Regulamentul propus de un consilier USR pentru salvarea urmelor lasate de gloantele Revolutiei din Timisoara. Ar urma sa fie infiintat un "registru al urmelor Revolutiei"

Vineri, 09 Aprilie 2021, ora 08:23
2150 citiri
Regulamentul propus de un consilier USR pentru salvarea urmelor lasate de gloantele Revolutiei din Timisoara. Ar urma sa fie infiintat un "registru al urmelor Revolutiei"
Consilierul USR, Razvan Negrisanu FOTO Facebook/Razvan Negrisanui

Revolutionarul timisorean Corneliu Vaida le-a propus consilierilor locali din Timisoara sa ia masuri pentru a-i obliga pe propritarii cladirilor din centrul orasului sa ia masuri pentru ca urmele lasate in fatade de gloantele trase la Revolutie sa fie pastrate. Consilierul USR, Razvan Negrisanu, de profesie arhitect, a lansat in dezbatere publica un proiect de regulament pentru salvarea urmelor lasate de gloante.

"Regulamentul urmareste sa previna stergerea urmelor istorice ale Revolutiei in cadrul lucrarilor de conservare, consolidare, restaurare si reabilitare a cladirilor monument istoric sau din zone protejate.

Am ales ca acest regulament sa se refere la cladirile istorice si cele din zonele protejate, pentru marcarea traseului Revolutiei, dar daca voi credeti ca ar trebui incluse toate cladirile din zonele unde au avut loc violente si sacrificii va rog sa-mi transmiteti propunerile voastre", a scris consilierul USR, pe Facebook.

Potrivit lui Negrisanu, in urma dezbaterii publice, va rezulta un proiect ce va fi supus aprobarii in Consiliul Local.

Regulamentul propus de consilierul USR Razvan Negrisanu:

✔️ Detinatorii au obligatia sa specifice, pentru avizarea lucrarilor de interventie de conservare, consolidare, restaurare, reabilitare, daca cladirea prezinta urme de gloante/alte proiectile.

✔️ Detinatorii au obligatia sa prezinte, odata cu documentatia tehnica pentru autorizatia de constructie (D.T.A.C.) un material fotografic exhaustiv cu toate fatadele vizibile ale cladirii care prezinta urme de gloante/alte proiectile.

✔️ Proiectul va cuprinde solutii tehnice pentru prezervarea urmelor de gloante/alte proiectile, iar decizia privind solutia adecvata cladirii revine proiectantului de arhitectura.

✔️ Toate certificatele de urbanism emise pentru lucrarile de interventie de conservare, consolidare, restaurare, reabilitare a cladirilor care fac obiectul prezentului regulament, vor mentiona explicit obligatia detinatorilor referitor la conservarea si punerea in valoare a urmelor istorice ale Revolutiei din decembrie 1989.

✔️ Interventiile de conservare, consolidare, restaurare, reabilitare a cladirilor care fac obiectul prezentului regulament cu prezervarea urmelor istorice de gloante/alte proiectile din revolutia din decembrie 1989 pentru cladirile clasate/ in curs de clasare ca monumente istorice in grupa A sau B, aflate in zone de protectie a monumentelor istorice sau in zone construite protejate se avizeaza de catre Directia Judeteana de Cultura.

✔️ Primaria Municipiului Timisoara instituie, in termen de 90 de zile de la aprobarea prezentului regulament, Registrul urmelor Revolutiei din decembrie 1989, printr-o invitatie publica adresata cetatenilor Municipiului Timisoara de a transmite in format electronic la adresa urme.glont@primariatm.ro sau in scris o fotografie a fatadei care prezinta urme de gloante/alte proiectile, adresa exacta a cladirii si optional o scurta descriere.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Timisoara, #revolutie, #gloan e, #consilier, #regulament , #politica interna