La multi ani, Romania - Urari politice de 1 Decembrie

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 16:38
6849 citiri
La multi ani, Romania - Urari politice de 1 Decembrie

O serie de politicieni importanti ai Romaniei au transmis, prin intermediul Ziare.com, gandurile lor despre tara si romani cu ocazia Zilei Nationale, 1 decembrie.

Toti au urat Romaniei si romanilor sa o duca mai bine, iar cele mai importante idei au fost cele referitoare la speranta unui viitor mai prosper, la reconciliere, dar si la renasterea mandriei nationale.

Desi niciunul dintre ei nu a facut o referire precisa sau nu a rostit vreun nume, micile aluzii politice la adresa rivalilor nu au lipsit. Totodata, in timp ce Puterea a vorbit mai mult despre prezent, Opozitia s-a referit in special la viitor, despre care spune ca spera sa fie unul diferit de ce se intampla acum.

Ce transmite Opozitia

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a spus ca le doreste romanilor "sanatate si speranta" si a adaugat ca, orice s-ar intampla, isi mentine speranta in viitor.

La multi ani, Romania - Ion Iliescu

Al doilea fost presedinte al Romaniei care ne-a transmis gandurile sale pentru Romania a fost Emil Constantinescu, cel care a spus ca romanii sunt dezbinati de ziua lor nationala si ca, in aceste momente, trebuie sa ne amintim de reperele pe care le-a avut natiunea romana de-a lungul timpurilor.

La multi ani, Romania - Emil Constantinescu

Un alt fost inalt demnitar, Adrian Nastase, prim-ministru PSD intre 2000 si 2004, a urat "La multi ani" Romaniei, dar s-a aratat de parere ca Ziua Nationala a devenit o zi a dezbinarii.

Invitatii Ziare.com: Adrian Nastase - De la cele doua Romanii la Romania nimanui

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a transmis romanilor sa aiba incredre intr-un viitor mai bun, acum, cand sunt debusolati, pentru ca semne incurajatoare exista.

La multi ani, Romania - Sorin Oprescu

Fostul ministru liberal al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a imbinat mesajele referitoare la speranta cu cele referitoare la economie si functionarea institutiilor.

"Vreau ca Romania sa nu mai fie, pentru romani, un spatiu al resemnarii si al deznadejdii. Vreau ca mandria de a fi roman sa includa si modul in care functioneaza institutiile statului roman", ne-a spus Vosganian.

La multi ani, Romania - Varujan Vosganian

Un alt liberal, Teodor Melescanu, care a ocupat de-a lungul timpului functia de ministru de Externe, apoi de ministru al Apararii, le-a urat romanilor un an mai bun, dar si sa aiba mai multa intelepciune in alegerea conducatorilor.

La multi ani, Romania - Teodor Melescanu

Vicepresedintele PSD, Marian Oprisan, a transmis si el un mesaj catre Putere in urarile de Ziua Nationala, spunand ca spera ca Romania sa devina "o tara democratica".

La multi ani, Romania - Marian Oprisan

Acelasi tip de mesaj l-a avut si un alt vicepresedinte PSD, primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, care le-a dorit romanilor sa scape de actuala Putere si sa ajunga printre primele tari din Uniunea Europeana.

La multi ani, Romania - Marian Vanghelie

Presedintele PIN, Lavinia Sandru, i-a urat Romaniei sa aiba "un dram de noroc" in aceste vremuri dificile.

La multi ani, Romania - Lavinia Sandru

Liderul ecologist Remus Cernea spune ca isi doreste ca Romania sa fie o patrie a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, etnie, religie, sex sau apartenenta politica, insa ca asta presupune efort pentru apararea si promovarea democratiei.

La multi ani, Romania! - Remus Cernea

Ramona Manescu, europarlamentar PNL, este de parere ca este nevoie de "redesteptarea patriotismului si sentimentului national" si ca romanii trebuie sa fie mandri ca ne putem ridica la nivelul maretiei inaintasilor.

La multi ani, Romania! - Ramona Manescu

Alina Gorghiu, deputat al Partidului National Liberal, spune ca isi doreste ca cetatenii Romaniei "sa nu o mai faca de rusine" si sa "ii valorifice potentialul urias".

La multi ani, Romania - Alina Gorghiu

Sorin Oprescu: Sa fim romani in fiecare zi a anului!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le transmite romanilor, de Ziua Nationala, ca exista semnale pentru un viitor mai bun, important este ca drumul catre o viata mai buna "ni-l construim noi insine".

La multi ani, Romania! - Sorin Oprescu

"De aceea, va indemn sa privim cu incredere unii catre altii, sa redevenim un popor unit si responsabil, sa fim mandri ca suntem romani! Drumul catre o viata mai buna ni-l construim noi insine!(...) Si ar trebui sa mai facem un lucru, iar acesta este al doilea mesaj pe care vreau sa-l vi-l transmit: Sa fim romani in fiecare zi a anului!", le-a transmis primarul Bucurestiului romanilor, prin intermediul Ziare.com

Ambasadorul Ungariei ne ureaza magnanimitate

Ambasadorul Ungariei in Romania, Oszkar Fuzes, a transmis cele mai bune urari Romaniei, adaugand ca ii ureaza si "magnanimitate".

"Numai cele mai bune Romaniei - doresc tarii si poporului roman incredere in sine, magnanimitate cu altii si vointa de succes in dezvoltarea materiala si spirituala!", a spus Fuzes pentru Ziare.com.

La multi ani, Romania - Ambasadorul Ungariei la Bucuresti

Ce spune Puterea

Ministrul de Interne, Traian Igas, le-a urat romanilor succes si le-a cerut sa-si aminteasca de adevaratele valori nationale.

La multi ani, Romania - Traian Igas

"Romanilor, din tara si de pretutindeni, le doresc multa sanatate, succes in ceea ce si-au propus sa realizeze si, macar la ceas de sarbatoare, sa-si aduca aminte de valorile nationale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii si sa le cinsteasca asa cum se cuvine", a spus Igas pentru Ziare.com.

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, deputat PDL, petrece Ziua Nationala in Miercurea Ciuc, oras predominant maghiar, pentru a demonstra ca cetatenii Romaniei nu ar trebui separati dupa criterii etnice.

La multi ani, Romania - Theodor Paleologu

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a transmis, scurt, doar "La multi ani, Romania".

Vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu de la UNPR, le-a urat romanilor sa se arate mandri de tara lor si Romaniei sa se reconfirme in sufletele fiecaruia dintre cetatenii sai.

La multi ani, Romania - Cristian Diaconescu

Un alt reprezentant al PDL, europarlamentarul Cristian Preda, i-a urat Romaniei sa aiba parte de intelepciune si prosperitate si a considerat ca tara merge inainte "taras-grapis".

La multi ani, Romania - Cristian Preda

Colega sa de partid si din Parlamentul European, Elena Basescu, le-a urat romanilor sa ramana uniti "intr-un moment in care in Uniunea Europeana nu se mai poate vorbi de unitate".

La multi ani, Romania! - Elena Basescu

Reprezentantul minoritatii armene in Parlamentul Romaniei, Varujan Pambuccian, a urat Romaniei realism, rationalitate si solidaritate.

La multi ani, Romania - Varujan Pambuccian

Au trecut 93 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar si aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului poezia: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Ziare.com a realizat un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni ne-au transmis ce ii doresc tarii lor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#La multi ani Romania, #Romania Ziua Nationala, #politicieni 1 Decembrie , #politica interna