Nevroza politica de vara (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 07 August 2013, ora 23:59
4279 citiri
Nevroza politica de vara (Opinii)

Daca faci un pas inapoi si te uiti cat de detasat poti la scena politica romaneasca, intelegi de ce tara asta inainteaza, vorba lui Sorin Ionita, precum caruta cu roti patrate. Ce poate sa se aleaga bun din combinatia sulfuroasa de ineptie, ipocrizie, demagogie, autism, ticalosie, iresponsabilitate si, cel mai inofensiv ingredient, umor involuntar.

Premierul si-a facut bagajele si a plecat in vacanta - putin imi pasa unde, era la fel si daca se ducea la Tusnad - lasand in urma, intr-o situatie incerta, un contract de maxima importanta si un risc enorm ca statul nu numai sa nu incaseze nimic, ci sa si plateasca si despagubiri.

Presedintele si-a redescoperit vocatia de opozant al Guvernului, pe care n-a prididit sa-l laude luni de zile, exact atunci cand si-a lansat la apa noul partid pentru care, dupa cum nea sigura, nu face propaganda. Nu, desigur, dar atunci cum de o fi descoperit abia acum ca Guvernul a taiat de la inceputul anului banii pentru investitii? Chiar si asa e foarte bine ca a pus tunurile pe Guvernul Ponta.

Numai ca tunurile acestea au tinte diferite. Daca cele aflate deasupra centurii sunt perfect justificate, cele sub centura il declaseaza in egala pe masura si pe cel care ataca astfel. Cine a ascultat discursul de luni al presedintelui nu stiu cat a retinut despre CFR Marfa, CSAT si Gruia Stoica, adica despre chestiunile importante, dar cu siguranta stie precis ca Victor Ponta a plecat cu bona la Miami. Cu bona?! Are bani sa duca si bona? Numai cu bona?! Unde e Daciana. In aceste teme a "majore" a derapat discutia publica.

O discutie publica din ce in ce mai dezbracata. Presedintele ne-a aratat la mare bustul gol. Nu e zi de vara lasata de la Dumnezeu in care d-na Udrea sa nu ne arate colectia de costume de baie si silueta, fara indoiala impecabila, despre care vorbeste, la gramada cu divortul si copiii altora, in tot felul de interviuri si declaratii. Ne anunta ca ar putea candida la presedintie. Tot in costum de baie?

Intre timp, Dan Sova, imbracat Slava Domnului!, cauta in continuare contractul Bechtel, pierdut fara urma, se pare. Culmea e ca nimeni nu a demisionat si nimeni nu fost demis pana acum din cauza disparitiei acestui contract. Poate pentru ca nu disparut, ci dosit? Deja nici macar nu mai conteaza, pentru ca indiferent ce s-a intamplat cu el, simplul fapt ca el nu poate fi pus pe masa si doua ministere dau din umeri, genereaza o imagine demolatoare de tara bananiera.

Intre timp, Guvernul arunca un praf de faina in ochii poporului cu o scadere a TVA la paine, despre care nimeni nu se astepta sa aiba vreun efect asupra pretului sau a evaziunii fiscale, dar pe partea cealalta mareste taxe pe banda rulanta.

Si in timp ce o coabitarea a devenit peste noapte razboi la baioneta, o alta pare sa se dezvolte vesela peste ruinele defunctei. Crin Antonescu a iesit din vizorul presedintelui, iar dl. Antonescu la randul sau este foarte conciliant cu presedintele, desi acesta de-abia l-a respins pe Ovidiu Silaghi.

Nu stiu ce sa cred, dar surse bine informate sustin ca liderul PNL a batut deja poteca spre Palatul Cotroceni si ca intalnirile de acolo sunt din ce in ce mai fructuoase. Nu ma mir, in tara unde reevaluarea este mai frecventa decat consecventa.

Nu-i asa ca e frumoasa vara politica romaneasca? Nu avem timp sa ne plictisim. Doar nevroza ne paste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu Elena Udrea Victor Ponta, #coabitare Crin Antonescu, #privatizare CFR Marfa CSAT , #politica interna