Va fi #rezist partid?

Autor: Cristian Preda , profesor de stiinte politice
Luni, 27 Februarie 2017, ora 07:44
9483 citiri

Deputatul Iordache a votat impotriva ordonantei impuse in Guvern de catre ministrul Iordache.

Da, aveti dreptate, nu-i ceva nou, si Ponta se dedubla. Azi era premier si zicea ca luna e alba, pentru ca, dupa 24 de ore, parlamentarul cu acelasi nume sa se jure ca e neagra.

Nici seful Senatului nu tine sa fie original. Deunazi, el spunea ca toata lumea "face gargara cu coruptia". Tariceanu relua astfel, pe un ton la fel de iritat, o afirmatie a lui Adrian Nastase, de prin 2003: "ne tot plimbam cu coruptia in gura", graia atunci Bombonel.

Academia e si ea intr-o perioada in care reia idei vechi si proaste. Dupa ce s-a asezat la remorca PSD cu o declaratie ultra-nationalista, saptamana trecuta reincalzea o supa ceausista, si anume ideea de a-ti plati studiile daca nu muncesti, cand le termini, in Romania.

La randul lui, Dragnea pare sa traiasca in anii '80. Protestele din zeci de orase sunt, pentru liderul PSD, puse la cale de o "masinarie de manipulare care n-a fost nascuta in Romania". In schimb, mitingurile convocate de PSD sunt legitime.

Daca e inedit faptul ca se face o remaniere la mai putin de doua luni de la instalarea Guvernului, nu mira, in schimb, pe nimeni ca unul dintre cei intrati in echipa lui Dragnea e acuzat de plagiat.

Ai impresia, de multe ori, ca politica e un film difuzat in reluare.

Realitatea devine astfel incerta. A relevat-o un episod recent. Un pesedist a indraznit sa-l critice pe seful partidului. Teritoriul a cerut sanctiuni. Boss-ul a reactionat, spunand ca ipochimenul nu mai e membru PSD. Impricinatul zice ca e. Nimeni nu stie cum stau lucrurile.

Cand politica e saracita in asemenea hal, apare dezamagirea. Fata de toate elitele din toate partidele. In Occident, fenomenului i se spune "deceptie democratica". Miscarea #rezist, nascuta la noi in ultimele saptamani, e expresia acestei sensibilitati.Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com