Adrian Vasilescu: Sunt 0% sanse ca Mugur Isarescu sa fie premier

Joi, 20 Mai 2010, ora 21:15
2854 citiri
Adrian Vasilescu: Sunt 0% sanse ca Mugur Isarescu sa fie premier
Foto: Arhiva

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune ca in acest moment sansele ca Mugur Isarescu sa fie premier sunt "0%", ca replica la declaratiile jurnalistului Cristian Tudor Popescu in opinia caruia "singura solutie acum este numirea lui Mugur Isarescu premier", in conditiile in care Emil Boc si-a pierdut credibilitatea.

Invitat la Realitatea TV, Adrian Vasilescu a explicat care a fost conjunctura in care, in anul 2000, guvernatorul BNR a acceptat sa preia fraiele Guvernului.

"Se pleaca de la un model, modelul 2000, cand intr-o perioada de framantari, cand eram nu in recesiune ci in depresiune economica, guvernul condus de Mugur Isarescu a rezolvat transformarea descresterii in crestere economica, inflatiei in dezinflatie si un program de dezvoltare medie a Romaniei cu care a mers la Uniunea Europeana si a obtinut calificarea la aderarea in 2007", a reamintit Adrian Vasilescu.

Numai guvernatorul stie ce a fost in 2000

Acesta a precizat ca a fost un model foarte bun dar doar pentru conjunctura respectiva, pentru ca "numai guvernatorul Mugur Isarescu stie ce a fost acolo inauntru, pentru ca este foarte complicat sa vii independent prim ministru si sa conduci un guvern, mai ales in conditiile unei coalitii politice".

Vasilescu reaminteste ca se resimtea din plin atat presiunea intrarii in UE dar si a anului electoral si a dezvaluit, in premiera, de ce a acceptat Mugur Isarescu sa candideze la presedintie in 2000.

"Guvernatorul nu avea niciun imbold de lupta electorala in 2000 la varful statului, dar avea trei obiective foarte importante pe care a simtit ca le-ar putea pierde pentru ca toti ministrii erau ocupati cu candidaturile. Atunci presa l-a sprijinit foarte mult, si a mers pe aceasta varianta, considerand ca ministrii vor actiona gandindu-se ca va castiga si va ajunge presedinte", a explicat consilierul guvernatorului.

El a precizat ca in acest moment Mugur Isarescu nu este o solutie. "Concluzia a fost atunci foarte limpede: Romaniei ii trebuie un prim ministru care sa fie membu al unui partid care s-a confruntat in alegeri si a castigat si care merge cu partidul in spate", a declarat Adrian Vasilescu.

"Nu are sens sa intoarcem roata istoriei pentru ca a devenit trecut. Sunt 0% sanse ca guvernatorul Mugur Isarescu sa fie prim ministru", a concluzionat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mugur Isarescu premier, #Adrian Vasilescu criza, #masuri anticriza, #crestere taxe, #crestere TVA 2010 , #premier
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Stati linistiti ca nu au intrat premierii in sac! Avem si oameni competenti in Romania, nu doar BOCI! Bine, asta doar daca accepta Base sa numeasca si altceva decat din rezerva de cadre a PD...