Cererea de eliberare conditionata a lui Liviu Dragnea, discutata miercuri de Tribunalul Bucuresti

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 07:11

   

Cererea de eliberare conditionata a lui Liviu Dragnea, discutata miercuri de Tribunalul Bucuresti
Tribunalul Bucuresti dezbate miercuri cererea depusa de Liviu Dragnea, in care fostul lider PSD solicita sa fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde a executat doi ani inchisoare din pedeapsa de trei ani si jumatate primita in 2019 in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La instanta de fond - Judecatoria Sectorului 5 - Dragnea a primit o decizie nefavorabila, insa el a facut contestatie, care se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Dragnea a incercat sa impiedice ca procesul sa se desfasoare la Tribunalul Bucuresti, prin depunerea unei cereri de stramutare a cauzei la alt tribunal din tara, insa solicitarea a fost amanata marti de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce avocata sa nu a venit in sala de judecata, avand probleme de sanatate.

Pe 27 aprilie, Judecatoria Sectorului 5 a respins, ca neintemeiata, cererea de eliberare conditionata depusa de Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

In motivarea deciziei, magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 spune ca Liviu Dragnea indeplineste fractia de 2/3 din pedeapsa, necesara pentru a fi eliberat conditionat, insa, din analiza coroborata a situatiei personale a fostului lider PSD, instanta nu si-a format convingerea ca acesta a dat dovezi temeinice de indreptare.

"Instanta apreciaza ca scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la functia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetatean trebuie sa fie constient de consecintele la care s-ar expune in cazul incalcarii legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla implinire a fractiei si in contextul unui comportament civilizat - normal de altfel, ar fi de natura a avea un efect total opus. Evident, o astfel de masura nu ar fi de natura a avea un efect descurajant, ba din contra, ar dovedi o lipsa de reactie din partea statului fata de cei care incalca normele legale", spunea Judecatoria Sectorului 5.

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, cand a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentand mai multe procese, pe motiv ca nu este lasat sa munceasca in atelierul auto al inchisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la munca, dupa ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, in prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a castigat mai multe procese cu penitenciarul, instantele recunoscand ca i s-au incalcat mai multe drepturi, printre care dreptul la munca si la ingrijire medicala.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Gigi Contra
rank 3
Sa-i dea drumu' odata, ca omu' tre' sa mearga la serviciu, la BNR
Hai, Livache: te-ai specializat in tunning pentru dube de politie. Meseria nu ti-o ia nimeni.
Comentariu inadecvat
alfabeta
rank 5
Videanu si Blaga s-au indreptat?
Ca ei par toot timpul uitati...
Hotzii de dreapta si sekuristii au imunitate !
oranghutan
rank 5
'ai, domne, fiţi umani şi liberaţi-l
odată, să se bucure si el de nitică libertate pană-l saltă in celelalte dosare: vizita la Trump, Belina, Teldrum ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor