Opinii Cine va fi urmatorul premier? Blaga sau Udrea?

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 09:47
4224 citiri

Roberta Anastase are antene in PSD. Stie ca partidul ii pregateste lui Victor Ponta o surpriza. Neplacuta, spune presedinta Camerei Deputatilor. Nu cunoaste ca surprizele se refera doar la ceva pozitiv, placut, care tine de bucurie.

Mircea Geoana are urechile prin PD-L. Stie ca partidul Robertei Anastase vrea sa ridice din morti Alianta DA, PD-L-PNL, cu conditia ca PNL sa inghita PD-L. Grea misiune culinara!

Traian Basescu a chemat iar partidele la consultari. Ce-ar fi sa-l schimbe pe Emil Boc?

Nu. Nu-l va schimba. Desi, daca ar fi rational un singur minut, i-ar solicita imediat demisia, nu constitutional, ci in felul acela combinativ si subteran in care, de altfel, se petrec mai toate lucrurile in Romania.

Trec peste sondajele de opinie, desi ele exprima o parere, o stare, un curent. Insa presedintele ar trebui sa inteleaga ca nu se mai poate opune unei tari intregi. Iar tara a devenit intoleranta la Boc si la incapatanarea PD-L de a crede ca nimic din afara sa nu este valid. Sa ajungi sa te razboiesti cu propriul tau popor este deja paranoia.

Cu cine il va inlocui, daca il va inlocui vreodata, Traian Basescu pe eternul Boc? Atat de chinuitoare este guvernarea lui Boc, incat zici ca este la Palatul Victoria de la Adam si Eva. Au fost avansate trei nume: Vasile Blaga, Mihai Tanasescu si Elena Udrea.

Vasile Blaga ar imprumuta unui guvern credibilitate. Are tinuta, vine mai din spate, cu educatie care inglobeaza bunul simt, de exemplu, pretuieste omul mai mult decat a-l trata ca pe o cifra din statistica, s-ar impune neconditionat intr-un grup.

Conditia ar fi sa fie lasat sa-si aleaga de unul singur ministrii, chestiune imposibila intr-un partid in care sunt multe nazuri. Nu cred ca i s-ar opune lui Traian Basescu, dar nici nu s-ar lasa, domnia sa papusa, Traian Basescu-papusar.

Despre Mihai Tanasescu nici nu incape discutie. O astfel de numire presupune deja o schimbare a majoritatii, desi n-ar fi obligatoriu, dar la cat orgoliu este in PD-L, putin probabil sa vrea sa cedeze din controlul tarii.

Tanasescu ar fi o varianta buna. Este pretuit de foarte multa lume, are o cariera solida in spate, un mandat la Finante apreciat ca fiind unul reusit, vine de la FMI, deci are anvergura, viziune. Ar fi prea frumos insa sa vedem si ceva serios in Romania.

Elena Udrea? Ar fi cea mai proasta alegere posibila, mai proasta si decat Boc, chiar daca, acum, toti spun ca un guvern mai slab decat acesta nu se poate. Ba se poate. Loc de mai rau este intotdeauna. Sa nu fortam capacitatea unora de a demonstra teoria.

Udrea este un Traian Basescu in versiune feminina. Romania nu cred ca mai are pofta

de astfel de personaje. Nu mai are capacitatea sa savureze populism si hahaiala.

Probabil s-o fi convins ca a fi popular nu echivaleaza cu a fi capabil. Dimpotriva, un asemenea tipar de politician activeaza si hraneste clientelismul, in sensul lui cel mai demonizat. Or, este nevoie de cineva care sa fie expresia unei minime corectitudini. Atribut foarte strain Elenei Udrea.

Si-atunci? A aparut ideea ca Basescu ar fi in stare sa numesca un premier sugerat de Opozitie. Astazi si acum? Din proprie initiativa? Exclus! Doar daca ar sti ca in felul acesta ar omori PSD si PNL ar fi cu putinta alternativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#udrea blaga premier, #Traian Basescu premier, #Elena Udrea prim ministru, #Vasile Blaga premier , #premier