Marlania lui Ponta si fatarnicia lui Turcescu (Opinii)

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 07:36
6364 citiri
Marlania lui Ponta si fatarnicia lui Turcescu (Opinii)

In ultimele zile, fosta invatatoare Cristiana Anghel, actual senator al Romaniei, a atras atentia mass-media ca un magnet. A fost trasa de urechi serios de catre o parte a presei, pentru ca a indraznit sa primiesca bani de la trustul media al lui Voiculescu si pentru ca fiica sa a ajuns sa lucreze in Ministerul Educatiei.

Pe deasupra, premierul Ponta, nemultumit de unele declaratii ale doamnei mentionate, ne-a aratat ca nici el nu poate depasi stadiul lingvistic al "tigancii imputite".

Intr-o emisiune realizata de jurnalistul Robert Turcescu la postul B1 TV, doamna Anghel a fost acuzata ca a incasat bani de la trustul Intact si ca fiica domniei sale tocmai a fost angajata, de curand, in Ministerul Educatiei. Cristiana Anghel a ajuns celebra in Romania prin acea greva a foamei, cauzata de nemultumirea domniei sale fata de nerespectarea legii care prevedea marirea salariilor cadrelor didactice cu 50%.

Tinem minte ca, in 2010, cand doamna Anghel a refuzat sa manance timp de 70 zile, toate televiziunile de stiri transmiteau din salonul unde era internata invatatoarea, fiind sub supravegherea stricta a medicilor. Intr-un final, Cristiana Anghel a renuntat la greva.

Pozele din acea perioada cu doamna Anghel, se pare, nu l-au impresionat insa si pe premierul Ponta, care, deranjat de un interviu al acesteia pentru Ziare.com in care critica guvernarea USL, i-a transmis ca "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti". Degeaba, domnule Ponta, ne-ati promis un alt fel de discurs. Pai, aceasta femeie chiar a fost aproape de moarte si degeaba v-ati mai chinuit dupa aceea sa ne explicati ce ati vrut sa spuneti. Nu sunteti cu nimic mai presus de domnul Basescu si ale sale iesiri celebre. Mai presus de toate, v-ati refugiat intr-un mesaj pe Facebook, in care uitati ca Anghel Cristiana este senator al Romaniei, dar dumneavoastra o numiti "invatatoare". V-a fost de folos gestul doamnei la momentul respectiv, dar acum...?

Cine stie, daca ar fi fost mai multe cadre didactice din tara care sa se alature unui astfel de gest extrem, destinul dascalilor, poate, ar fi fost altul. Doamna Anghel a avut curajul si taria sa intre in greva foamei, pentru ca industria meditatiilor nu prea are loc pentru invatatori. Nu in ultimul rand, trebuie sa observam ca dreptatea este de partea dansei. Am avut o lege (poate o mai avem, habar n-am) care ii promitea marea cu sarea, dar nu s-a aplicat. Pasul invatatoarei a fost, deci, perfect indreptatit.

In alergarea disperata dupa tot ceea ce este legat de Dan Voiculescu, unele televiziuni incearca sa scoata subiecte din orice banalitate. De ce a luat bani doamna Anghel de la trustul Intact? Simplu, pentru ca a aparut intr-un anumit numar de emisiuni ca invitat. In plus, nu avem de unde sa stim ca doamna chiar isi dorea neaparat acest lucru.

Si cum ne putem gandi ca cineva isi pune viata in pericol pentru o suta si ceva de milioane de lei vechi! Doar nu ne inchipuim ca toata cohorta de analisti media apare seara de seara in studiourile tv pe gratis? Acum, daca invatatoarea Anghel nu era analist, inseamna ca nu avea dreptul sa fie platita, la fel ca un parerolog de cariera?

De ce lucreaza fiica Cristianei Anghel in Ministerul Educatiei?, a mai intrebat Turcescu. Si aici raspunsul este simplu. Nu stim daca fiica domniei sale are sau nu calificarea necesara pentru a lucra intr-un asemenea post. Robert Turcescu nu stie, insa, in ce Romanie traim?

Nu stie el oare ca toate ministerele, primariile, institutiile publice in general si companiile cu capital majoritar de stat sunt pline de cumetri, verisori, socri, soacre, etc. Nu stie jurnalistul ca tatal Robertei Anastase ajunsese mare consilier la Conpet SA, firma de stat, unde castiga si inca mai castiga de vreo patru ori mai mult decat presedintele tarii? Este primul exemplu care mi-a venit in cap, dar sunt mult mai multe.

In plus, cum sa pui o asemenea intrebare intr-o tara in care fiica presedintelui Basescu a ajuns europarlamentar din postura de candidat independent, dar in seara alegerilor se inscria direct in PDL? Aceeasi fiica ce lucra la firma ce se ocupa de iluminatul stradal al Bucurestiului, in timpul mandatului de primar general detinut de Traian Basescu.

Multi dintre toti acesti sinecuristi sunt oameni care n-au ce cauta in astfel de posturi, dar au ajuns sa puna mana pe ele datorita cumetriilor si relatiilor. Asa ca, ce le mai ramane romanilor de rand de facut? Cum prind cateva radacini, isi aranjeaaa si ei o parte din familie, pentru ca in alte situatii nu ar fi avut niciodata o astfel de ocazie. Nu spun ca este corect sau moral, cert este ca intr-o casta nu poti patrunde daca nu apartii acesteia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian anghel senator, #Cristiana Anghel declaratii ponta , #politica interna