vointa poporului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#revolta sistem dinozauri politici , #politica interna