Paste paralel

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 09 Aprilie 2018, ora 08:30
10347 citiri

Pentru romani, Saptamana Patimilor a inceput cu o propunere revolutionara. Autorul a fost - cum altfel? - un pesedist. Cica pedepsele sub 5 ani ar trebui sa fie executate acasa. De ce sa stea coruptii la racoare pe banii nostri?, s-a intrebat senatorul Breaz.

Filosofia sa juridica e abisala: "mai bine sa stea [coruptii] acasa pe banii lor. Vor suferi mai mult sa cheltuiasca bani pe consumabile". Da, ati citit bine: pentru iscusitul ales, justitia e o problema de "consumabile"...

Si mai breaz a fost, insa, Ion Tiriac. "Noi nu suntem corupti", a declarat fostul tenismam, ci doar ne credem asa. De fapt, zice el, "vorbim despre treburi ridicole: un prim-ministru a furat geamuri, alt [ministru] a furat o damigeana de tuica si niste carnati". Concluzia e ferma: "refuz sa recunosc DNA si ANI".

A sarit in apararea numitelor institutii F. Coldea. Intrucat era Joia Mare, retorica sa nu putea fi decat biblica: "la fel cum Iuda a tradat pentru 30 de arginti", a explicat generalul, "tot asa fac unii cu interesele statului roman". Bine, bine, da' cine-i Iuda?, s-a intrebat toata lumea. Ce stim sigur e ca unul dintre pesedistii fugari, S. Ghita, a spus ca, dupa declaratia fostului adjunct de la SRI, se simte amenintat cu moartea.

Are, insa, noroc, fiind aparat de oameni precum C. Manda. Manda? Cum, nu stiti cine e ipochimenul? E deputatul care ar trebui sa controleze SRI, dar care ancheteaza o petrecere de Craciun de acum 5 sau 6 ani, pentru a afla cine a fost acolo si ce s-a mancat. Ultimul mister e daca, la chermeza cu pricina, s-au taiat sau nu porci.

Dar de ce, de Paste, vorbim despre Craciun? Asta s-au intrebat si cei care au primit zilele trecute un mesaj al MAI, in care erau anuntati ca 8.400 de politisti vor avea grija sa nu se petreaca grozavii de "Sarbatoarea Nasterii Domnului". Carcotasii s-au grabit sa spuna ca, la ministerul condus de Carmen Dan, s-a creat un Paste paralel.

N-a fost iertata nici Dancila, care insista sa foloseasca limba romana in public, desi o stalceste cu o ravna aproape religioasa. Ultima gafa a comis-o in Parlament. Doamna prim-ministru a explicat ca programul de guvernare al PSD nu face bine Romaniei. Gura pacatosului adevar graieste...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat luni, 26 septembrie, că premierul Nicolae Ciucă este, în prezent, principala opţiune a partidului pentru alegerile prezidențiale din...