Silaghi nu mai vrea la Transporturi, PNL va face o noua propunere

Luni, 19 August 2013, ora 18:31
5872 citiri
Silaghi nu mai vrea la Transporturi, PNL va face o noua propunere
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca, pana la 26 august, PNL va face o noua nominalizare in locul lui Ovidiu Silaghi, pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce DNA a cerut urmarirea sa penala.

Deputatul PNL s-a retras din cursa pentru functia de Ministru al Transporturilor, a anuntat premierul, care a aratat si ca liberalii vor face o alta propunere, dupa expirarea mandatului de interimar.

"Am luat act, am vorbit cu domnul Silaghi. Urmeza ca pana la expirarea mandatului meu de ministru interimar, luni, 26 august, PNL sa faca o alta propunere pe care sa o inaintez presedintelui. (...) Nu se mai poate sa fie altcineva interimar, nu eu neaparat, niciun membru al Guvernului", a declarat premierul, luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Ponta: Eu nu citesc dosare, altcineva se ocupa cu cititul dosarelor

Ponta a precizat ca Ovidiu Silaghi are probleme pentru a doua oara, de data asta cu DNA, dupa ce prima oara a avut o sesizare de la Agentia Nationala de Integritate. Totodata, a subliniat faptul ca fostul ministru al Transporturilor a reziliat un contract semnat de un alt detinator al portofoliului, Anca Boagiu, cu Nelu Iordache: "Cel care a semnat contractul cu Silaghi este bine-merci, iar cine l-a reziliat este anchetat".

De asemenea, prim-ministrul a explicat ca nu stia despre dosarul lui Silaghi: "Eu nu citesc dosare, altcineva se ocupa cu cititul dosarelor. Nu stia nici Ovidiu Silaghi pentru ce este citat la DNA. Probabil ca poimaine (miercuri - n.red.), cand va merge cu avocatul, va afla".

"La momentul in care l-am propus, nu era acuzat de nimic. Acum ma simt vinovat fata de toti oamenii pe care ii propun, pentru ca din momentul in care ii propun li se descopera ceva.

Probabil ca presedintele stia, din moment ce nu l-a numit, dar eu nu citesc dosare atat de des si atat de mult. N-am acces la informatii din dosare si nici nu imi doresc sa am acces. Imi doresc ca nimeni din lumea politica sa nu aiba acces la informatii din dosare. N-ar fi legal sa-mi spuna mie serviciile de informatii daca urmeaza peste o luna sa se faca...

Sunt convins ca avocatul si domnul Silaghi vor afla cum se face ca esti vinovat ca ai reziliat contractul. Logic ar fi sa primesti ceva daca ai semnat. Poate a primit Boagiu bani ca a semnat contractul", a mai afirmat Ponta.

La randul sau, vicepremierul Daniel Chitoiu, totodata ministru de Finante, a precizat ca PNL va face o noua propunere pentru functia de ministru al Transporturilor.

"Felicitam pozitia domnului Silaghi privind retragerea candidaturii. Vom stabili in seara asta (luni seara - n.red.) data cand vom convoca Biroul Permanent National al partidului. PNL va avea o solutie in a nu obstructiona anchetele DNA.

Este o lovitura pentru PNL. Se pune problema daca domnul Silaghi va fi sau nu vinovat la fianlizarea anchetei. Daca nu va fi vinovat, ce se intampla cu imaginea dansului, cu imaginea PNL?", a spus Daniel Chitoiu.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, urmarirea penala pentru Ovidiu Silaghi.

Ovidiu Silaghi este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, se arata in comunicat.

Liberalul a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Ovidiu Silaghi, #Ponta declaratii Silaghi, #Ponta Silaghi DNA, #Silaghi urmarit penal DNA , #premier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
E SIMPLU ,luati un hot de buzunare analfabet si faceti-l ministru !