Politicienii romani si retelele de socializare

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 17:56
2701 citiri
Politicienii romani si retelele de socializare

Politicienii romani au fost pana acum cativa ani preocupati de electoratul care avea varsta trecuta, in mare parte, de prima tinerete. Cel tanar era adesea ignorat tocmai din cauza faptului ca era mai greu de convins si de "prins" in promisiunile lor.

Insa, cu timpul, politicienii au realizat ca tinerii nu trebuie ignorati, ci luati in calcul. Drept urmare metodele de comunicare au inceput sa se adapteze publicului caruia se adresau. O noua metoda de comunicare la care au aderat si politicienii pentru a comunica sunt retelele de socializare Facebook si Twitter, dar si blogurile.

Tot mai multi au inteles potentialul acestora si si-au facut conturi, in mod special in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. Printre acestia se numara si presedintele Traian Basescu. Contul de twitter a fost @tbasescu si in timpul campaniei a transmis mai multe mesaje. Ultima postare a facut-o pe data de 21 februarie, iar de atunci contul pare sa fi fost abandonat. Si pe Facebook apar numeroase conturi cu numele sefului statului, dar majoritatea sunt false.

Un alt politician activ pe retelele de socializare, dar si pe blog, este fostul premier social democrat Adrian Nastase. Initial a pornit cu blogul, unde scrie frecvent si comunica ideile sau da drept la replica in problemele care il privesc. De aproximativ un an si-a facut si un cont de Facebook.

"Dragi prieteni, va anunt cu o relativa intarziere, ca, de acum inainte, ma gasiti pe Facebook, LinkedIn si YouTube. Intarzierea comunicarii este datorata in principal nevoii mele de acomodare la caracteristicile acestor retele sociale. Va invit, asadar, sa continuam comunicarea fructuoasa de pe blog si in cadrul acestor retele sociale", era anuntul facut de acesta in luna mai.

Elena Udrea promoveaza turismul romanesc pe Facebook (Video)

Alti politicieni care au conturi active pe Facebook sunt Miron Mitrea, Dan Sova, Mugurel Surupaceanu, Elena Udrea, Oana Niculescu Mizil, Raluca Turcan, Anca Boagiu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Adina Valean, Alina Gorghiu, Cristina Pocora, Varujan Vosganian, Kelemen Hunor, Toader Paleologu, Valeriu Steriu, Gheorghe Falca, Remus Cernea si altii.

Falca intreaba pe Facebook daca ar trebui sa candideze la sefia PD-L

Pe Twitter si-au mai facut conturi si Victor Ponta, Alina Gorghiu, Cristina Pocora, Elena Udrea, Mircea Geoana, Kelemen Hunor, Oana Niculescu Mizil. Insa multi dintre ei au cam uitat de aceste conturi si scriu foarte rar.

Printre politicienii din intreaga lume care comunica cu oamenii prin intermediul retelelor de socializare se afla presedintele SUA Barack Obama, Vladimir Putin, Regina Elisabeta, Mahmoud Ahmadinejad si altii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politicieni romani retele socializare, #conturi Facebook Twitter blog , #politica interna