Ziare.com

Ce-ati zice de un prim-ministru de import? (Opinii)

Sambata, 14 Mai 2011, ora 21:12

   

Ce-ati zice de un prim-ministru de import? (Opinii)
Intr-una din navalnicele sale elanuri oratorice, Crin Antonescu marturisea ca ar fi monarhist. Nastrusnica si suspecta marturisire pentru unul care se pregateste de zor sa candideze la functia suprema in Stat. De fapt, delictul acesta de inconsecventa l-a mai comis si Ion Ratiu atunci cand a candidat pentru aceeasi functie din partea unui partid declarat monarhist.

Pe de alta parte, actualul presedinte, Traian Basescu, ni se confesa si el ca este totalmente deceptionat de actuala clasa politica, in totalitatea sa, incluzand, adica, si partidul sau de suflet. Motivul era ca aceasta clasa politica nu reuseste sa-si depaseasca nicidecum un anume egoism si o anumita obtuzitate in ceea ce priveste actul de guvernare si ca adesea este de-a dreptul iresponsabila in ceea ce intreprinde sau intentioneaza sa intreprinda in viitor, in postura sa de mandatara a puterii in stat.

Pai, daca inaltele fete sunt deceptionate de mersul politichiei la romani, cum sa nu fie cel putin la fel de intristat poporul de rand care sufera mai ales el consecintele, neavand sansa de a profita, la fel ca aceia de mai sus, de dulcile delicii si compensatii ale puterii. El, poporul, ce sa mai creada si ce sa mai spere?

Ceea ce transpare din asemenea opinii si stari de spirit nu este altceva decat sentimentul unei crize sistemice, daca nu a unei degringolade a sistemului politic autohton. Pare ca am intrat intr-o deriva din care nu exista nicio solutie de salvare previzibila. Am epuizat toate incercarile si nu mai distingem ce s-ar mai putea face.

Rand pe rand am ales stanga neocomunista, apoi dreapta traditionala, apoi amalgamurile de stanga-dreapta si de dreapta-stanga, am adulmecat adierile extremismelor pasagere si de fiecare data rezultatele au fost dezamagitoare. Chiar daca am reusit, spre norocul nostru, sa fentam pe alocuri destinul potrivnic si pe coana Europa, varandu-ne la momentul oportun acolo unde nu prea ne era locul.

Ceea ce argumenteaza inclusiv ultimele confruntari electorale, printre care si cea de la Baia Mare, dar cu deosebire starea de spirit generalizata la nivelul electoratului, este o enorma lehamite, un dezinteres total si aproape alarmant fata de mersul treburilor publice, fata de perspectivele politice ala tarii si fata de toate partidele care se zbuciuma pe esichier. Electorii au rupt parca relatiile cu alesii si cu viitorii alesi. Putem lejer sa anticipam rata de prezenta la urne situate pe undeva pe la un sfert din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.

Si acestia mai ales cei din randul celor dusi cu autobusele de colo-colo de activistii zelosi ai partidelor. Cei momiti cu galeti, pelerine si ghidoane de bicicleta.

Situatia duce cu gandul la doua momente din istoria mai indepartata si mai apropiata a tarii. Criza care a precedat detronarea lui Cuza si care a determinat aducerea unei dinastii straine si, mai aproape de noi, ascensiunea extremei drepte si instaurarea unei guvernari autoritare in preajma celui de al doilea razboi mondial. Ambele momente, unul fast si altul nefast, datorate unei clase politice nevolnice si incapabile sa se ridice la inaltimea misiunii sale.

Daca o guvernare autoritara nu isi doreste prea multa lume, cu deosebire cea care mai are o memorie functionala, ideea monarhiei devine tot mai plauzibila, iesind cumva dintr-o sfera a ipotezelor speculative. Iar daca aceasta pilula pare inca greu de ingurgitat, ce ar fi daca am opta pentru o solutie alternativa.

Ce ati zice despre un prim-ministru si cativa ministri de import, asa cum s-au mai vazut si pe la vecinii din fostul lagar socialist. Romani sau neromani, dar pusi pe treaba si imuni la microbii ce au infestat definitiv clasa noastra politica. Sau astia n-au mancat salam de soia?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ideie interesanta.

Solutii de acest gen, rar, dar au fost folosite. Rezultatele nu au fost pe masura asteptariilor, in principal din cauza ca esaloanele de putere executiva, inferioare pozitiei ,,importate,, au neutralizat cel putin, daca nu au actionat contraproductic, cel mai des. Sa recurs la asemenea solutii, in situatile in care sau epuizat resursele nationale, si degradarea atinsese limita inferioara, este potential si cazul ro. Trebuie avut in vedere si o reactivitate, impulsionata de sentimentul national, ce nu poate fi ignorata total. In sud america, in cateva cazuri, pe domenii militare/securitate si 1-2 cazurii, financiare sa experimentat, in vreo 2-3 state micii.

 

Cum isi poate crea Romania propii politicieni onesti?

Romania trebuie sa aiba o lege de genul:
Moarte pentru dare si luare de mita cat si pentru nerespectarea constitutiei si totul va merge ca pe "rulmenti".

Principial aveti dreptate.

Se nasc doua intrebarii, cel putun, la propunerea d-voastra: A. cine stabileste ca sa dat mita sau un imprumut ,,nevinovat,, B. constitutia este un act de buna credinta, asa ca...., cunosc un personaj (de pe sticla tv) care de multa vreme nu mai surprinde prin interpretarea optionala a acesteia, se gaseste prin un accident in cea mai importanta functie. In materie de accidente, intreaga istorie ro. este plina. Multumesc de atentie.

pai la un moment dat

- bulgarii l-au importat pe rege , nu ca ar fi cazu' la noi !!!

 

niculae

si dupa importu regelui,ala de saxa,totul merge "snur" in Bulgaria?.

@KPK1

- din postarea mea reiese clar ca nu cred ca asa ceva ar fi viabil la noi ; remarcam ca totusi s-a intamplat . cu stima .

niculae.

acum e clar.
A fost treaba lor.
Intre 22 milioane de Romani se poate gasi unprim ministru de calitate.
Parerea mea.Pentru ce a facut pana acum (a franat caderea)Emil Boc n-a fost rau deloc.Mai departe?.

@KPK1

- mai departe dumnezeu cu mila , ce stii tu stiu si eu !!!

@niculada

Da si nu numai bulgarii,chiar si altii!!!! Si acuma ce bine le merge !!!

Fodor baci.

Ai cazut in boala "Crinului" si scrie "condeiul" fara tine???.
Si asa tara a cam ajuns la mana,sau la "picioarele" strainilor.Prim ministru de import ne mai lipseste.
Ai visat cumva urat azi noapte si acum scrii nazdravanii?.

 

" Pentru cine bat clopotele Mitica ? " ...........

Pentru dumneata nea Fodor !

 

"LAS-O JOS CA MACANE"

Ai fi vrut sa spargi "gura targului" cu un articolash de golanash d-le Fodor. Incerci sa schimbi macazul de la veselia generala, nu tzine!
Cartile sunt jucate demult, ceea ce spune si face Basescu va baga pe toti in ceatza!
Oricum USA va castiga si u RUSIA..! daca-ntelegi ce vreau sa spun.
Deci nu stanga..lecaciano-iliesciano-voiculestiana-antonesciano-pontaca

 

IATA CUM RECUNOSC..

... CEI MAI TITRATI CETATENI AI R O M A N I E I CA ACEST popor este format din INCLTI SI CETATENI NEPREGATITI PROFESIONAL SI POLITIC . B r a v o domnilor ,asa da patriotism si capacitati intelectuale
A D U C E T I - ADUCETI NEMTIIIIII...sau pe cine aveti ,mafioti etc.

 

ACUZATZI VORBA BURUIENOASA, DA' ESTE OPRROSTIE CLARA, LIMPEDE ...:)):)):)) PETRU CEL MARE A IMPORTAT MASIV NEMTZI, A TAIAT BARBILE BOIERILOR SI I-A DEZBRACAT DE CAFTANE ... SI, AREUSIT SA SCHIMBE FATZA RUSIEI, ALTFEL SE SCUFUNDA IN ASIA SI IN GENELE .

SCUZATZI VORBA BURUIENOASA, DA' ESTE O PRROSTIE CLARA, LIMPEDE ...:)):)):)) PETRU CEL MARE A IMPORTAT MASIV NEMTZI, A TAIAT BARBILE BOIERILOR SI I-A DEZBRACAT DE CAFTANE ... SI, A REUSIT SA SCHIMBE FATZA RUSIEI, ALTFEL SE SCUFUNDA IN ASIA SI IN GENELE .... ASIATICE, TOTAL ...

Da, da' in "Iepoca" Actuala, SUBTILITATEA Sphionajului Total, NU ar scapa o Asemenea Oportunitate ... :)):)):))

Cat Timp CEVA Parghii Politice, Economice, Culturale MAI sunt INCA in Maini Romaneshti, CA TE RELE ... :)):)):)) se mai poate face CEVA ...

In Cazu' Contrar,

"DAI in Hans, Pierre, Nikalai, Robert",
"DAI in Deutsch_Land, La France, Rossia, America..."

Vorba Adagiului Fu_Utecist al lu' Dan Desliu :

"Dai in MINE (Activistu' PMR, Lazar de la Rusca ...:)):)):))...)
Dai in fabrici si Uzine ..." ... :)):)):))

Si, NU prea ar fi nevoie sa fie DIRECT Un Singur Prim Ministru Stranier ...
Asa, este AL TUTUROR ... :)):)):))
Al lu' Hans, Pierre, Nikalai, Robert ...:)):)):))

Asa, Aia pot zice prin Intermediul Zevzecilor "ROMANI" Phorumacks si al Zmekerilor Straini Phorumacks, asa CUM le Canta Murdar si Fals :

"Bhey, Valahi Im_Putzitzi si In_Tziganitzi,

VOI suntetzi de Vina TOTZI in Par, suntetzi Under_Menschen ..."

Desi se contrazic in termeni, ca Nu prea merg Paradigmele de Mai Sus cu Politica Corecta ...

Cat priveshte Regalitatea in Romania, vaz cu mare Regrete si Tristetzi ca, deshi mai exista Biblioteci valabile in Romania,

cu Exceptziunea Biblioteciinnatzionale aFRomanilor si Romaniei, care este MALL Cultural, adica Acolosha, din SPATZIUL Bibliotecii se iau Spatzii de Restaurante, Gradinitze, Terase, Cluburi, Cafenele, etc ...
SPATZIUL Biblioecii este oricum in_Suficient la 50 de Ani ...

Aia de scriu pe Forum, Phorumacks adicatelea, NU au citit Istoria Moderna a Eomaniei, adica de la 1859, de cand ne-am tras

(Cu Voie Interesata, de a fi Pion in Coasta Rusiei,

din Feudalismul Animalic si Arierat TURCESC ...

ATUNCI s-a ratat In_Nemtzirea,

in Stil Piotr Balshoi al Rusiei,

a INTREGII Clase Politico_Administrative, de la Ultimul Primar de Sat pana la Primul Ministru ...

CONTINUARE

 

CONTINUARE LA PRIM MINISTRU STRAIN SI PRROSTIA REGALA …

CONTINUARE LA PRIM MINISTRU STRAIN SI PRROSTIA REGALA …

Primii Doi Regi au fost Buni, MAI ALES Ferdinand, Carol I a fost mai INAINTE de Orice, AGENT Clar al Germaniei, iar Ferdinand a fost CONDUS de Regina Maria, care a facut Jumate din Romania Mare ...

Norocul nostru, al Romanilor a fost ca Regina Maria NE-A IUBIT ...

Pe Noi, Romanii Autentici, NU In_Tziganitzii ...
Si Romania Eterna, Romania pe care o avem in Sufletele Noastre, Noi, Eomanii Autentici ...

Care ii stim Istoria Adevarata si care plangem De_Gradarea la care au adus-o

Zevzecii Romani,
Vandutzii Romani,
Tradatorii Romani,

Mani_PULATZI de Lifte (Straini Rai) …

Carol al II –lea, Regele Golan a fost CRESCUT de MIC in Ideea Distrugerii Romaniei mari, ceea ce a si reushit, de nici ACUM nu sp-a refacut …

Iar IMBECILITATEA Intregii Clase Politice Romanesti a facut POSIbILA Tradarea lui Carol al II –lea …

Fii-su, Cretinul Regal, Mihai Viteza cum ii zicea Pamfil Seicaru a facut CAPITULARE, fara Tratat, fara Armistitziu sia FUGIT la Savarsin, asteptand Reactzia lui Stalin, ca la o adica sa FUGA in Iugoslavia …

150 000 de Soldatzi Romani

CARE AU CREZUT IN REGELE LOR," CAPUL OSTIRII"

AU FOST LUATZI Prizonieri de Rushi, Vreme deTtrei Saptamani, de la 23 august 1944, pana cand Rushii au catadicsit sa primeasca Delegatzia Romana la Tratative, la Moscova, unde aus stat de la 25 August 1944 …

CretinulRegal a facut CESTIA ASTA din :

PRROSTIE
de De_Generat Morganatic (Casatoriile Intra_Sanguine intre Cazaturile Regale Europene)

OFTICA DE COPIL *** fatza de Maresalul Ion Antonescu

IMPINS DE COANA MA-SA, REGINA MAMA ELENA, care

- voia Revenirea Casei Regale Grsceshti pe TronulGreciei si Sangele Romanesc NU CONTA
- Oftica de Femeie Frustrata, caMmaresalu’, Excesiv de Moral ii trimitea pe front pe Totzi Amantzii din Garda Regala …

Cum se a_cord(e)a cu F’Unu’, Maresalu’ il si ushchea pe front … )))

Ideea de Baza la Prrsotia Re_Venirii la Monarhiei in Romania este ca in Romanai,ORICE se poate face SUB Mantia Regalitatzii …

IN Principal MENTZINEREA Averilor Furate in 21 de ani de la Lovilutzie …

DACA Boboru’,

sastisit de 21 de Cotolani de Bat_Jocura …

NU mai inghite Mehlemu’ Democratziei Co_Rupte in Fuste si … Piiiz_ma …)))

Se scoate din “Balarii" de Urechile-I Mari, Prastavanu’ Regal …

 

Cu astia ce facem?

Decizia nr 10 a Curtii de Conturi, din 27 august 2010, privind abaterile de la legalitate si regularitate asupra situatiilor financiare intocmite in anul fiscal 2009 de catre fostul Minister al Tineretului si Sportului (MTS) scoate la iveala o situatie diametral opusa celei retinute pana in prezent de DNA in sarcina fostului ministru Monica Iacob Ridzi. Si anume ca toate platile legate de evenimentele Zilei Tineretului din mai 2009 au fost facute "fara aprobarea ordonatorului principal de credite". Adica, fara semnatura Monicai Ridzi care, prin rezolutia de incepere a urmaririi penale data in august 2009 de procuroarea Mariana Alexandru de la DNA a fost acuzata de urmatoarele: “Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ordonator principal de credite, a dispus efectuarea platilor catre cele doua firme (n.n. - SC Artisan Consulting SRL si SC Mark SRL) pe baza unor documente justificative intocmite cu incalcarea dispozitiilor legale, ceea ce a avut drept rezultate plati pentru servicii neprestate, mai mari decat pretul de piata al serviciilor ori triple, pentru o singura prestatie" - (vezi facsimil).

 

Anti romanismul si defetismul national

Dle Fodor,comentariul dvs.este profund anti national.
-Incepeti cu o insinuare ,care se vrea subtila.Dupa ce amintiti de prostia spusa de Antonescu,cel care se vrea monarhist dar presedinte de republica,amintiti discret de dezamagirea presedintelui Basescu de clasa politica,in general,
pentru ca apoi,sa puneti semn de egal intre Rica Venturiano si presedintele Basescu("inaltele fete")!!!Sunteti serios?
-Apoi presedintele nu s-a arata dezamagit de premier.Dl.Boc este cel mai corect si onest si premier pe care l-a avut Romania de la ocuparea tarii de comunisti pana azi!
-Numai niste oligofreni sau dusmani ai tarii pot afirma ca acest guvern este incompetent,dupa ce a promovat atatea legi de natura sa modernizeze tara si a scos Romania din criza inaintea altor tari,prin asanarea structurilor socio-economice!Asta in conditiile sabotajului anti-national fatis al opozitiei!
-Fantoma "conducatorilor straini"este infirmata de realitatile istorice.
-Carol I a fost la locul potrivit in momentul potrivit.Independenta nationala se obtinea oricum si prin pozitia geopolitica a Romaniei era logic sa preceada la acest stattl inaintea altor tari din bolnavul Imperiu Otoman.Alte tari balcanice au devenit independente fara sefi straini!Carol I(despre care Caragiale si Eminescu,acest "roman absolut" aveau o parere execrabila)a vandut tara puterilor centrale prin tratate secrete anti-romanesti,si a fost implicat in afaceri oneroase!
-Cei care au construit Romania au fost politicienii neaosi!Kogalniceanu,Bratienii si marii patrioti ardeleni(Goldis,Maniu etc) si basarabeni(Inculet,Pan Halipa)
-Ferdinand a fost impins alaturi de "Entente"de politicienii romani patrioti(bratienii jucand un rol esential!).
-Exista opinii ca Ferdinand s-ar fi sinucis pentru ca se considera tradator al patriei sale Germania!
-Trebuie adus un pios omogiu Reginei Maria,care a contribuit la crearea Romaniei Mari mai mult decat toti "sefii"straini.
-Carolal II-le a fost o lichea ce a cedat teritorii fara un foc de arma.
-Mihai I are un rol discutabil in actul de la 23 August cu doi pasi inaintea marelui erou national"neaosul"maresal Antonescu.Acesta pregatea marea cotitura dar pe baze militare solide care ar fi pus Romania intr'o pozitie mult mai puternica la tratativele cu bolsevicii si occidentalii.Mihai nu i-a dat timp,nici lui ,nici Romaniei!
-Vreti sa va amintesc de strainii fanarioti care au distrus tara mai rau decat puterea suzerana?
-Viitorul Romaniei trebuie sa rezide in mainile romanilor.Singrura conditie este selectarea celor seriosi,competenti si patrioti.Boc este unul dintre acestia.Teo

 

Propunere fara cap si fara coada

Straini in niciun caz. Imparatul Japoniei trebuie sa fie japonez, regele Arabiei Saudite trebuie sa fie arab iar presedintele Israelului trebuie sa fie evreu. Similar, liderii politici ai Romaniei trebuie sa fie romani.

Cu eventualii romani din diaspora problema este ca respectivii sunt rupti de realitatile Romaniei. Mai mult, nu e suficient sa fie din diapora, are nevoie si de calitati de lider carismatic. Pe cine sa aducem din diaspora? Eu unul nu stiu pe nimeni sa intruneasca aceasta conditie.

Si in fond, de ce sa aducem altii ? Doar pentru ca favoritul dumneavoastra la sefia PDL a pierdut alegerile ? Paguba-n ciuperci.

 

De la dumneata am pretentii!

Punctajul acumulat pana acum e bun, dar de la dumneata am pretentii!! Stiu de asemenea ca punctajul nu este scopul dumitale. Cand scriai la Ziua, erai mult mai constistent, mai curajos in opinii. Mi se pare ca ai spus lucruri de bun simt, dar...... arhicunoscute.

Recte, e buna monarhia pentru Romania? Un rege roman (?!) este acceptabil, inteleg. Exista rege roman potential? Mai exista oase domnesti valahe deasupra pamantului, dupa parerea dumitale?

Citesc cu cea mai mare atentie scrierile lui Ghita, genial commentator - dupa mine. Dar, pana si el recuonoaste ca R M ne-a IUBIT. Ne-a dat jumatate de Romanie, desi EA era …stranniera-stranier-straniera (Nikalai-VVilliam- Hans). Deci, un strain ne poate iubi, atat de mult incat sa ne dea o juma de Ro!? Dupa cum un roman ne poate trada. N-am prea inteles cum este cu Espionajul. Acela exista deopotriva, in regat sau in respublica.

Un prezident cu sange valah poate fi ales prin diversiune, de catre lifte - gubern ori forta de tip sorosenesc. Vorba ceea, in orice padure gasesti coada de secure. Un presedinte se impune prin marimea sumei cheltuite in campania de “alegere" in principal. Todeauna sumele externe vor fi mai mari decat cele ce pot fi adunate din resurse interne de catre un candiat presedential.

Care este desebirea dintre consierii de coroana si consilierii regali? Dezavantajul consilierilor republicani este ca vor face intodeauna politica camarilei care l-a propulsat pe presedinte. Ea isi va cere tainul. Pe cand conslierii de coroana sunt sustinuti de fortele nationale, de intregul spectru politic.

Important este Statutul , sistemul de functionare al casei regale. Acest statut de functionare nu poate fi impus de catre un anumit monarh, de catre fortele politice nationale, parlament.

E usor a spune,....a bon entendeur! Diavolul este in avertismentul in sine, dar mai ales in detaliile avertismentului.

INTRE TIMP SI S-A UMBLAT LA AVANSU' ...

Merge pe Relanti ... :)):)):))

Monarhia ?

Ar avea si parti pozitive si parti negative.
O parte negativa ar fi existenta unei nobilimi stufoase. O alta parte negativa ar fi varsta regelui. Cine ii succede ? Ne va place oare succesorul sau ?

Ca parti pozitive, regele Mihai ar fi un bun sef de stat, mult mai bun decat oricare din cei care au condus Romania dupa el. Echilibrat, retinut, prestanta regala. Se vede pe el ca a fost educat de mic copil sa fie sef de stat. Stie ce inseamna a fi sef de stat si ce obligatii implica acest lucru pentru propria imagine si imaginea tarii pe care o reprezinta.

Nu se amesteca niciodata in barfele jurnalistice. N-o sa-l vezi niciodata la TV atacandu-i pe antimonarhisti sau pe oricine altcineva. Pentru contrast gandeste-te doar la Iliescu.

Etc, nu ma apuc acum sa fac o caracterizare completa a regelui.

Problema este ca majoritatea romanilor nu vrea monarhie. Acest lucru face inutile orice pledoarii. Game over.

Rectificare

...ci de catre fortele politice...

Solutii exista pentru cei care si le doresc

Schopenhauer spunea: "Tot adevărul trece prin trei etape. Prima dată, e ridiculizat. A doua oară, negat vehement. Iar a treia oară, acceptat ca fiind de la sine inteles".

Importul de specialisti este cea mai sigura si simpla solutie.
A fost adoptata in alte state ca ultima varianta, cand nu a mai avut coruptia ce roade din tarile respective. Dar asta nu inseamna ca este necesara ajungerea in asemenea stadii de degradare a situatiei economiei.

Cred ca este evident la momentul actual ca problema Romaniei se numeste coruptie.
Coruptia este definita ca abaterea de la moralitate in cazul individului, si a abuzului de putere in scopul satisfacerii intereselor personale si de grup in cazul intregii societati, iar la noi este prezenta in ambele forme.
Este bine cunoscuta (sau ar trebui sa fie pentru ca este de la sine inteleasa) legatura cauzala intre comunism si coruptie.
Formula general acceptata a coruptiei in studiile de specialitate este: C = M + D - R (coruptia inseamna monopol plus discretie, minus raspundere).
In toate tarile in stadiu de tranzitie, coruptia institutionalizata a condus la lipsa increderii in noile guverne. Desprinderea de standardele etice, morale ale guvernarii productive, lipsa raspunderii, a transparentei si a sustinerii dezvoltarii sectorului privat, mentalitatea birocratica inradacinata care trateaza cetateanul ca "inferior" si consecinta acesteia, teama vestigiala inradacinata din vremurile comuniste a cetatenilor fata de putere, care le conditioneaza actiunile ca producatori si consumatori sunt toate simptome prezente in statul roman.
Declinul economic si lipsa sigurantei traiului au adus Romania in ultimul stadiu al coruptiei de instabilitate politica.
Societatea civila subdezvoltata si lipsa tradictiilor democratice, criza socio economica ce duce la frustrare in fata nerespectatreii legilor si descurajarea tentativelor de combaterea coruptiei, alienarea cetatenilor de guvernare sunt toate lucruri bine studiate si cunoscute, nimic nou. Nu trebuie sa fii nici curajos nici geniu, nici macar sa ai studii politice ca sa urmezi exemplele altor cazuri ale altor tari care s'au luptat cu aceeasi problema. Eu am studii de profil economic de exemplu.
Acesta este topul celor mai putin corupte tari, de unde putem importa cu incredere specialisti (10 insemnand scorul perfect al lipsei coruptiei):
1 Finlanda 9.9
2 Danemarca 9.5
3 Noua Zeelanda 9.4
4 Islanda 9.2
5 Singapore 9.2
6 Suedia 9.0
7 Canada 8.9
8 Olanda 8.8
9 Luxemburg 8.7
10 Norvegia 8.6
11 Australia 8.5
12 Elvetia 8.4
Romania este pe locul 69.
Si da, de acord, poate nu cunosc limba noastra, dar cu ajutorul traducatorilor sunt sigura ca nu vor fi la fel de multe greseli gramaticale cum sunt in cazul celor autohtoni :)

Cat despre trecerea la monarhie ar insemna concentrarea puterii care o face cu atat mai vulnerabila coruperii...Si alte motive de la sine intelese

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor