Jean-Claude Mignon: Constat cu placere o coabitare intre politicienii romani

Luni, 25 Februarie 2013, ora 21:05
1628 citiri
Jean-Claude Mignon: Constat cu placere o coabitare intre politicienii romani
Foto: TVR Info

Presedintele APCE, Jean-Claude Mignon, a vorbit, luni, cu ocazia discursului sau din Parlament, despre coabitarea politica, remarcand ca politicienii romani au renuntat la metodele radicale si afirmand ca il nelinistise foarte mult climatul de confruntare din vara anului trecut.

"Responsabilii politici romani au renuntat la metodele radicale, dar nu va pot ascunde ca climatul de confruntare ma nelinistise mult. Constat cu placere o coabitare", a afirmat Mignon, potrivit Mediafax.

Politicienii romani "au dat dovada de maturitate democratica" si au "ales o solutie nobila" pentru criza politica, a mai spus acesta.

Totodata, Mignon a aratat ca este important ca "majoritatea sa nu abuzeze de puterile sale, chiar si atunci cand textele legii o permit".

Presedintele APCE a precizat ca "nicio Constitutie, oricat de perfecta ar fi, nu garanteaza o functionare democratica perfecta", iar tara sa, Franta, a trecut prin mai multe modificari ale legii fundamentale in ultimele decenii.

El a salutat angajamentului premierului Victor Ponta de a se lucra impreuna cu Comisia de la Venetia la procesul de modificare a Constitutiei din Romania.

Mignon a evidentiat si ca "garantarea independentei justitiei" este foarte importanta pentru o democratie. "Aceasta presupune si sa ne abtinem de la orice discreditare a hotararilor judecatoresti", a afirmat el.

Presedintele organismului parlamentar al Consiliului Europei a punctat si ca "este esentiala" continuarea eforturilor anticoruptie, ceea ce necesita ca in fruntea DNA sa fie numita "o personalitate incontestabila si incontestata".

El a aratat ca tinerea acestui discurs in Parlamentul Romaniei a fost convenita cu presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, in luna iulie a anului trecut, cand a efectuat o vizita la Bucuresti impreuna cu o delegatie a APCE, inaintea referendumului referitor la demiterea presedintelui Traian Basescu.

APCE a fost unul dintre organismele care au avut pozitii in perioadei crizei politice din Romania din vara anului 2012.

Presedintele APCE a facut apel atunci la politicienii romani sa depaseasca subiectele de disputa si sa coopereze pentru solutionarea problemelor tarii.

De asemenea, Jean-Claude Mignon a indemnat toate institutiile si actorii politici din Romania sa respecte decizia Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie si sa asigure o coabitare in cele mai bune conditii posibile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Jean Claude Mignon Romania, #presedinte APCE politicieni romani , #politica interna