Opinii: Legaturi primejdioase

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 17:16
1728 citiri
Opinii: Legaturi primejdioase
Foto: objectsandelements.com

In Romania, acuzatiile grave arareori sunt luate in seama de impricinati si justitie. De aceea, rivalii, inamicii politici sunt invinuiti de legaturi primejdioase cu diferite entitati si personaje puse la stalpul infamiei.

Lista acestora a debutat dupa '89 cu KGB, rusii, masonii, Mossadul, apoi s-a imbogatit cu ai nostri Iliescu, Vadim, Magureanu, Coposu, Ratiu, ca azi sa li se adauge Voicu, Patriciu, Vintu, Voiculescu, Mazare etc. Nici ratiunea, nici prezumtia constitutionala de nevinovatie n-au contat.

Pe unii dintre "dusmani", justitia nu a reusit decat sa-i poarte cu catusele prin tribunale sau prin fata camerelor de luat vederi la ceas de maxima audienta, ca apoi sa-i elibereze din lipsa de probe sau pe greseli de procedura. Se vede ca s-au urmarit nu doar condamnarea penala, ci si oprobriul public, executia mediatica.

In doua decenii, motivul celebrului roman al lui Choderlos de Laclos a devenit iata un sindrom al democratiei de fatada. Trecut prin filtrul conceptual al unor analisti de prima mana ca Rodica Culcer in 2003, dar exersat 6 ani mai tarziu ca arma politica de fratii Roncea, stratagema isi extinsese intr-o vreme tentaculele si peste granite, vezi cazul Viktor Bout.

Prin amestecul brutal serviciilor de informatii, nu neaparat oficiale, stenogramele au deteriorat echilibrul si asa precar al politicului, acuza legaturilor primejdioase vizand reducerea la tacere a Opozitiei. Boala amana sine die dialogul, negocierile intre guvernanti si guvernati, intrerupand sirul dezbaterilor politice axate pe idei si programe de relansare economica. De aceea se vorbeste de agonia statului de drept.

Asemenea incriminari au aparut periodic in momentele dificile ale guvernarii, tinand capul de afis al agentiilor de stiri si al studiourilor TV specializate. S-a intamplat recent, cand Opozitia a prins pe picior gresit Puterea la votul pe Legea pensiilor sau cand domnul Toader a ridicat anapoda degetul la aceea pentru diminuarea TVA. Au iesit la iveala astfel cele ce se banuiau demult: votul imperativ la ordinul partidului, politica la intamplare, debusolarea legislatorilor puterii si minciuna uninominala a selectiei valorilor.

In plina campanie de presa, impricinatii s-au ascuns dupa acuzatii cu priza la vulg: ba ca "marioneta Crin", "junele imberb" Ponta, "prostanacul" etc. sunt manati in lupta de Iliescu, Patriciu, Vintu, Voiculescu... "interconectati la grupuri de interese din zona afacerilor si (a) serviciilor secrete rusesti", ba ca "miliardarii jegosi" si politistii dau lovituri de stat, cica de aceea suntem saraci, ba ca 27 jurnalistii pregatesc atentate impotriva scumpei noastre patrii. Iata ca mostenitorii securistilor fac ceea ce au invatat de la KGB& Secu.

Esuand in incercarea de a coloniza dreapta, datorita ascensiunii liberalilor, PD-L incearca sa se salveze prin amenintari deocamdata personalizate si exercitii de forta. Cam asta rezulta din protestele multor ONG-uri adresate institutiilor de stat si organismelor internationale. Se uita prea usor ca regimul Ceausescu a fost inlaturat din motive asemanatoare.

Se pare ca domnii Puterii au alt plan apropo de viitorul propriu si al tarii. Nu e greu de ghicit: vor prelungi starea de fapt actuala pana cand vor fi siguri de castigarea scrutinului.

Pana atunci, vom trai la umbra scandalurilor, a acuzatiilor de legaturi primejdioase, periculoase, bolnavicioase, conspiratia secolului, votul pe campi si alte facaturi mediatice, caci fiecare tema nelegata de soarta proastei guvernari inseamna inca o izbanda in indeplinirea misiunii propuse.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#legaturi primejdioase putere, #politica interna Romania , #politica interna