Opinii: Romania rationala si fara monstri

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 07:18
4368 citiri
Opinii: Romania rationala si fara monstri
Foto: www.victor-roncea.blogspot.com

Multe ne-a fost dat sa vadem in viata! Unele bune, altele mai putin, deh, fiecare cu norocul lui. Dar nu credeam sa vad ceea ce posturile de televiziune nationale transmit si retransmit de cateva zile, cu o naturalete ce a transformat senzationalul in cotidian.

In fata naturii dezlantuite, romanul a aratat ce inseamna sa fii roman. Sa ne iasa inima din piept cand am vazut soborurile de preoti, umbland printre crestini sau nu, alintand durerea si daruind alaturi de prea-sfintele invataturi biblice, mancare, bani si haine, tigari aduse cu greutate de peste Prut, dar toate cumparate din putina agoniseala pe care o are biserica.

Ne-au dat lacrimile de bucurie, vazand cum parlamentarii romani au renuntat la obisnuitele vacante pe Coasta de Azur sau mai stiu eu pe unde pentru a fi alaturi de napastuiti, ajutandu-i cu medicamente si mai ales cu neimaginate contributii la noul fond de solidaritate, destinat reconstruirii zonelor afectate.

Fond la care, asa cum ati vazut, S.O.Vantu, D.Patriciu, D. Voiculescu, I. Niculae, ca sa ii numim pe cei mai importanti, au contribuit cu cele mai mari sume, facandu-l pana si pe impasibilul presedinte sa lacrimeze, asa cum nu l-am vazut vreodata.

Am crezut pana acum ca avem o clasa politica rupta de popor, dar cine se gandea ca in fata nenorocirii vor uita de toate supararile, generate de lupta pentru binele tarii si nu de interese proprii cum incerca unii sa sugereze.

Cine credea ca Basescu si Nastase se vor imbratisa in public, spre marea multumire a d-lui Ion Iliescu, mai emotionat decat A.I. Cuza in momentul unirii. Iar daca ochii i s-au umezit un pic, a fost din cauza vantului si nu a fericirii...

Vizibil marcat de importanta momentului, domnul Nastase, cu vocea tremuranda, a promis ca nu va mai inunda satele din lunca Dunarii ca sa salveze recolta prietenilor (asociati) de la Rodipet, iar seful statului, ca sa nu se lase mai prejos, a declarat presei ca dosarul celebrei matusi este de fapt o gluma de politicieni...

De cata stapanire de sine, de cata putere a dat dovada in asemenea momente istorice d-l Ponta, cand in gluma l-a "amenintat" cu dosul palmei pe domnul presedinte si i-a zis: "Mai mizerabilule!". Doamne cat am putut sa radem...

Pacat ca Boc nu s-a urcat pe sacii cu nisip sa il vedem si noi mai de aproape!

Sau macar sa fi spus cineva ca este acolo, intre garzile de corp (de ce naiba ii aleg numai pe aia de 2 metri?) ca sa ne apropiem si sa il felicitam. Asa barbateste, cu cate o palma pe spate si sa ii spunem ca suntem alaturi de el in lupta cu criza economica, ca intelegem nevoia masurilor de austeritate si ca vom contribui cu toate puterile la indepartarea crizei, asa cum prevede programul partidului pe urmatorii 5 ani.

Pentru ca asa suntem noi, romanii, din cele mai vechi timpuri! Cand este unul la necaz sarim cu totii sa il ajutam, dupa pilda stramosilor nostri si dupa cum glasuiesc invataturile lasate mostenire de boieri, devenite in timp mai sfinte ca Biblia pentru toti conducatorii acestui neam.

In fata acestor manifestari de unitate nationala, putem spune ca nici nu ne mai intereseaza ca vom fi amendati pentru legea aia cu averile demnitarilor, la fel cum nu ne mai intereseaza nici banii lor pe care din lipsa de timp nu am putut sa ii folosim.

Acum asta e, daca stia cineva ca o sa ploua atat, nu luam noi fonduri sa facem acele bazine sau diguri? Adica noi care avem experti in cersit, am fi refuzat o asemenea oferta, de miliarde de euro?! Pai cate palate incap intr-un miliard?! Altul este adevarul si a sosit timpul sa il scoatem la lumina!

Ce nu stiu strainii astia este ca avem mandria noastra si ca, exceptand pe romani plus cateva popoare migratoare, nu am lasat pe nimeni sa isi bage nasul in ciorba noastra, iar daca nevoia o cere, il facem si pe Michiduta ghem ca sa ne descurcam cu forte proprii. Si daca nu putem, ne imprumutam, dar de ras nu ne facem! Sa fie clar!

Cum a facut spre exemplu domnul Tariceanu. A preferat sa puna taxa pe masinile aduse de afara: o fi ilegal, dar cine ii plange pe asistatii sociali cu X5 sau pe emigrantii care au miliarde?! A mai facut si smecheria aia cu deficitul de 5% in loc de 3% de i-a innebunit pe economistii Occidentului, iar ca sa le faca in ciuda, a mai trantit si HG-ul ala cu rezervele din Marea Neagra! Hehe, ce credeau ei, ca aici e oaie de muls!

Iar daca adaugam deciziile luate de actuala coalitie guvernamentala, dupa principiul miscarii browniene, eliminand epifenomenalismul creat de Marea Privatizare pesedista, ii facem pe specialistii lor sa stea la coada la farmacie si la psiholog. Cum i-am pacalit pe francezii de la gaz sau pe italienii de la energie... ca pe niste copii de gradinita!

Iar daca tot vorbim de pacaleli, mai sa lesinam de ras cand fostul primar al Capitalei le-a luat banii la nemtii aia cu autobuze, asta asa la misto, pentru ca de bani nu se plange. A facut-o dintr-o pornire pur patriotica, lasand interesul personal deoparte si ar fi timpul sa ne maturizam si sa vedem cu alti ochi anumite fapte, aparent ilegale.

Acum cu criza si cu inundatiile au vazut si ei ca nu te joci cu romanul. Mai sta el prin crasma cand altul munceste la sacii cu nisip, da' asta se numeste educatie prin munca, de care stimabilii vest-europeni sau americani nu prea au auzit. Sa vina aici, sa le explicam, sa ii invatam... Si de nu or pleca ei fluierand a paguba...

Dar sa ii lasam pe straini. In fata unei asemenea unitati nationale, ma gandesc sa inaintam o propunere, prin care sa se elimine alegerile, chiar si cele anticipate, iar actualii parlamentari sa fie alesi pe viata, ca oricum tot ei vor fi pe liste.

Economisim timp si bani, ca tot vorbim de austeritate. Guvernul in schimb sa fie schimbat la fiecare 6 luni, prin tragere la sorti. Intre membrii PD-L si UDMR.

Cred ca propunerea poate fi extinsa la primarii si consilii judetene. Pentru ca oamenii astia merita, au aratat ca sunt alaturi de noi si daca au mai luat si ei de o viluta sau si-au aranjat neamurile, nu are rost sa ne suparam. Oricare dintre noi ar fi facut la fel, iar cheltuielile peste masura au fost facute din banii statului, nu ai nostri.

Cu presedintele o sa fie mai greu, mai ales ca domnul Basescu pleaca pe mare si inca nu stim daca cei din PD-L vor sa intre in istorie sau sa devina istorie. Dar cum noi nu ne pricepem la fineturi politice, ar fi mai indicat sa lasam pe doamnele si domnii parlamentari sa hotarasca in liniste, timp au berechet. Cand vor fi gata, ne vom supune, fara cracnire, ca la asta ne pricepem foarte bine. Pana atunci, ne-om odihni si noi!

I have a dream: ca ne-am trezit! Intr-o Romanie rationala si fara monstri!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vis Romania, #reforma politica Romania, #ajutoare sinistrati Romania, #donatii Fondul Solidaritatea , #politica interna