Topul popularitatii pe Internet - Antonescu si Cernea, surclasati de colegii de alianta

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 09:33
5994 citiri
Topul popularitatii pe Internet - Antonescu si Cernea, surclasati de colegii de alianta
Foto: Facebrands

Mai sunt doua luni si un pic pana la alegerile parlamentare, iar politicienii fac si desfac aliante, isi concep campania electorala si se gandesc cum sa capteze cat mai multi votanti.

Polticienii romani nu trec insa cu vederea ca in secolul vitezei si al Internetului, retelele de socializare sunt o agora virtuala in care isi pot convinge electoratul ca merita sa fie votati.

Cei mai priceputi in ale Internetului au trecut deja de la paginile clasice de Facebook, unde lista prietenilor este limitata, la "fan page", unde isi pot atrage zeci de mii de aprecieri.

Pe Facebrands, la sectiunea politica sunt 172 de pagini, aproape triplu fata de anul trecut.

Clasamentul este condus de vice-presedintele Miscarea Verzilor-Democrati Agrarieni, Cezar Maroti, care a adunat 179.247 de fani. Destul de activ pe miscarea sociala, Maroti posteaza de la imagini cu animale si peisaje, pana la sondaje si linkuri catre blogul personal.

Fost candidat la Primaria Capitalei si proaspat demisionar din PDL, Silviu Prigoana ocupa locul in doi in topul popularitatii pe Facebook, cu 86.098 de fani.

De la alegerile locale, fostul democrat-liberal nu a mai postat nimic pe pagina de pe Facebook.

Locul 3 este ocupat de premierul Victor Ponta. Liderul USL ii tine la curent, zilnic, pe cei 54.393 de fani cu activitatea sa, postand imagini de la intalniri oficiale ori fragmente din discursuri. In comparatie, la sfarsitul anului trecut, presedintele PSD se afla abia pe locul 10 in topul popularitatii si avea doar 2.432 de fani.

Consilierul premierului pe probleme de mediu, Remus Cernea, se situeaza pe urmatorul loc in top, cu 45.388 de aprecieri virtuale. La sfarsitul lui 2011, Cernea conducea in clasamentul popularitatii pe Facebook.

Pe locul patru de afla primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 44.221 de persoane care au apasat "like".

Urmeaza fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, cu 38.225 de "like"-uri. In general, democrat-liberala posteaza linkuri catre blogul personal ori le recomanda prietenilor de pe reteaua sociala articole din presa.

Al doilea primar care apare in top este Cristian Popescu Piedone. Edilul Sectorului 4 a adunat 35.640 de aprecieri, fiind urmat de Horia Vuscan, de la Miscarea Verzilor.

Liderul PNL Crin Antonescu a coborat, in acest an, sapte trepte si se afla pe locul noua in clasamentul popularitatii pe Facebook. Presedintele Senatului, care abia a schimbat, pe reteaua sociala, sigla PNL cu o imagine care-l infatiseaza alaturi de colegii sai de alianta, Victor Ponta si Daniel Constantin, a strans 29.137 de fani.

Miscarea Verzilor se afla pe locul zece in clasamentul popularitatii virtuale, cu 29.137 de fani.

Pagina pe care si-a deschis-o presedintele Traian Basescu - "Esti suparat pe Basescu? De ce?" - in campania pentru referendum are 26.350 de aprecieri si ocupa locul 11 in top.

Urmeaza fostul candidat la Primaria Capitalei, matematicianul Nicusor Dan, care a adunat 17.325 de prieteni virtuali.

Tudy-Tim Zarcula, parlamentarul european care a ajuns in atentia presei dupa scandalul cu Oana Zavoranu, apare si el popular pe Facebook, cu 14.328 de aprecieri, mai putine chiar decat la sfarsitul anului trecut.

El este urmat in top de Organizatia de Tineret a PDL Sector 3, cu 13.218 de aprecieri virtuale.

Pe locu 15 in clasamentul popularatitatii pe Facebook se afla fostul premier Adrian Nastase, care are 13.211 de prieteni virtuali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#top politicieni Facebook, #Antonescu surclasat Ponta Internet, #politcieni romani Internet , #politica interna