Propunere de cod al bunelor practici pentru politicieni: "Fara smecherie, golanie si circarie"

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 20:43
1444 citiri
Propunere de cod al bunelor practici pentru politicieni: "Fara smecherie, golanie si circarie"

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, miercuri, ca va elabora un "cod al bunelor practici" pentru politicieni. In acesta ar urma sa se prevada "renuntarea la smecherie, atitudini golanesti si circaria care se numeste politica la ora actuala".

Primarul municipiului Targu Mures a precizat ca este nevoie de acest cod pentru a trage un semnal si a arata Europei o schimbare majora in politica romaneasca, trasmite Realitata Tv.

"Il auzeam pe Crin Antonescu ce gaselnita a facut el pentru doi ministri corupti, sa-i bage in Parlamentul European. Deci, nu sunt buni la noi pentru societatea civila, ii bagam in PE gata curati si cu dosare pentru ei. O sa scriu, o sa fac o propunere oamenilor politici. Ceva trebuie facut, ca vad ca atacul asupra Romaniei si macularea Romaniei au devenit lucrul preferat al politicienilor.

O sa scriu cateva reguli. Cand am auzit ca ii bagam in PE... Deci, cu o smecherie au rezolvat smechereste situatia Romaniei, este inacceptabil asa ceva", a declarat Florea, in cadrul unei conferinte de presa.

Prim-vicepresedintele democrat-liberal a precizat ca a observat "o tot mai slaba calitate a omului politic in Romania", in fiecare zi, adaugand ca, prin "codul bunelor practici" ale politicienilor, ar urma sa se defineasca "ce inseamna interesul national si subiectele interesante pentru situatia Romaniei", cum ar fi legile educatiei si sanatatii.

"Nu mai poti continua asa. Lege nu poti sa faci, va fi un Cod al bunelor practici, in sensul de a arata populatiei Europei o schimbare majora. Nu te poti duce cu smecherii la nesfarsit, cu strategii facute peste noapte. Romania trebuie sa isi defineasca niste strategii si sa dea semnalul in unanimitate. (...) Sa convenim niste reguli de conduita: in momentul in care ai niste oameni patati, nu te duci sa ii dai in PE, gestul acesta facut de Crin Antonescu, de smecherie", a mai afirmat Dorin Florea.

Silaghi si Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor - PNL ii trimite in Parlamentul European

Liberalii Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat, marti, din Camera Deputatilor, ei urmand sa ocupe locurile lasate vacante de Cristian Busoi si Ramona Manescu in Parlamentul European.

Ovidiu Silaghi va ocupa locul lasat liber de Cristian Busoi, numit presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, iar Eduard Hellvig pe cel al Ramonei Manescu, numita recent ministru al Transporturilor.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...