Intamplari aproape neverosimile cu pesedisti si militieni

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 06 August 2018, ora 07:08
17045 citiri

Premierul tarii e la Podgorica si crede ca se afla la Pristina, iar cand ajunge la Skopje vorbeste despre cetatenii "macedoni".

Ministrul Agriculturii lauda "munca extraordinara de la Auschwitz", oferind-o drept exemplu pentru incinerarea porcilor, tot el intrebandu-se, cateva zile mai tarziu, "cum a intrat un virus intr-un complex de porci care are o singura intrare si o singura iesire".

Titulara portofoliului de la Interne descrie drama incendiilor de padure din Grecia zicand ca "orice om are destinul lui care nu il poate evita".

Un primar isi acorda titlul de cetatean de onoare al propriului oras si lacrimeaza in timpul ceremoniei.

Seful Inspectoratului de Constructii dintr-un judet ii descrie pe romanii care muncesc in strainatate drept "hoti, cersetori si curve care trebuie intampinati cand ajung acasa cu socuri electrice".

O analista care-l considera acum 2-3 ani pe Ponta drept "impecabil" se rafuieste si ea cu "lumpendiaspora", scriind ca "vanzarea unei rable" e "marea afacere a romanului".

Guvernul refuza sa dea publicitatii numele celor 140 de consilieri personali ai ministrilor, zicand ca acestea sunt secrete de stat.

Politia se da de ceasul mortii doua saptamani ca sa suspende permisul de conducere al unui sofer, care are pe placutele de inmatriculare ale masinii sale textul "M..EPSD", pentru ca - patru zile mai tarziu - sa claseze dosarul.

Un viceprimar pesedist il ameninta pe acelasi sofer ca ar trebui "sa aiba grija, fiindca chinezii nu fac mici doar din caini".

Mahnit de criticile aduse Politiei, un purtator de cuvant al institutiei ii invita pe cetateni, in caz ca li se mai fura bunuri ori sunt agresati, sa apeleze "la popi, vecini sau rude".

Ministrul Apararii declara la televizor, intr-un interviu aranjat, ca la Deveselu ar exista rachete balistice, fiind felicitat pentru "adevarul spontan" pe care l-a rostit de catre primul secretar al ambasadei Rusiei la Bucuresti.

Primarul Capitalei cumpara voturi trimitand pensionarii la mare in Grecia, cu resurse de la buget, dupa ce a mituit cu vouchere biciclistii si ochelaristii din Bucuresti.

Ministrul Educatiei, profesor universitar si rector, a descoperit ca "manualele scolare este un subiect intens".

Cand cautam o incheiere pentru aceasta minunata colectie de perle rostite de pesedisti si de militieni, am dat peste declaratia unui secretar de stat, care e o bijuterie literara si politica: "sa aratam si strainilor ca suntem romani, sa punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afisele noastre, pe tot ce inseamna!".

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#muie PSD, #rachete balistice, #tricoaie Centenar , #politica interna