Cine este Cristian Popa, premierul pe care se pare ca l-ar dori Basescu?

Marti, 15 Februarie 2011, ora 18:01
4505 citiri
Cine este Cristian Popa, premierul pe care se pare ca l-ar dori Basescu?
Foto: Arhiva

Cristian Popa, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, este numele cel mai vehiculat pentru a-i lua locul lui Emil Boc. In toamna anului 2009, Cristian Popa a fost sustinut de PD-L pentru actualul mandat de membru in CA si viceguvernator BNR.

Cristian Popa s-a nascut la data de 17 mai 1964, in Bucuresti, si a absolvit cursurile Facultatii de Comert din cadrul ASE Bucuresti.

El este doctor in economie si lucreaza in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) din 1998.

A fost economist sef la Banca Nationala a Romaniei si consilier al lui Mugur Isarescu.

Din decembrie 1998 pana in 2004 a fost viceguvernator si membru al Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei, functie pe care a ocupat-o si intre 2004 si 2009. Noul sau mandat a inceput in 2009.

Cristian Popa a fost decorat cu urmatoarele ordine: Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Mare Ofiter (2000); Ordinul "Meritul Industrial si Comercial" in grad de Mare Ofiter (2 februarie 2007), pentru "cea mai spectaculoasa perioada de crestere de dupa de cel de-al Doilea Razboi Mondial", cu aceasta ocazie fiind decorat intregul Consiliu de Administratie al BNR.

Vorbeste la perfectie engleza si franceza. Este un foarte bun negociator in relatiile cu organismele internationale, fiind responsabil cu politica monetara.

In declaratia de avere a viceguvernatorului Popa, actualizata in octombrie 2010, se precizeaza ca acesta detine un apartament de 63 de metri patrati, o colectie de ceasuri, monede, picturi si bijuterii in valoare de peste 80 de mii de euro.

De asemenea, Popa mai detine conturi in lei si in euro, precum si active, cumulate la peste 73.000 de lei, precum si 15.000 de euro si 12.000 de dolari.

Presa a speculat in ultimele doua zile si pe seama altor finantisti de frunte de la BNR, care ar fi fost ofertati de Traian Basescu sa preia sefia Guvernului.

Cristian Popa (BNR) ar fi premierul independent sustinut de Basescu - surse

Printre acestia se numara Mugur Isarescu, Lucian Croitoru, Florin Georgescu, dar si alte nume sonore din zona economiei si finantelor, cum ar fi Calin Georgescu sau Mihai Tanasescu, acestia dezmintind, rand pe rand, aceasta posibilitate.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Cristian Popa viceguvernator BNR, #Cristian Popa biografie , #premier